Salarii mai mari la regia SRI-ului

Un salariu mediu la Rasirom, regia autonomă aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informații, va fi de 10.619 lei în 2023, conform anexei unui proiect de hotărâre ce va fi discutat în ședința de Guvern de azi, 22 martie.. Asta reprezintă o creștere în jur de 10% a salariului față de 2022, când a media s-a situat în jurul valorii de 9.962 lei. Cei 345 de angajați ai regiei primesc în acest an și un venit suplimentar din repartizarea a 10% din profit. Suma repartizată este de 1,15 milioane de lei, ceea ce înseamnă în jur de 3.500 de lei per angajat.

Creșterile de care se bucură salariații regiei SRI acoperă rata inflației din acest an, prevăzută a fi de o singură cifră.

Regia Autonomă “Rasirom” are ca obiect principal de activitate proiectarea, producţia şi instalarea sistemelor de supraveghere, pază şi alarmare, de protecţie fizică şi electronică a obiectivelor aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi altor beneficiari, a reţelelor de comunicaţii voce-date şi a sistemelor de dispecerizare şi monitorizare a informaţiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcţiimontaj şi instalaţii, expertizare şi consultanţă.

Recent, Rasirom și alte 11 companii au intrat în vizorul Consiliului Concurenței. Instituția investighează un posibil comportament anticoncurenţial al acestor în contextul participării în calitate de ofertanţi la procedurile de achiziţie publică având ca obiect activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. și Rovis Lider S.R.L..

Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.

De asemenea, Autoritatea de Concurență a primit o sesizare din piață, de la unul dintre ofertanți, privind posibile practici anticoncurențiale ale companiilor participante la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

6 Comentarii

  1. pe cine protejeaza se-re-i oare…? propriile interese, grup mafiot organizat. pentru ce primesc mai multi bani…ce fel de structura care ar trebui sa PROTEJEZE GRANITELE ROMANIEI SI INTERFERENTA SERVICIILE STRAINE IMPOTRIVA NOASTRA, are afaceri proprii in baza unei legi facute de oamenii lor? noi dormim in timp ce ei au acumulat putere prin oamenii „alesi” de sistemele lor de vot – se-te-se…cine vrea si cine nu vrea tranziteaza Romania, droguri, trafic de copii si tineri la greu…se-re-i inchide ochii si deschide buzunarele? cum dormiti mah baietzi noaptea…? aveti copii?

  2. Stăpânul geostrategic își răsplătește slugile prea plecate și trădătoare de țară cu care își face treaba aici în colonie…

  3. Cu atatia bajeti prin economie, jutitie, presa, armata, soțietate țivila, Romania clar nu mai are nevoie de dusmani. Ar fi redundanti.

  4. Si hAUR e cu noi:
    Partidul AUR prin vocea șefului Departamentului de Politici Publice cere de urgență inițierea de negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru că ”Pensiile militare NU sunt pensii speciale”, susține Ioana Ramona Bruynseels într-o scurtă analiză pe pagina sa de Facebook.

  5. Din păcate,multe vietuitoare ale acestei tari nu înțeleg importanta și mai ales activitatea Serviciului Roman de informații! Sunt foarte multe acțiuni care din cauza ca ar produce panica la nivel național nu sunt publicate,însă SRI a dejucat (și continua sa o faca)multe acțiuni antinationale de terorism și siguranță nationala !
    Persoanele lipsite de cunoștințe de strategie nationala sunt rugate sa se abtina a mai denigra un serviciu care își face treaba pentru care este plătit!
    In ceea ce privește pensiile speciale sau mai puțin speciale,fiecare roman are posibilitatea de a participa la selecțiile organizate de SRI,SIE,SPP,MAI,MAPN pentru a urma o cariera de succes care este supusa multor privațiuni!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.