Şi ministru al Justiţiei, şi inculpat: „Sunt mai hotărât ca niciodată să rămân”

Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, a afirmat, luni, că este „mai hotărât ca niciodată” să rămână în funcţie deşi este inculpat pentru conflict de intererse, susţinând că legitimitatea sa provine de la preşedintele Emmanuel Macron şi de la premierul Jean Castex.

„Sunt mai hotărât ca niciodată să rămân ministru al Justiţiei. Nu îmi va afecta nimeni determinarea, sunt extrem de seren. Legitimitatea mea este de la preşedintele ţării şi de la prim-ministru”, a afirmat Eric Dupond-Moretti, conform postului France Bleu.

Este prima reacţie a lui Eric Dupond-Moretti după ce a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese. „La fel ca toată lumea, am avocaţi care îmi vor susţine drepturile şi, în calitatea de ministru, îmi respect în totalitate sarcinile pe care le am”, a subliniat Eric Dupond-Moretti.

Éric Dupond-Moretti a fost pus sub acuzare, vineri, de Parchetul Curţii de Justiţie a Republicii, pentru o posibilă situaţie de conflict de interese. Éric Dupond-Moretti este suspectat că, în calitatea de ministru al Justiţiei, a vrut să exercite presiuni asupra unor magistraţi cu care avusese dispute în trecut, când a fost avocat. „Vom formula o solicitare privind nulitatea procedurii de inculpare”, a declarat Christophe Ingrain, avocatul ministrului francez al Justiţiei. Éric Dupond-Moretti nu este supus controlului judiciar.

Premierul Franţei, Jean Castex, a transmis că îşi menţine „încrederea totală” în ministrul Justiţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Vazura-ti Ba Vasilica ce Face francejii?!?
    Governu Meu e Super in Democratia Originala.
    Mutter Merkel o Cere…

  2. „Legitimitatea mea este de la preşedintele ţării şi de la prim-ministru”
    -uite cum a strecurat cuvantu „ţară”…….

  3. Eric Dupond-Moretti este PSD- ist, mai exista vreun dubiu?
    Allo Ciolannis se aude? Ciuma rosie, P.S.D.

  4. Cit de imbecil poate fi cineva, aflat vremelnic pe scaunul de la Elysée (pe care-l confunda cu un tron), sau cit de mafiot si dator unor filiere oculte care l-au propulsat la presedintie, ca sa numeasca la ministerul Justitiei un avocat al apararii (!!) cunoscut ca este un fel de „tatal hotilor” ? (printre clienti, toata mafia kibutz-ului francez, Sarkozy, Balkany, …). Asta ca sa nu mai amintim ca la ministerul de Interne e alt pulifrici (pe jumate arab) asupra caruia planeaza acuzatii de viol ! (ps : EDM e acuzat de asociatii anticoruptie si pus sub cercetare penala, „mis en examen”, si imi inchipui ca cu probe-beton, pentru conflict de interese : ca proaspat ministru al Justitiei a incercat sa influenteze dosare in care a fost avocat al apararii)

  5. Franta este la fel de corupta ca si Rromania doar ca ei o ascund mai bine

  6. Sa nu cadem in fente, in orice tara cu guvern, exista cel putin un infractor dovedit! Deh, Romania are exemple pozitive cu care se mandreste si doar straineze!

  7. Are dreptate, legitimitatea lui provine de la Macron si Jean Castex.

    Legitimitatea „ilegitima” a lui Stelian nu provine de la Catu si Iohannis?
    Nu Iohannis i da si „legitimitatea” actiunilor, adica da ci biciul in bietul Stelica sa „desfiinteze” SIIJ ?
    Ei pot fi si „democrati”si „penali” concomitent.

  8. LEGITIMITATEA CVA SI SUVERANITATEA VIN intotdeauna de la POPOR @D OBI TOCULE! COBOARA DE PE JILTUL GENOCIDULUI SI DISTRUGERII FRANTEI CAPUSA !!

  9. Dupont Moretti (fiul unei femei de serviciu de origine italiana) ramâne ministru, numai ca-nscenarea-i a magistratilor, pe care nu-i poate controla, sunt iresponsabili si inamovibili. Ca-l sprijina Macron si Castex, degeaba. Impotriva primului fiind deja depusa o plângere pentru crime-mpotriva umanitatii. Dupont Moretti: avocat de mare spectacol, autor al unor achitari neasteptate. Având, asadar, dusmani tenace-ntre magistrati. Tipii i-au inculpat ei si pe Sarkozy si Fillon (si tot nevinovati), asa ca un Dupont-Moretti… vina fiind a lui Sarkozy, care voia o reforma a magistraturii (= magistrati care sa raspunda de faptele pe care le comit în exercitiul functiunii, inclusiv, la fel alora din SUA, care-s responsabili, pe de-o parte, si alesi prin vot popular, pe de alta), reforma la care-a renuntat … drept care, Dupont Moretti oricum iese sifonat din afacere: ca avocat, pe de-o parte, si mai rau, ca ministru. Magistratii având satisfactie absoluta. Înscenare perfecta (razbunare de casta sociala: tipul, din copil al unei femei de serviciu imigrante – adica nici din starea a III a dinaintea Revolutiei de la 1789 – ajungând, date fiindu-i onorariile faraminoase, multi-milionar: vila pe Coasta de Azur, apartament haussman-ian la Paris, cabana …, viata de noapte …, … + numele. „Acvitator” în agonie. Magistratii revansarzi neputând nici macar a fi acuzati de-a-l defaima. Asa ca, Dupont-Moretti = Golgota. Pâna la CEDO. Daca-l tine inima. Fiindca-i place sa si manânce, sa si bea, si-i plac si … altele. Razbunarea sistemului lui François Hollande – Christiane Taubira: dictatura judecatorilor. Adica ascultari în orb, ani de zile si fara mandat, „poate-poate pica ceva”. Sarkozy, Fillon, Dupont-Moretti = câteva din victime).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.