Scumpiri. La cât ar putea ajunge litrul de benzină?

Prețul benzinei și motorinei ar putea să crească în perioada următoare, ca urmare a deciziei Guvernului de a impune taxe suplimentare asupra companiilor din industria petrolului și gazelor.  Potrivit specialiștilor din domeniu, prețul carburanților ar putea atinge 9 lei pe litru.

Ministrul de Finanțe recunoaște posibilitatea creșterilor de preț și consideră că acestea ar putea fi considerate nedrepte pentru cetățeni, mai ales în contextul în care companiile din acest sector înregistrează profituri semnificative.

Guvernul a decis să impună o suprataxare suplimentară de 0,5% din cifra de afaceri pentru companiile active în industria petrolului și gazelor, acestea fiind deja supuse plății unei taxe de solidaritate. În plus, costurile legate de exploatarea resurselor naturale vor înregistra o creștere semnificativă, scrie Observator News.

„E un lucru absolut firesc, în contextul în care discutăm de exploatarea bogăţiilor României şi de cifre de afaceri de ordinul zecilor de miliarde şi un profit net consistent”, spune Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Specialiștii susțin că măsurile vor avea un impact asupra prețului la benzinării. Prețurile benzinei și motorinei ar putea să depășească 8 lei pe litru.

Ministrul de Finanţe speră că majorarea taxelor nu va avea un impact negativ asupra preţului carburanţilor: Sper din tot sufletul ca aceste influenţe care rezultă din aplicarea acestui procent care se ridică la ordinul de 100 milioane de lei, impact bugetar, sa nu fie acesta motivul pentru o eventuală creştere a preţului la carburanţi. Ar fi nedrept pentru oameni şi total injust ca o sarcină fiscală dintr-un profit consistent sa fie mutată în sarcina oamenilor. Există o posibilitate? Nu ştiu, e decizia companiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

  1. Eu aștept sa ajungă 10 RON/l. Atunci PSD va fi undeva pe la 10-15%, PeNaLii ies din Clasament iar AUR ajung la 36-39%

  2. AUR este salvarea ! asa incep sa creada romanii. Ultima speranta. Prezic un succes imens la urmatoarea votare. Asta daca numai pica vreunul pe vreun plocon grass si e prins in fapt.

  3. presa face pretul si benzinariile il aplica asa era si pe vremea lui Basescu cand Iosif Guran zilnic ne vorbea de cresterea pretului si apoi vrajiti sa castig incepeau si comerceantii sa creasca.

  4. presa face pretul si benzinariile il aplica asa era si pe vremea lui Basescu cand Iosif Guran zilnic ne vorbea de cresterea pretului si apoi vrajiti sa castige incepeau si comerceantii sa creasca.

    • Hop și tu, “expertule”! Ai intrat intr-un con de umbră și te bagi singur in seamă?…De unde știi tu la cine se făcea referire?.,,

  5. Teologu este ministru sau clopotar la biserica din deal? Ce ministru este ala care in declaratii publice foloseste cuvantul ‘spera’. Ori stii, ori nu stii! De sperat spera doar romanii care vor sa scape de acesti impostori.

  6. „Ministrul de Finanţe speră” ?? Asa a cind niste incompetenti ajung in pozitii cheie si ne impartasesc din gindurile lor fara sa aiba habar despre ce vorbesc. Bineinteles ca firmele vor pasa pretul taxelor spre cumparator, ca de fiecare data cind se impun noi taxe sau se maresc taxele si impozitele.

  7. Babaetzii astia zis si economisti de rit nou sigur au in vedere un premiu Nobel pe felia lor, cu noua teorie mirobolanta care spune ca „prin marirea taxelor vom reduce preturile”. Extraordinar si supercalifragelistic. Traiasca pacea-ntre popoare si unirea-ntre picioare!

  8. solutia e simpla – 99% impozit pe orice scumpire nejustificata altfel decat prin lacomia de profit maximal

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.