Să afle şi el ce ştia Băsescu: întrebările lui Turcescu

Mircea Geoană a apelat la soluţia unui interviu „în spaţiul virtual”, adică pe blogul său, pentru a rememora fatidica zi de 6 decembrie 2009 când a fost pentru câteva minute preşedinte al României, dar numai în rezultatele sondajelor de opinie realizate la ieşirea de la urne. După o lungă tăcere şi unele explicaţii sumare, fostul candidat al PSD la prezidenţialele din 2009 – terminate dramatic prin realegerea lui Traian Băsescu – oferă o nouă perspectivă asupra controversatei sale întâlniri cu Sorin Ovidiu Vîntu în seara de dinaintea ultmei confruntări televizate cu adversarul său pedelist.

După un an, Mircea Geoană a arătat că nu s-a dus la Vîntu acasă pentru a se relaxa sau la jacuzzi, spunând că omul de afaceri „nu are nici jacuzzi, nici masă de şah”.

Geoană, care după pierderea preşedinţiei României a pierdut-o şi pe cea a propriului partid, explica de ce s-a dus la Vîntu:

„O întrebare care trebuie clarificată este: ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea TV urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam şi nu cunosc nici astăzi episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainte de acest moment, undeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea ar fi avut ceva de a face cu acest subiect. La domnul Vîntu acasă nu este nici jacuzzi şi oricum nu sunt nici mare amator de jacuzzi, nici masă de şah. Este un personaj cu un important handicap locomotor, care se deplasează greu, şi am încercat să aflu, înainte de dezbatere, dacă într-adevăr dezbaterea va fi pe un teren echilibrat”.

Fostul prezidenţiabil social-democrat a evidenţiat faptul că a aflat de existenţa fotografiilor apărute în media, în care era surprins acasă la Sorin Ovidiu Vîntu, cu doar câteva minute înainte de a începe acea ultimă dezbatere televizată dintre el şi Băsescu. Geoană a spus că purtătorul de cuvânt al campaniei sale electorale, Victor Ponta, l-a îndemnat să „mintă” că a fost acasă cu soţia, însă el a ales adevărul.

Geoană a mai venit cu unele justificări:

„Poate că este o formă de naivitate, poate a fost o greşeală, dar nu am simţit şi nu simt că am avut ceva de explicat sau ceva necurat în această întâlnire. Există, în mod cert, un semn mare de întrebare – cum de a apărut în Academia Caţavencu, parte a trustului Realitatea TV pe care dl Vîntu o avea în control şi al cărui proprietar era şi încă este, cum a apărut o astfel de informaţie fără ca domnul Vîntu să fi ştiut de ea. Este clar că ceva necurat a fost în spatele acestei operaţiuni şi acest dubiu sper ca odată să fie elucidat. Este clar că există o supoziţie, un mare semn de întrebare, dacă nu cumva şi această stratagemă a făcut parte dintr-o strategie de campanie a domnului Băsescu. Am o dificultate în a minţi, se vede pe faţa mea poate nu sunt bun de politician”.

Subliniind că de anul trecut contactul său cu Sorin Ovidiu Vîntu a fost întrerupt, a adăugat:”Nu am avut nici un fel de alt contact nici cu privire la afaceri, nici cu privire la domnul Popa, nici cu privire la orice alt subiect de natură economică cu domnul Vîntu”.

În opinia sa, nu dezbaterea a reprezentat elementul principal al pierderii alegerilor prezidenţiale, ci „cea mai mare fraudă organizată din istoria ultimilor 20 de ani”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.