Sorin Roşca Stănescu: Tinerii şi construirea României comuniste

„Secţiunea a VIII-a a celei de-a 29-a sesiuni a cercurilor ştiinţifice studenţeşti… au acoperit o largă paletă tematică, un loc important fiind consacrat analizei rolului şi locului tineretului patriei noastre în procesul de edificare a societăţii socialiste multilaterel dezvoltate, contribuţie a Partidului Comunist Român, a secretarului său general, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, definirii pe care asociaţiile studenţilor comunişti trebuie să o aibe în procesul construirii României moderne, a României comuniste (…)” (Sorin Roşca Stănescu, „Preocupări ştiinţifice circumscrise Anului Internaţional al Tineretului”, „Viaţa Studenţească”, anul XXXIX, nr. 18, 1 mai 1985, p.12).

(Sorin Roşca Stănescu (n.1949), jurnalist la revistele „Viaţa Studenţească” şi „Amfiteatru” până în 1986, apoi la „Informaţia Bucureştiului”; înfiinţează cotidianul „Ziua” după 1990. Este unul dintre „democraţii” foarte activi în ultimii 20 de ani, iar în ianuarie 2012 s-a înscris în PNL, folosindu-se de prilejul mitingului politic organizat de USL)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.