Pensionarii lăsați cu buza umflată

UPDATE Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 „pentru” iar 22 s-au abținut.
Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece, din cauza absenței senatorilor Puterii. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR.
Astfel, 67 de senatori au votat „pentru”, 22 s-au abținut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.
Președintele ședinței de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obținut acest număr.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, după ce Legea pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat, că asigură românii de faptul că în Camera Deputaților, proiectul va fi dezbătut și aprobat. Budăi a subliniat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.
„Ne pune bețe-n roate majorării pensiilor pentru părinții și bunicii noștri și, în general, majorărilor de venituri. Ce am scus noi, alianța austerității dovedește că își merită cuvântul. Eu îi asigur pe români și pe pensionari că noi, la Cameră, cu siguranță vom aproba, vom dezbate această lege. (…) Este o lege bună pentru pensionarii acestei țări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la rândul său, după ce Senatul a respins Legea Pensiilor, că aceasta va fi adoptată în Camera Deputaților și a dat asigurări că pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.
”Acest lucru arată, în primul rând, modul în care abordează Legea Pensiilor Opoziția. Una declară, acuză Guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, de grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astăzi au votat împotriva Legii Pensiilor. Acest dublu standard cred că nu este unul care să fie acceptat de pensionari. Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece Legea Pensiilor.”, a declarat Viorica Dăncilă.
”Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit de la Senat astăzi”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre senatorii PSD care au lipsit de la votul pentru Legea Pensiilor. ”Poate au lipsit justificat sau nejustificat, voi avea o analiză. Dar să îi vedem pe cei care au votat împotriva Legii Pensiilor”, a adăugat premierul.
Premierul a adăugat că va discuta cu președintele Camerei Deputaților privind o eventuală amânare a proiectului până în toamnă.
”Am să discut cu președintele Camerei Deputaților și o să dau un răspuns”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

22 de Comentarii

  1. Gata, s-a inchis robinetul. Urmeaza ca si celelalte promisiuni sa fie respinse inclusiv cresterea salariilor profesorilor care au mai fost pacaliti in 2009. Nemultumitii sa mearga la Rahova si sa-l certe pe Dragnea de ce nu s-a tinut de cuvant privind cresterea pensiilor si salariilor.

  2. Ei iata opozitia!!! Desigur nu au nimica impotriva reduceii impozitelor si taxelor ptr multinationale. De fapt sunt impotriva a tot ce este bine ptr. cetateanul ROMAN!

  3. A inceput sa le fie frica ! Au facut promisiuni aiurea si acum vad ca nu au cum sa le onoreze ! Asa ca senatorii PSD au absentat pentru ca legea majorarii pensiilor sa fie amanata ! La calendele grecesti ! Teodorovici , dupa respingerea legii in Senat : ,, Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie …. ”. // Veti fi avand voi ,, prinse ” sumele , sa vedem cum si de unde ,, prindeti ” banii pentru ca deja va imprumutati numai pentru cheltuieliele curente ale Guvernului cu mai mult de 1 miliard € / luna ! Iar deficitul comercial la 4 luni a depasit 5 miliarde € ! P.S.: Este ca va pare rau ca n-a trecut motiunea de cenzura ? Acum erati la plaja ! Isi bateau altii capul cu pensiile !

  4. Ce ma bucur ca ati luat teapa prostaci pensionari pesedisti chiar de la PSD! PSD are majoritate absoluta in Senat, au majoritate fara ALDE dar pesedistii nu au ridicat mana la vot pentru ca sacul cu bani al guvernului e gol din cauza pomenilor electorale pesediste! Au facut praf bugetul tarii in nici sase luni pesedistii, dar ce sa vezi e de vina basescu, ca guverneaza basescu nu analfabetii din PSD-ALDE! Tot azi PSD-ALDE au avut suficienti senatori sa respinga proiectul de elimare a pensiilor speciale propus de liberalul Florin Citu, ca asa e cu pesedistii, pentru ei si camarila muma, pentru prostii de pensionari saraci care i-au votat ciuma!

  5. Bre domnu’ Piperea , deci nu-ti place ca toate informatiile din teritoriu sunt tansmise de STS ! Dar ca BEC este sub ocupatie PSD , iti place ? Banuiesc ca iti place ca de asta nu zici nimic !

  6. măcar alea speciale să treacă, vă rugăm frumos eu şi încă 4 milioane de prieteni…

  7. Nastratin@ De ce nu amintesti de senatorii de la PNL si USR si PRO Romania care, ieri la motiunea de cenzura criticau puterea ca nu a crescut pensiile romanilor si azi au votat in unanimitate respingerea legii iar UDMR-sttii sau abtinut desi, era necesar unsingur vot din partea lor sa treaca legea.

  8. Ca de obicei,ei isi aproba orice cu majoritatea lor psd-alde si cand e vorba de multimea saracita,nu mai sunt prezenti majoritarii! Bre,dar pana acum de ce nu ati adoptat legea sau ordonanta? Iar veti fi recompensati de alegatorii fideli! Sa nu va auzim plangaceala,frustrarile sau vorbaria,v-o faceti cu mana voastra!

  9. @ nastratin: bai bo.le, daca BEC era al PSD, nu ieseau pe locul doi. E plina opozitia de capete seci ca al tau.

  10. Si totusi, din care partide sunt aia 22 care s-au abtinut, deci practic au fost impotriva?! Sa stim si noi cine este impotriva majorarii celor mai mici pensii din UE !!!!

  11. @Max : Bine ca are PSD inteligenti ca tine ! Stii ce ai facut de fapt in comentariul in care ma jignesti ? Ai afirmat ca PSD nu fura numai daca NU POATE sa fure ! Vai de capul tau … !

  12. Tot astazi la Senat s-a dezbatut legea inaintata de Florin Catu , lege care prevedea eliminarea pensiilor speciale ! Si minune : daca la legea maririi pensiilor senatorii PSD nu s-au prezentat ( PSD are majoritate ABSOLUTA in Senat ! ) si legea a fost amanata , la legea eliminarii pensiilor speciale senatorii PSD s-au mobilizat exemplar si legea a fost respinsa ! Rezultatul activitatii Senatului pe ziua de astazi : 1. pensionarilor din romania nu li se vor majora pensiile de la 1 septembrie 2. pensiile speciale nu vor fi eliminate ! Mişto , n’aşa ?

  13. @Natratin, nimic de aia care au fost prezenti dar nu au votat legea? De ce? Ptr ca sunt de-ai tai din opozitie? E greu sa le spui pensionarilor ca propagandistic va smulgeti camasa de pe voi ptr binele lor dar ca in FAPT sunteti impotriva maririi celor mai mici pensii din UE?

  14. Nastratin@ Daca ai fi citit articolul si nu numai titlul ai fi inteles ca nu era nevoie de o mobilizare ca sa treaca cele 2 legi. Puterea au avut 67 senatori prezenti iar opozitia 22. Ca sa treaca o lege era nevoie de votul a 68 senatori adica jumatate din numarul total al senatorilor alesi. Daca pentru legea pensiilor votau 67+ 1 de la opozitie legea pensiilor trecea. Pentru legea pensiilor speciale trebuiau sa voteze cei 22 senatori de la opozitie + 46 de la putere. Normal ca dupa caderea primei legi pe cei de la putere nu i-a mai interesat ce face opozitia iar legea nu a trecut pentru ca nu aveau 68 de voturi si nu pentru faptul ca ,,sau mobilizat”.

  15. @Titel: Corect!
    Javrele ordinare din PSD acuza Opozitia cand ei au MAJORITATE la Senat si se fac ca ploua, cand de fapt NU mai au BANI!
    Proiectul NU se afla pe Ordinea de zi, a fost introdus la cererea PSD-ALDE si a fost RESPINS tocmai din cauza ca Senatorii Coalitiei NU s-au aflat in sala.
    PSDeii au majoritate ABSOLUTA in Senat, cu 68 de alesi.
    Daca sunt pusi la socoteala si cei de la ALDE, Legea ar fi trecut fara probleme, DCA ar fi vrut!

    Dancila: „Am sa discut cu ei(social democratii care au lipsit!) si am sa vad de ce au lipsit de la Senat astazi. Poate au lipsit justificat(zau!). Voi avea o analiza. Dar sa ii vedem pe cei care au votat IMPOTRVIVA(!) Legii Pensiilor”.
    Rusine, javra ordinara, tu vrei ca Opozitia sa iti voteze Legile?!
    A-propos, NIMENI NU a votat IMPOTRIVA, au fost ABTINERI!

    Si ametitul ala de ministrul Muncii, Marius Budai, i-a acuzat pe senatorii Opozitiei ca „pun bete in roate” majorarii pensiilor si a dat asigurari(!) ca Legea va trece de Camera Deputatilor.

    Sa acuzi Opozitia cand ai majoritate in Paralament…asta inseamna sa fii mafiot.

    Fl. Citu spune ca parlamentarii PSD si ALDE s-au aflat azi in sala, dar au PLECAT inainte ca Legea pensiilor sa fie votata.

    El subliniaza ca Senatorii Coalitiei si-au sabotat propria lege pentru ca stiu ca NU au bani sa o implementeze.
    „PSD+ALDE nu au sustinut propria legea a pensiilor. Au avut voturi sa Respinga AZI Proiectul meu de lege care Elimina pensiile de serviciu(speciale), dar cand a venit votul pentru Legea pensiilor voturile PSD +ALDE au „disparut”.
    Si-au sabotat propria Lege pentru ca si ei stiu ca e o lege proasta si NU au bani sa o implementeze. Sa acuzi opozitia cand ai majoritate in Parlament .. asta inseamna sa fii mafiot”, a scris Fl. Citu pe Facebook.

  16. Opozitia e divina, ca are majoritate in parlament. Iar le-o trage PSD-ul pensionarilor…

  17. Deci @lili, opozitia a votat legea? Este ca NU? Si atunci ce incercati sa faceti nemernicilor? VOI nu ati votat legea dar acuzati pe altii ca n-a trecut legea?! Pai voi ati lovit in milioane romani acuma, ati refuzat mariea celor mai mici pensii din UE. Iar Catu tocmai s-a dat de gol. Legea asta a fost votata de 67 si s-au abtinut (impotriva ca efect) 22, la legea pensiilor speciale au votat ptr 20 si impotriva 57 (8 abtineri) Deci nenorocitilor, aia 20 ai vostri au votat impotriva majorarii pensilor.
    Nu va este rusine sa zbierati ca muriti de grija romanilor in timp ce votati impotriva majorarii pensiilor?!

  18. @Titel: Nastratin are dreptate, e MATEMATICA!
    Senatul are 136 senatori.
    PSD singur are 67 senatori iar ALDE are 9, deci coalitia are 76 Senatori!(PLUS UDMR inca 9!).
    Ar fi fost necesare MINIM 69 Voturi!
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Senatul_Rom%C3%A2niei

    Daca chiar voiau sa treaca Legea Pensiilor se mobilizau, cum s-au mobilizat Ieri la Motiune!
    Ba, mai mult, inaintea Votarii Legii pensiilor, Senatorii au Votat si au RESPINS Proiectul de Lege al lui Fl. Catu de Eliminare a Pensiilor speciale pentru parlamentari si functionari din parlament!
    A fost si Cvorum si coalitia a avut si majoritate, RESPINGAND Legea lui Fl. Citu!

    Dupa asta, Senatorii au votat Legea pensiilor, numai ca senatorii coalitiei au „disparut” ca prin minune si NU au mai avut majoritate sa o sustina!
    Acest Proiesct de lege al Legii pensiilor NU a fost initial pe Ordinea de zi, a fost introdus la cererea PSD+ALDE(!), uite Site-ul Senatului(scrie: Punct nou introdus prin Modificarea ordinii de zi!):
    https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2019-06-19&ComisieID=69718c4c-e30d-45ed-91a3-e62e2fce9ae5
    Ce ziceti?!

    A-propos, cum explicat ca practic PSD şi-a abandonat propriile Promisiuni iar Dăncilă îi ia la rost pe senatorii din Opozitie care nu au votat PENTRU Legea pensiilor a PSD(s-au Abtinut!), in timp ce Senatorii Coalitiei PSD+ALDE au LIPSIT!?
    Ironia sortii, chiar AZI, Veorica s-a intalnit reprezentanţii pensionarilor din România pentru a discuta despre Legea pensiilor!
    PARIEZ ca noua Lege a Pensiilor NU va mai trece, noul Program de guvernare anuntat de al Veorica o va
    pierde” pe drum, discret!

  19. Lili@ Eu m-am referit la numarul senatorilor prezenti in sala. Cred ca aceasta miscare de amanare a votarii a fost gandita de guvernare pentru a demonstra si pensionarilor cine se opune intrarii in vigoare a legii pensiilor in contrast cu declaratiile spumoase a doamnei Turcan &Co. Opozitia a punctat in speranta ca puterea se va incurca la votul in Camera Deputatilor si pentru a mai acuza inca o data ca puterea nu-si respecta promisiunile. D’ale Carnavalului Dambovitean.

  20. @Titel: Legea pensiilor a picat în Senat la votul în plen din cauza absenței sentorilor PSD, dar asta nu i-a împiedicat pe liderii PSD să înfiereze opoziția.
    Majoritatea PSD-ALDE a funcționat perfect la Moțiune sau la Salvarea lui Tăriceanu de procurori, dar s-a defectat SUBIT la cea mai importantă promisiune electorală a coaliției PSD-ALDE: Legea Pensiilor.

    Greu de spus dacă au premediat strategic căderea Legii pensiilor, speriați fiind după toate semnalele de alarmă trase în legătură cu creșterea nesustenabilă a cheltuielilor bugetare sau dacă PSD și ALDE au intrat deja în vacanța.
    Odată scăpați de problema Dragnea și cu guvernul Dăncilă în viață, de ce și-ar mai bate capul cu votarea in Parlament a Legilor cu probleme?
    Cui îi pasă că a picat Legea pensiilor?
    Sfidator e ca premierul Romaniei pune Eșecul coalitiei de la putere, de a-si SUSTINE la Vot Legile propuse, în cârca opoziției!
    Sincer, dvs cum va suna?!!!

    N-ar fi singura tentativă de mistificare a realității.

  21. Lili@ Ai dreptate dar eu cred ca absentele au fost controlate pentru a da un mesaj pensionarilor. Aceiasi acuzatie o pot aduce si eu opozitiei care ieri la motiune se bateau cu caramida in piept dar azi cand trebuiau sa voteze propria initiativa legislativa, cea cu pensiile speciale, din 53 de senatori(PNL, USR, PMP, PRO-R) au fost prezenti la sedinta numai 22.

  22. ORICUM, modificarile din legea pensiilor intra in vigoare, fiind modificata ca urmare a admiterii exceptiilor de neconstitutionalitate de cater CCR, la 45 de zile de la publicarea in M. Of. a acestor decizii ale CCR……adicalea, prin efectul legii se abroga articolele incriminate :)……..RELAXE…….baSSescule, ti-am tras-o si de data asta, degeaba ai fost UNICUL care putea aduce UN VOT, UN SINGUR VOT………

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.