Una caldă, alta rece de la Wimbledon

„Kiki” Mladenovic a devenit spaima româncelor. Prima zi, prima bombă. Rezultatele zilei la simplu feminin.

Update: Begu a trecut de Gavrilova


Irina Camelia Begu s-a calificat în turul II, învingând în două seturi, 7-6, 6-1 pe Darya Gavrilova (Australia, până în martie a reprezntat Rusia). Primul set a fost echilibrat, cu spectaculoase răsturnări de scor. Begu a pornit ca din puşcă şi a avut 2-0, dar următoarele 4 game-uri au revenit ruso-australiencei. Begu a egalat la 4, după care s-a mers cap la cap până la 6-6, cu Gavrilova având mereu un game în faţă. Şi tie-break-ul a fost interesant. 2-0 Gavrilova, 4-2 Begu, 5-4 Gavrilova. De la acest scor, românca mai face 4 puncte, faţă de unul al adversarei şi închide setul cu 8-6. Demolată psihic după pierderea primului set (după ce ai 5-4 şi 6-5 la game-uri şi 5-4 în tie-break şi pierzi setul, este foarte dificil să mai revi), Gavrilova nu a mai contat deloc în setul secund şi în doar 22 de minute Begu avea 5-0, setul fiind închis cu 6-1, după o oră şi 27 de minute de joc. În turul II, Begu va juca contra ucrainiencei Lesia Tsurenko, care a trecut cu 6-3, 6-3 de americanca Nicole Gibbs.


Dulgheru învinsă fără drept de apel

Alexandra Dulgheru nu a avut nicio şansă în faţa lui „Kiki” Mladenovic una dintre jucătoarele aflată în real progres în acest an. După o oră şi 7 minute de joc Dugheru a cedat fără drept de apel cu 2-6 şi 1-6. Dulgheru a făcut un joc foarte slab, returul fiind aproape inexistent. Mladenovic a lăsat impresia că nu a forţat deloc, fiind sigură de victorie încă din momentul intrării în teren, fapt confirmat şi de scorul de 4-0 după primele 14 minute. Este a doua victorie din acest a a franţuzoaicei la Dulgheru. Ce departe sunt vremurile (2009) când la Bari, în Italia, tabela de markaj indica, Dulgheru – Mladenovic 6-0, 6-0. Fără comentarii

În proba de dublu masculin, perechea româno-indiană, Florin Mergea/Rohan Bopanna a întrecut în 3 seturi, 6-3, 7-6, 6-1 perechea Jiri Vesely (Cze)/Tim Smyczek (SUA). O victorie normală, dar în setul secund dublul out-sider a fost la un pas de surpriză. După un tie-break câştigat categoric, 7-1, în setul 3, Mergea/Bopanna au defilat, şi au închis meciul.

Bomba zilei

Chiar din prima zi am avut şi o primă bombă: numărul 147 WTA, letona Jelena Ostapenko a eliminat-o în două seturi, 6-2, 6-0 pe numărul 9 mondial (numărul 5 pe 2015), Carla Suarez Navarro. Scorul categoric, vârsta învingătoare – 18 ani abia înpliniţi, cresc nivelul susprizei. Mai trebuie spus că Ostapenko avea în întreaga ei carieră patru victorii la jucătoare din top 100, dar învinsele erau pe locurle 63, 74, 82 şi 94. Ostapenko este la al doilea ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros a pierdut în primul tur din calificări, iar acum a venit pe tabloul principal tot din calificări.

Tot la capitolul surprize trebuie trecută şi victoria amercancei Bethanie Mattek-Sand numărul 158 mondial (o jucătoare specializată în proba de dublu) în faţa „copilului teribil” al Belgiei, Alison Van Uytvanck (#46 WTA) cu 6-3, 6-2. Un alt rezultat relativ surprinzător, victoria Zarinei Diyas din Kazahstan (#34) în faţa experimentatei Flavia Pennetta, cap de serie nr.24, scor 6-3, 2-6, 6-4.

Alte rezultate din primul tur

  • Serena Williams (#1) – Margarita Gasparyan (Q-Rus) 6-4, 6-1
  • Timea Babos (#93-Hun) – Petra Cetkovská (Q-Cze) 7-6, 6-3
  • Sara Errani (#19-Ita) – Franceska Schiavone (#80-Ita) 6-2, 5-7, 6-1
  • Kirsten Flipkens (#96-Bel) – Annika Beck (#70-Ger) 0-6, 6-3, 6-4
  • Victoria Azarenka (#24-Blr) – Anett Kontaveit (WC-Est) 6-2, 6-1
  • Anna-Lena Friedsan (#87-Ger) – Vitalia Diatchenko (#74-Rus) 3-6, 6-3, 7-5
  • Ana Ivanovic (#7-Srb) – Y Xu (Q-Chn) 6-1, 6-1
  • Aliaksandra Sasnovich (#137-Blr) – Li Zhu (#116-Chn) 4-6, 7-5, 6-1
  • Karolina Pliskova (#11-Cze) – Irina Falconi (#69-SUA) 6-4, 4-6, 6-1
  • Coco Vandeweghe (#47-SUA) – Karolina Schmiedlová (#63-Swk) 6-4, 6-2
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.