„Sufrageria” lui Dinu Pescariu

Nici nu s-a închis bine „sufrageria” lui Gabriel Oprea în care ar fi intrat Laura Codruța Kovesi și foștii șefi ai SRI, că o alta și-a deschis ușile.

Dinu Pescariu, pus sub control judiciar de DNA zilele trecute în cazul bazei sportive „Cutezătorii”, a început să dea din casă despre oamenii din structurile Puterii care îl frecventau.

Potrivit lui Pescariu, despre care s-a spus în trecut că a fost un protejat al sistemului, printre cei care i-au călcat pragul „cutezător” s-au numărat George Maior, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, iar cu Kovesi s-ar fi întâlnit la ea în birou.

Discuție reporter Antena 3 – Pescariu (transcriere antena 3.ro)

„Venea foarte multă lume. Dacă vreţi să mă întrebaţi vă răspund punctual.

Coldea?

Nu l-am văzut niciodată aici.

Maior?

Nu a venit niciodată să facă sport aici.

A venit să purtaţi discuţii (Maior)?

Nu în mod special cu mine. Da. Maior a fost aici.

Laura Codruţa Kovesi?

Nu ştiu să fi fost aici niciodată.

Traian Băsescu, da a fost aici. Nu avem o relaţie care să fi fost în vreun moment agreabilă.

Victor Ponta venea, venea vreodată sau l-aţi văzut vreodată pe aici, pe la dumneavoastră venind ?

L-am văzut de foarte multe ori.

Aţi jucat împreună tenis ?

De foarte multe ori.

V-aţi destăinuit?

Am vorbit cu el de foarte multe ori”

….

Cu Laura Codruţa Kovesi v-aţi întâlnit vreodată?

Da.

Când? Unde?

M-am întâlnit. La dânsa în birou, de pildă.

V-au cerut cei de la DNA să faceţi denunţuri?

Da! Mi-au cerut.

Şi aţi făcut?

Evident că am făcut…”.

Într-o altă declarație acordată agenției Mediafax, Pescariu a spus despre procurorul-şef al DNA: „Am fost în birou la Kovesi şi mi s-a sugerat să fac denunţuri. (…) Nu vreau să vorbesc prea mult despre treaba asta. O să vorbesc după ce dau prima declarație în fața judecătorilor. Greșeli am făcut toți. Și eu am făcut o greșeală și mi-am recunoscut-o, asta a însemnat denunțul respectiv și legea, mi-a fost favorabilă. Ce s-a întâmplat ulterior… nici nu vreau să mai spun, pentru că mi-e lehamite vizavi de ceea ce s-a făcut ulterior”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.