Sebastian Ghiţă a fugit în Israel

Dispariția lui Sebastian Ghiță, omul de încrederec al SRI pentru importuri, programe și operațiuni, la limita pierderii imunității parlamentare încă mai șochează.

Unii l-au crezut deja în Turcia cînd el era deja așteptat la DNA Prahova. Culmea este că Sebastian Ghiță s-a făcut nevăzut după o petrecere de sfîrșit de an organizată chiar de SRI. A aflat acolo ceva despre cele ce i se pregătesc pentru zilele de după agitata sa viață parlamentară? Sau a fost informat din altă parte, iar la petrecerea SRI a primit aprobarea și recomandarea de a se face dispărut? Deocamdată nu cunoaștem detaliile!

Care și cîte sunt afacerile care îl leagă pe Sebastian Ghiță de SRI? De la importarea din Israel a softului pentru interceptări până la programe sofisticate și hard, Ghiță, sub protectia generalului Dumitru Zamfir, la un moment dat adjunctul directorului SRI, a desfășurat învîrteli și contracte de sume uriașe. Preluarea Realității TV de la Sorin Ovidiu Vântu este tot o operațiune SRI-Ghiță.

Sebastian Ghiță a mai fost pion important și placă turnantă în afacerile din județul Prahova și, preț de cîțiva ani, a fost omul cu cea mai mare influență asupra lui Victor Ponta, un soi de numărul 2 neoficial în preajma primului-ministru.

Cîte dintre afacerile desfășurate pe vremea guvernului Ponta își au secretele și la Sebastian Ghiță? Era el urmărit ca un interpus spre descifrarea unor afaceri ale guvernului Ponta și ale premierului Victor Viorel?

Sfîrșitul comic al proiectului PRU a marcat și căderea ”infailibilului” Ghiță. După unele informații, arestarea celui mai obraznic parlamentar din România era iminentă. Asta l-a și făcut să plece repede din țară. De ce a ales Sebastian Ghiță Israelul? Acolo a desfăşurat cele mai tari afaceri de soft? Sau a înțeles că Israelul extrădează extrem de greu?

Dar Sebastian Ghiță nu știa că pe infractorii dovediți și pe escroci, Israelul îi extrădează destul simplu. Este suficient să probezi faptele!

Altceva nu știa Sebastian Ghiță!? Că Israelul nu își extrădează cetățenii. Ceea ce nu este valalabil și pentru un afacerist încurcat din Prahova!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.