Un român, decorat de Guvernul Ungariei

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a primit Distincția pentru Naționalități din partea guvernului de la Budapesta, transmite basilica.ro.

Statul ungar acordă aceste distincții anual unei persoane sau organizații reprezentative pentru fiecare dintre cele 13 naționalități care trăiesc alături de maghiari. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un membru al unei alte naționalități din Ungaria.

Premiul care a revenit comunității române din Ungaria în acest an a fost acordat vinerea trecută Preasfințitului Părinte Siluan.

Premiile și Diplomele de Merit au fost înmânate tuturor premiaților de către Secretarul de Stat pentru Culte și Naționalități Soltész Miklós și Subsecretarul de Stat Fürjes Zoltán. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Bulgar din Budapesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

15 Comentarii

 1. Mai bine le permitea sa construisca o biserica ortodoxa… Ca e nevoie…

 2. Statuia lui Șaguna…au primit permisiunea de a o așeza în locul ales ?Un teatru,o gazetă ceva?aaa!scrie pe o clădire românește că e Liceul Nicolae Bălcescu și fac 4 ore de limba română pe săptămână-le ajunge,sunt suficiente drepturi!

 3. Budapst, Ungaria au devenit centru cultural, spiritual creștin și de civilizație europeană in actualul haos și corupție europeană.. Mai mult este un loc de stabilitate politică predictibilitate economică in centrul atenției investitorilor,..E o chestie in care guvernul maghiar a recunoscut ca in timp ce alții apasă pe frână și se inghesuie la poala ukranului, maghiarii apasă pedala de accelerație .. Și rezultatele deja sunt palpabile..

 4. Bine ca nu au decorat pe seful SRI! Erau niste tari care il decorasera pe precedentul sef. Pe asta de acum numeni sau e la secret?

 5. De-ar fi și popa rău-format Tokes, tolerant și adevărat preot precum Episcopul Siluan.

 6. Super-sfintia sa decorata, o fi stiind macar sa vorbeste romaneste? Eu tare ma tem ca nu……[Rumburak]

 7. NU ne intereseaza de Hungarica si ce petrece acolo cu cetatenii ei Macaristani !. Adio si la gara !. De etnicii secuii sovini din Romania avem grije sa traiasca bine si multumiti,…cu toate ca in lipsa de limba,scriere si cultura proprie, s-au AUTOINTITULAT unguri.(vezi ultimul recensământ!).

 8. @ Rumburak. Totuși bre,.După cultura și intelighenția ta,. Secuii și ceangăii, de care etnie aparțin ?/ Zi frumușel românește,.

 9. Sunt doi spioni BOR-machina,cu acelasi nume de cod:Siluan
  1.Siluan Mănuilă, născut Cristian Constantin Manuilă, (n. 16 septembrie 1971, Chelmac, Arad) este un episcop român, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Din data de 8 iulie 2007 este episcopul ortodox român al Ungarie
  2. Siluan Șpan ,pe numele de mirean Ciprian Șpan(n. 5 martie 1970, Gura Râului, județul Sibiu) este un cleric ortodox român, episcop titular al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (înființată în anul 2007
  .Din fotografie lipseste agentul termic,James Bond si mata hari(mama lui hari)
  Tokes poate fi invidios,nu mai vorbesc de Boia

 10. Iti spun mai bine parerea maghiarilor din Ungaria, carei etnii apartin secuii si ceangaii din Romania: apartin rromulanilor.
  Asa considera ei, nu eu……[Rumburak]

 11. Prima atestare mai serioasa istorica a secuilor apare datata in anul 1358 in Cronica pictata de la Viena. Pana atunci NU au existat(!?)in istoria nimanui acesti secui,fiind triburi nomade fara scriere,limba si cultura proprie. S-au stabilit in Transilvania la trecatorile Carpatilor ca sa apert de invazii mongole,la solicitarea regilor HUNGARI,primind si privilegii. Azi s-au AUTODENUMIT unguri,sperand sa fie si ei in randul istoriei civilizate. Ceangaii au fost ramasite romane si ungare din Moldova pana la invazia mongola din anii 1240 cand au fost lichidati definitiv din istorie,mongolii distrugand din temeli pentru 100 de ani si regatul regilor hunguri. Mai cititi si voi SECUII ceva din asa zisa istoria a voastra

 12. La recensamantul din anul 2002 si 2014 s-au inregistrat ca SECUI (un nume etnic-tribal de origine Turanica de pe Volga) doat 532 .”CITIT BINE !”, restul au „scuipat” pe adevarata lor origine si s-au auto-declarat hunguri. Ghiciti cati s-au declarat SECUI la recensamantul din acest an 2022 !?. Se pare ca NU mai exista samanta de SECUI pe fata pamantului.

 13. Și eu care credeam că la decorat pe domnul președinte Johannis pentru efortul deosebit depus pentru amânarea intrării României în Schengen,și dezvelirea bustului grofului fost guvernator al Transilvaniei numit de guvernarea habsburgică de ocupație Samuel von Brukenthal din ordinul căruia au fost asasinați prin tortura, capii răscoalei românilor Horia,Closca și Crișan pentru libertate și dreptate. Cu asemenea dușmani care ne distrug tara și economia,Vladimir Putin poate fi văzut ca răul cel mai mic,chiar amic al României.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.