
La nivelul UE este în curs să fie adoptat în acest an un Regulament European cu privire la monitorizarea obligatorie a instalaților de gaz pentru evitarea eventualelor emisii. Operatorii vor trebui să documenteze cu atenție toate sondele și minele, conductele și instalațiile, să își monitorizeze emisiile și să ia măsuri de atenuare adecvate pentru a preveni și a reduce la minimum emisiile de metan în cadrul operațiunilor lor.
Spre exemplul practicile de evacuare în atmosferă și/sau de ardere la faclă a gazelor tehnologice, obligatorii pentru a putea asigura extracția/transport/distribuția acestora, vor fi interzise. Interdicția urmează a se aplica imediat după intrarea în vigoare a regulamentului.
Chiar dacă orice emisie de metan trebuie redusă la minim, iar arderea gazelor naturale trebuie limitată în scopul reducerii emisiilor de CO2, aceste activități trebuie să fie realizate în mod responsabil și rezonabil, ținând seama de adevăratul impact al emisiilor de metan din activitatea antropică industrială.
Conform Asociației Energia Inteligentă, modificările legislative care se pregătesc a fi adoptate la Bruxelles, în domeniul emisiilor de metan, cu acordul tacit al reprezentanților României, pot avea un impact semnificativ asupra consumatorilor români, practic este una din cauzele care poate aduce creșteri ale prețului gazelor naturale în România.
Metanul este, împreună cu CO2 și oxidul de azot, unul dintre principalele gaze cu efect de seră. Deși dioxidul de carbon este vinovatul a 80% din încălzirea globală, metanul captează de 25 de ori mai multă căldură. În prezent, concentrația sa în atmosferă este mult mai mică decât cea a CO2. În timp ce CO2 a fost depășit 400 de părți pe milion, metanul a ajuns la 1,834 părți pe milion.
În analizele din ultimii ani s-a descoperit că după ani de zile în care emisiile de metan se stabilizaseră, acum un deceniu au început să crească din nou și nu au făcut-o până acum. Într-un interval de 10 ani, concentrația de metan în atmosferă a crescut de 20 de ori. În cazul unor cantități mari de metan eliberate în atmosferă, nu este timp ca acesta să fie asimilat în natură.
Pentru a evita o creștere de două grade a temperaturii globale, nu numai că trebuie să reducem emisiile de CO2, ci și emisiile de metan. Dar această abordare trebuie să plece de la datele reale și nu transformată această acțiune într-o acțiune de marketing sau de stopare a utilizării gazelor naturale doar pentru a fi înlocuite cu alte surse de energie.
Scurgerile de metan (controlate sau involuntare) au intrat în ultimii ani în centrul atenției și au apărut proiecte de reducere a emisiilor de metan cu scopul de a încetini ritmul crizei climatice globale.
La summitul climatic COP26 din Glasgow, peste 100 de țări s-au alăturat Angajamentului global pentru reducerea emisiilor de metan care propune un obiectiv ambițios de a reduce emisiile de metan cu „cel puțin 30% față de nivelurile din 2020 până în 2030”.
România nu se numără printre țările semnatare ale Angajamentului, deși este cel de-al doilea producător de gaze și unul dintre cei mai mari producători de petrol la nivelul UE.
Vin idiotii banditi progresisti care n-au produs nimic util in viata lor si pun milioane de norme de interdictii. Unii muncesc si altii interzic si pun biruri.
Deja niste „cercetatori”, cred ca din Anglia era articolul, se gandesc ca introducerea ratiilor de combustibil, energie si carne, cum au avut in al doilea razboi mondial ar fi o solutie pentru combaterea „schimbarilor climatice”. De la mintile limpezi care deja vor sa implementeze in Oxford un fel de legare de glie… cu implementarea conceptului de „Oras de 15 minute”, sa ai tot ce iti trebuie in limita a 15minute cu masina (lol, in orase aglomerate e mai nimic) si sa ai voie sa iesi cu masina din limita respectiva doar de 200 de ori per an, in rest, taxe si/sau amenzi. In curand o sa va dea astia de la UE si norma de apa folosita (ca de seceta) si norma de CO2, mai ramane sa va dea si norme de O2… Mai nou se discuta intens si de sinucidere asistata medical la liber, ba mai mult, chiar si la secret pentru adolescenti, sub 18 ani, fara informarea parintilor. #valorieuropene #progresism…
Preturile la bursa a gazelor a scazut.Pai,ca sa mareasca din ce in ce mai mult preturile,trebuie sa existe o explicatie.Si au gasit-o.sau o aveau deja planificata,pentru ca, chestia cu rusi cu razboiul,s-a cam dus. Problema lor este CO2 .care stiu ei bine ,ca trebuie sa-l aplice consummatorului casnic,pana il cocoseaza ,il pauperizeaza.Dar toate chimicale din trenul explodat in SUA,sunt parfum de trandafir, nu sunt mai toxice,mai periculoase
decat CO2 ,pe acelea nu le ia nimeni in consideratie?Daca gazele tehnologice,nu sunt arse inseamna ca ele vor fi livrate,la pret de gaz metan,impreuna cu metanul? Noaptea mintii! Ce inseamna acordul tacit al guvernului nostru? Ca orice ce debiteaza Bruxelles ,noi acceptam,luam pozitia ghiocelului?Si daca se mareste pretul,inseamna ca metanul nu mai polueaza,ca nu o sa mai fie incalzire globala?Dupa ce au pus mana pe o multime de zacaminte din lume,pe daiboj globalistii occidentali,se imbogatesc din ce in ce mai mult,marind preturile la gaze si petrol sub diverse inventii , aberatii. motivatii ,neplauzibile.Escrocii care conduc UE,nu au vazut ca tot ce au hotarat,au dus UE pe marginea prapastiei? S-a observat ca nu mai este sau a scazut poluarea de cand iau ei fel si fel de masuri? Locuintele celor care ne dau noua lectii[politicieni,actori,cantareti,miliardari] polueaza de 300 de ori mai mult decat consumatorul obisnuit.Dupa ce ne-au trimis luna aceasta tone de gunoaie toxice ,periculoase ,care au fost arse sau deversate in canalizari,ipocriti,nesimtiti occidentali,ne mai vorbesc ca lupta ei impotriva poluarii?Noi romanii preferam CO2 decat gunoaiele lor toxice.Astea sa le ardem,gazele tehnologice nu!!
Cianura când va fi distribuită?…
OMB Petrom are program de inchidere a circa 4.000 de sonde de foraj petrolier. Nu mai este petrol de extras….Statul roman deja plateste de la Buget firmele care dezafecteaza sondele si redau terenul agriculturii. E vorba de sute de milioane de euro. Dar asa e prevazut in Contratul de vanzare a Petrom.
Se
Vreti sa nu mai fie depasit procentul de CO2 ? Impaduriti zonele defrisate. astfel prin fotosinteza bioxidul de carbon revine la limite acceptabile.Solutie simpla ,la indemina tuturor.De ce prezentati doar efectul ? De ce nu si cauza ?
Oauuuu! Azi am scris despre o informatie privind acel card de plata consum energie, e posibil ca la recalcularea consumului sa plateasca mai mult consumatorul, am mai scris plus cateva repere care duc la plata consumator in crestere consum, si, deja se vad semnalele!