Polițiștii pe șoselele patriei: mii de accidente, cu morți și răniți

Din 2017 și până la data de 10 august 2020, autovehiculele Poliției Române au fost implicate în 3.006 accidente rutiere iar valoarea totală a prejudiciului material cauzat este de 13,64 milioane de lei, se arată într-un document semnat de ministrul de Interne, Marcel Vela. Dintre cele 3.006 accidente, 59 au fost soldate cu pierderi de vieți omenești ori leziuni corporale grave cauzate polițiștilor sau altor persoane. Conform documentului, au murit 12 persoane și alte 58 au fost grav rănite. Deocamdată, Inspectoratul General al Poliției Române nu deține o statistică la nivel național în legătură cu personalul Poliției Române care, în perioada 2017-2020, a fost cercetat disciplinare, respectiv sancționat ca urmare a implicării în accidente rutiere cu autovehicule aflate în dotarea Poliției Române.

Documentul semnat de ministrul Vela arată că la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române au fost inițiate și se derulează proceduri pentru achiziția de simulatoare pentru conducere autor și au fost constituite grupuri de lucru în cadrul cărora a fost elaborat, transmis spre consultare și finalizat Curriculumul programului formativ ”Conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară”, nivel I și II.

În acest context, în vederea obținerii unui feedback din partea viitorilor cursanți și pentru identificarea particularităților acestui tip de pregătire, în cursul anului 2019, Direcția Management Resurse Umane din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române a organizat Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lască” Câmpina, un curs demonstrativ/pilot de conducere a autovehiculelor în regim prioritar nivelul I și nivelul II, iar 10 polițiști au participat la un curs demonstrativ în cadrul Academiei Titi Aur.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Păi,da!Au ce da la ”stirile de dimineață”(apoi în reluare) , cu mare voluptate din studio si din teren( aici cu fete cam neșcolite în ale limbii române), marile TV/A3.Rtv, si altele…Suntem la rubrica decese , accidente, crime și PUBLICITATE pt.tur, gură,leacuri,si alte belele!!!Ce vor că facă ăștia cu mintea românilor??Că trăim în țara zăpăciților?Nu mai avem evenimente stiințifice, culturale, normale???Desigur că avem ce vedea pe alte Tv.profesioniste,din țările civilizate.

  2. Eu ma intreb doar daca or avea permis de conducere ? … Oricum, singura sansa a pietonilor e ca masinile lor au sirene si semnale luminoase, ca sa stie cind sa se fereasca lumea !

  3. O alta situatie scapata de sub control este cea a „trotinetelor”! Este inacceptabil ce se intampla pe sosele, bulevarde si strazi! Fiecare merge pe unde doreste! de foarte multe ori am avut surpriza sa fiu depasit prin dreapta si apoi „trotinetistul” sa intre in fata masinii si sa circule pe mijlocul benzii! Legile nu sunt respectate si de foarte multe ori am vazut echipaje de politie(de cele mai multe oro echipaje ale politiei locale) care asista pasive la haotica circulatie pe trotinete! Daca nu vor fi luate masuri urgente, sigur in curand, vom auzi de multe accidente!

  4. Ar trebui sa raspunda cei care batjocoresc poporul roman , tamaindu-l vesnic , cu „viitoarele” autostrazi ! Si fac asta de 3o de ani ! Nu le pasa de victimele lipsei de autostrazi si stiti de ce ? Pentru ca pot minti si insela fara sa raspunda ! Si mai este una : decat autostrazi , mai bine ,vesnice, studii de fezabilitate ! Da’ pana cand si pe banii cui ? Suntem rusinea Europei !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.