
O calificare în sferturi după meciul cu Olanda ar fi dus populația României într-o stare de delir. Am fi lăsat-o baltă și cu calendarul alegerilor, și cu Coldea, și cu numele viitorului președinte. Adevărul este că în zilele premergătoare acestui meci țara a fost cuprinsă de o stare de visare, de încredere, de așteptare cum n-a mai fost de multă vreme. Tuturor ni se părea că se poate, că nu ne temem de meciul cu Olanda, că am putea câștiga, că vine o nouă generație care ne răzbună și de care ne putem lega speranțele.
Dacă o asemenea stare ar putea fi pusă la cale și elaborată de stat, chiar ar trebui să le cerem aleșilor mai multe strădanii în această direcție. Preț de două-trei săptămîni, țara și populația parcă au arătat altfel. În diverse locuri, în parcuri, în piețe și pe terase au fost organizate fun zone, iar televiziunile au pompat un optimism cum n-au mai făcut-o cu nici un prilej. E drept, unii au exagerat prostește, alții s-au ridiculizat singuri socotind că trebuie să pună umerii gîndirii la apariția unei Românii de carnaval.
În același timp, îmi este aproape imposibil să spun că această campanie de entuziasm s-a născut de la sine și că n-a fost pregătită. Nu m-ar mira să fi existat oameni și instituții care să se fi implicat în declanșarea acestei stări de sărbătoare și de promovare a unei imagini românești. Chiar nu-mi imaginez cum așa, de la sine, la Koln, la Munchen sau la Frankfurt s-au putut încinge coruri și hore, marșuri și montaje cu zeci de mii de oameni, iar la București nu se mai pot organiza proteste cu cîteva sute de cetățeni nemulțumiți!
Poate că este un adevăr care îmi scapă. Speranța poate mobiliza mai abitir decît protestul? Fotbalul vrăjește mai tare ca politica? Naționala de fotbal stîrnește în noi sentimente de solidaritate cum nu izbutesc nici guvernul, nici președintele, nici parlamentul, nici cîntăreții celebri și nici actorii de mare talent?
Asta înseamnă că fotbalul românesc, așa cum este el, developează din adîncul nostru sentimente de patriotism cum n-o face nici o altă componentă a vieții publice.
Explozia de mîndrie prilejuită de meciurile din Germania ne arată că populația României duce cu ea din ce în ce mai puternice aspirații de regăsire identitară. Și că deține nebănuite resurse patriotice pe care politica nu știe să le scoată la iveală.
Daca mai aveati dubii de serviciereala cititi postarea luo Core…Plus: Pierre de Coubertin a fost globalist dar/ si misogin. Ca asa era pe atunci globalismul.
Extraordinare golurile omandezilor. Golul 2, antologie de tehnica in viteză.
Băiatul lui Puiu ce naționalitate are mă, că nici măcar nu a mimat din buze la imnul național în timp ce Koeman cânta din toți boşogii imnul țării sale, ma durut că am pierdut , aş fi dorit Victoria alor mei aşa ca să ne răzbunăm pe politica făcută contra noastră si aş fi dorit să cădem cu Austriecii în sferturi, să le dăm şi lor o bătaie că prea nu ne vrea în Schenghen dar, ghinion sau neşansă, aiurea ,cert este că nu avem cojones şi sânge în instalație, cât despre minunata Galerie miaş dori sa fim aşa şi la demonstrații contra fărădelegilor politrucilor noştri, să facă pe ei de frică şi să facă ceva bun şi pentru țară că s-au înbuibat destul, cred că nu spun prostii!
Poate ca adevărul e pe la mijloc,Horatio.( vezi Luluta, precum musca in….la.te)
Asa cum in MATO ni s a rezervat locul de reparatori de tehnica si baze logistice, si in identitatea natioala avem nisa ecologica in fotbal. Dar controlat 100% si nu prea buni.De aceea Dl Burleanu si nu DOMNUL Gica Popescu. Tot sclaveti globalisti, dar de mana a doua. Ca anul acesta ca anul trecut si ca de cand suntem.
Toata participarea Romaniei la EURO a fost un mare fas, dar insotit de zgomote nesfarsite. Am pierdut clar la echipele bune, care fac parte, de departe, din alta categorie; am facut un egal cu o echipa de talia noastra si am castigat miraculos cu unii care doar s-au increzut si au crezut ca sunt buni. In realitate, fotbalul nostru este acolo unde il stim prea bine, slab, fara jucatori tehnici, fara tactica de joc adecvata adversarului etc. etc. Cu alte cuvinte, mult zgomot pentru nimic !
Din nou romanii au sperat ca pot construi o casa pornind de la acoperis.
Poate ne lămurește careva cum de zeci de mii de români au mers la primul meci după ce calificarea a fost cu forcepsu,iar amicalele cu Bulgaria și Lichstenstein au fost fără goluri? Cum de Ciolacu s-a dus la vedere și la sigur la acel meci? Cum de s-a potrivit 3-0 cu donația de peste trei zile?
Toate marile echipe ale momentului (in special cele de club) sunt o adunatura de mari valori. Dar daca nu ar avea mari antrenori ar fi mediocre. Rolul antrenorului in ziua de azi este crucial. Romania dispune la aceasta ora de jucatori valorosi dar nu are cine sa-i organizeze ca un tot unitar.
Soarta noastră fuse crudă astă dată
Mica noastră oștire a fost sfărâmat!
specific Capitalismului globalist – pervertirea limbajului ramine baza manipullarii.
-Albul se citeste ” negru”
-Infringerea se citeste ” victorie”
– Patriotismul se citeste ” Extremism”
-Distrugerea Economiei Nationale se citeste ” cresterea PIB-ul de 3 ori ” ….
etc …etc…
‘ Măndri c-am pierdut ‘, după primul sfert de oră și-au pierdut suflarea, ‘ce să mai spui’ despre prestațiile slovenilor și slovacilor! Nota bene: să vezi acum ‘muncă de lămurire’ pentru ca ‘ieduțul’ lui ‘tata Puiu’ să rămână la cârma unei naționale cu individualităti dar fără joc de echipă.
Dle Cornel Nistorescu, identitatea adevarata ti o da istoria si cultura. La care se adauga geografia locului. Sportul tine de imaginea performantei si este efemera. Daca dadeam macar un gol olandezilor, puteam sa afirmam ca echipa a incercat sa faca ceva. 3-0 este un scor de rusine si nu de bucurie. Cum este guvernarea care ne vinde gogosi zilnic asa este si fotbalul.
Mai greu ca politica să stârnească patriotismul așa cum o fac întrecerile sportive. În sport gândim toți la fel: să câștige ai noștri. În viața de zi cu zi avem fiecare sau într-un grup interese diferite. Chiar și într-un proiect de țară comun interesele particulare trebuie să difere întrucâtva. Altfel ajungem mai întâi la principii comune care pot duce însă la dogme și asta n-ar fi de dorit după părerea mea. N-om progresa noi în ritmul pe care îl visăm, dar nici nu ne-a mânat nimeni -în istoria noastră – chiar ca pe niște oi așa cum au fost alții care par mai breji decât noi. Mă refer la cei cu cultul muncii, se știu ei care, la cei cu tătucul și alții. Mai bine să ne întâlnim sub drapel atunci când chiar e nevoie și în rest să ne vedem fiecare de ale noastre.
o tara terminata fara viitor.. 300 miliarde usd datorie. toate terenurile, petrolu, gazele in mainile strainilor.. industria romaneasca distrusa.. sclavi la corporatii.. copiii si tinerii goniti din tara.. cei ramasi, indobitociti de lgbt si feminism sa nu cumva sa faca prea multi copii. peste jumate din nounascuti sunt t.. veti fi inlocuiti cu africani.. dar continuati sa-i ridicati in slavi pe occidentali. ca mult bine v-au facut..
…dap, acum 9nteleg de ce cociocarii l-au omorat pe ceausescu…daca ar fi castigat acest meci ce de poale puse-n cap, ce de limbute prin dosurile fotbalistilor!…adevarul curat este ca toti se pricep la fotbal si la politica, de-aia am ajuns unde suntem acum…mare dreptate aveau brancusi, tutea…
o echipa de smecheri de tunati si tatuati pe care nu-i interseaza nimic altceva decit banii suv si pitipoance nu merita asa un public.Suporteri minunati echipa de k…. ati
Trebuie sa recunoastem ca serviciile si-au facut perfect treaba scotand in strada in Germania puhoi de „diaspora” intocmai si la timp. In rest ramane cum s-a stabilit: ne-am infrant cu gratie!
Olanda nu era o echipa de nebatut. Greseala este a lui Iordanescu jr care s-a apucat cu o zi inaintea meciului sa-i pregateasca pe romani dar si pe jucatori cu soarta de invinsi. A incercat la modul rusinos sa se salveze pe el in situatia unei eliminari. Nici tata-so nu eraa un tip curajos dar nu se declara niciodata cu anticipatie batut.
Lumea se pricepe ce și cum.
Mioriticii încântați nu
Bună faza aia cu Adidas aruncat în poartă şi scos cu brio de Niță, de parcă era opin…ie populistă!
Am invins Ucraina ca s-a lasat si in contra partida am dat sistemul PETRIOT Moca [ peste 1 miliard euro ],atat ne-a costat acea victorie !
La ca la nimenea! Jurnaliștii au transformat înfrângerea in victorie. Jucătorii olandezi au fost la toate capitolele mai buni, mai puternici, mai înalți, mai vanzosi, mai musculoși. Cum poți să câștigi daca primii la minge au fost adversarii? Ucrainenii au fost stresați din cauza războiului iar cu slovacii a fost blat. Adevărata valoare a naționalei s-a văzut aseară. Valoarea mea,valoarea mea, data viitoare. N-avem echipa, n-avem valoare. Nimeni nu vrea sa recunoască asta la fel ca în politică!Suntem pe creștere negativă!
Imi rasuna inca in minte, Romania, Romania!
S-a cantat imnul atat de nult incat a devenit iubit si memorat. A fost frumos, emotionant.
Mi-a parut rau pentru furtuna care a stricat o seara frumoasa pentru multi romani, frati in entuziasm, indiferent de religie, gen…
Hai Romania!
Ai castigat, continua, ai pierdut, continua! Pierre de Coubertin.
Dacă în meciul cu Ucraina ,națională de fotbal a fost peste așteptări,ne-a surprins,ne-am revenită apoi în următorul meci și am sfârșit prin a fi penibili cu Olanda.
Acum orice scenariu încape aici numai că e greu sa aduni 30 mii de romani și să ii bagi într-un scenariu dar nu-i imposibil.
Cu-i ar folosi?
Sigur securiștilor de la federație și antrenorului care e din familie de securiști.
Patriotul Ciolacu, s-a asociat cu pariul Câștiga Romania campionatul sau meciul cu holandezia, câștig și eu alegerile, și-a spus ursarul Ciolacu. Ghinion, totul e câștig negativ doar imaginea e de viitor pentru că, se putea, da, se putea mai bine.