Reacția Ministerului Energiei la acuzațiile lui Ponta

Ministerul Energiei susține că listarea companiei de stat Hidroelectrica la bursă trebuie să aibă loc, acest demers beneficiind de întregul sprijin al instituției, potrivit unui comunicat transmis luni.

Reacția Ministerului vine la două zile după ce fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că Liviu Dragnea a decis să nu mai facă listarea la Bursă și să includă Hidroelectrica în Fondul Național Suveran de Investiții.

„În primul rând, Victor Ponta susține că listarea la bursă a Hidroelectrica ar fi fost anulată. Această afirmație este falsă, întrucât este în vigoare o hotărâre de Guvern în acest sens”, spun oficialii instituției.

Totodată, ministerul a mai făcut o precizare privitor la o declarație a lui Ponta din aceeași postare, potrivit căruia România nu a plătit taxele către Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții (ICSID).

„Referitor la afirmația lui Victor Ponta cum că România nu a plătit taxele către ICSID, și aceasta este falsă! Ministerul Energiei a identificat resursele necesare și a efectuat deja plata sumelor reprezentând onorariile experților care au realizat expertize de specialitate și onorariile avocaților”, mai precizează reprezentanții ministerului.

„Pentru a preîntâmpina orice posibile sancțiuni din partea Tribunalului arbitral, Ministerul Energiei a analizat și a identificat sumele necesare și pentru plata cheltuielilor de arbitraj solicitate, în valoare de 300.000 de dolari. Această plată a fost deja efectuată, astfel că riscul ca România să fie obligată la plata unor despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro pentru neprezentare la proces este unul fictiv. Pentru informarea domnului Ponta, dar și a opiniei publice, audierile părților în acest proces au avut loc deja, începând cu 27 iunie și până în 30 iunie, România fiind reprezentată in aceasta etapa”, conform sursei citate.

Oficialii instituției susțin că Victor Ponta a fost informat de către Ministerul Energiei cu privire la aceste aspecte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.