Sima, asociat cu Carmelo Gariffo, nepot al lui Provenzano, celebrul şef al Cosa Nostra

Cristian Sima este asociat în firma Faleza Development SRL cu trei cetăţeni italieni, dintre care unul, Carmelo Gariffo, conform cotidianului “La Repubblica”, ar fi nepotul şi “secretarul” celebrului lider al Cosa Nostra, Bernardo Provenzano.

Filiera italiană

Faleza Development SRL, înfiinţată la sfârşitul lunii ianuarie 2008, având obiect principal de activitate “Dezvoltare (promovare) imobiliară” şi sediul în Str. Ionel Perlea nr. 14, sectorul 1, îi are acţionari, cu părţi egale (câte 25 la sută), pe Cristian Sima, Angelo Gruttadauria, Mattia Venezia şi Carmelo Gariffo. Angelo Gruttadauria, mai este asociat cu Sima în firma WBS Imobiliare SRL, cu 20 la sută din acţiuni, în WBS România SRL, cu 6 la sută din acţiuni. Conform uneia din epistolele trimise de Sima jurnalistului Radu Soviani, Angelo Gruttadauria este “fost proprietar al lui Ductil Steel şi Oţelul Roşu, pe care le-a cumpărat prin WBS în 1998 şi pe care le-a făcut să funcţioneze perfect şi le-a vândut lui Mechel în 2007”, cu alte cuvinte, un onorabil! Despre Mattia Venezia, Sima nu spune nimic. Şi nici despre don Carmelo Gariffo! În schimb, despre Carmelo Gariffo a scris cotidianul ”La Repubblica”, în 2006, că este nepotul şi secretarul celebrului şef al Cosa Nostra, Bernardo Provenzano, şi că a fost arestat în cadrul unei vaste operaţiuni antimafia! Cine ştie, poate că este o incredibilă coincidenţă de nume, însă don Carmelo al lui Sima este născut pe 1 septembrie 1945 în Corleone şi domiciliază în Palermo! În paranteză fie spus, Carmelo Gariffo a câştigat, în România, o sumă considerabilă, în calitate de asociat al firmei Best Wood Company SA, din Constanţa, în urma despăgubirilor acordate de statul român pentru exproprierea unui teren din Agigea pe care urmează să fie construit podul care va face legătura dintre Portul Constanţa şi Autostrada Soarelui. Şi în această firmă, don Carmelo este asociat tot cu Mattia Venezia, dar şi cu un alt Italian, Michele Zarriello.

Italieni din Italia şi “supraveghetori” italieni din Elveţia

Aşa cum am arătat, Sima este îmbârligat în afaceri cu o adevărată filieră italiană. Iată, pe scurt componenţa ei:

  • în Sima Group Imobiliare SRL – Gazzaniga Luca Giorgio Nicola, cetăţean elveţian (30 la sută din acţiuni), Bignasca Daniele Modesto Mario, cetăţean elveţian (30 la sută din acţiuni);
  • în Sima Reale SRL – Bignasca Daniele Modesto Mario (50 la sută din acţiuni);
  • în WBS Imobiliare SRL – Codognotto Lionello, cetăţean italian (20 la sută din acţiuni), Angelo Gruttadauria, cetăţean italian (20 la sută) şi Gazzaniga Luca Giorgio Nicola, cetăţean elveţian (5 la sută din acţiuni);
  • în WBS România SRL – Angelo Gruttadauria (6 la sută) şi Codognotto Lionello (14,3353 la sută).

De remarcat este faptul că italianul Codognotto Lionello este şi patronul firmei de comerţ cu ridicata al deşeurilor General Services Trading Impex SRL, care are sediul social la aceeaşi adresă cu domiciliul lui Cristian Sima, pe Calea Dorobanţilor!

Filiera slovenă

O altă filieră atrasă de Sima în afacerile sale este constituită dintr-un grup de oameni de afaceri sloveni.

Astfel, în firma Romfelt Real Estate SA, alături de Sima, de bancherul Dan Pascariu, de avocaţii Călin Andrei Zamfirescu şi Stan Tîrnoveanu şi de Adrian Lustig, figurează off-shore-ul olandez Aktiva Sei Bvb (5,15 la sută), firma slovenă Aktiva Nalobze (44,85 la sută). Printre administratorii Romfelt Real Estate SA se regăsesc cetăţenii sloveni Tadej Pocivavsek şi Nevenka Cresnar Pergar. Aceasta din urmă este fostă ministru în guvernul de la Liubliana, fostă directoare a fondului de investiţii Aktiva şi proprietară a firmei de consultanţă NP Consulting.

În firma WBS Imobiliare apar ca acţionari şi Nevenka Cresnar Pergar (cu 10 la sută din acţiuni) şi sloveno-britanicul Satler Matjaz (cu 10 la sută din acţiuni), patron al MS Investments UK Limited.

Parteneri de brokeraj: impresar de fete pentru litoral şi sponsori ai PD

Partener de afaceri cu Sima în firma de brokeraj WBS România este şi constănţeanul Nelu Mirea (cu 0,002 la sută), impresar de fete pentru diverse evenimente, acţionar la Fashion TV şi martor într-un stufos dosar de proxenetism cu ramificaţii în lumea politică. Tot în WBS România este acţionar şi Radu-Alfa Nemeş (cu 1 la sută), care se regăseşte şi pe “Lista persoanelor fizice care au făcut în anul 2007 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10 salarii de bază minime brute pe ţară” pentru PD, alături de soţia sa, avocata Carmen Nemeş, fost consilier general PD şi preşedintă a Comisiei de Sănătate Bucureşti.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marian Ghiteanu 46 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.