Milionarii români şi cât de mult iubesc ei banii. Azi Ion Ţiriac şi Octav Cobzăreanu

Cu siguranţă mulţi români s-au întrebat dacă sunt sau nu zgârciţi milionarii României. Cei care i-au cunoscut îndeaproape spun că unii sunt adevăraţi Hagi Tudose, alţii că nu. Pentru a vă face o imagine prezentăm azi doi miliardari prin prisma persoanelor care i-au cunoscut.

Despre Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, se spune că e zgârcit bine. „Ţiriac nu plăteşte niciodată masa la restaurant chiar dacă îl inviţi, chiar dacă te invită. De regulă găseşte scuze că nu umblă cu bani la el. Ba mai mult, nu are nici ţigări la el şi te mai şi fumează. El dă impresia că tu trebuie să te simţi onorat că a luat masa cu tine”, îl caracterizează un cunoscut.

Zgârcenia lui Ion Ţiriac este cunoscută şi de organizaţiile caritabile. Spre exemplu, invitat la un dineu caritabil care a avut loc la Palatul Parlamentului acum patru ani, organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru copiii instituţionalizaţi din toată Europa, Ion Ţiriac a oferit cel mai mic preţ pentru ultimul volum „Harry Potter” al scriitoarei J.K. Rowling, mai puţin chiar decât Mioriţa Videanu. Practic, cea mai mică sumă oferită pentru un astfel de exemplar a fost de 5.000 de euro şi a fost acordată de Ion Ţiriac. Spre deosebire de fostul tenisman, Mioriţa Videanu a licitat puţin mai mult, oferind 6.000 de euro.

Nici fiul lui Ion Ţiriac, Ion Ion Ţiriac, nu a sărit departe de tată, presa mondenă scriind anul trecut că acesta „a ales varianta nunţii la cort după ce nu s-a înţeles la bani cu patronul unui club exclusivist din Capitală”.

Un alt milionar român, mai puţin cunoscut publicului român, este Octav Cobzăreanu. Omul este singurul român acţionar la Tuborg România şi a adus în ţară mai multe companii străine cunoscute precum Ellite, Prigat etc. „Octav Cobzăreanu are o vilă foarte frumoasă în cartierul Primăverii. Afacerile îi sunt prospere aşa că e normal ca şi confortul personal să fie unul bun. Dar cu toate astea nu-i indicat să-l inviţi la cârciumă la un pahar de vorbă sau mai simplu spus de vin, deoarece nu are niciodată bani la el. Cel puţin aşa susţine. Ba a uitat cardul acasă, ba la birou. Scuze cât cuprinde. Dacă însă vede că insişti, îţi spune să ţii minte cât costă masa şi îţi va da el banii. În realitate, şi data viitoare va fi la el”, spune despre el un amic.

Iată aşadar doi milionari. Şi modul în care au ei grijă de banii lor. Sunt ei zgârciţi sau chibzuiţi?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.