Klaus Iohannis evită confruntarea directă

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul al doilea al prezidențialelor. Şeful statului a răspuns astfel când a fost întrebat cum răspunde scrisorii și invitației la o dezbatere electorală transmisă de Viorica Dăncilă.

„Da, sigur. Vedeți încearcă PSD să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum, urmează să discut și cu colegii și colegele de campanie, eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a afirmat Klaus Iohannis, înainte de a participa la o întâlnire cu liberalii la sediul PNL.
Reacția șefului statului vine după ce Lia Olguța Vasilescu, șeful de campanie al PSD, a transmis, luni, o scrisoare către Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL, în care Viorica Dăncilă îl invită la cel puțin două dezbateri pe Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că ar fi păcat ca cetățenii să absenteze de la vot în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, cum au făcut la parlamentarele din 2016.
„Vedeți că deja PSD-ul încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea de întâlnirii cu liberalii luni la sediul PNL.

Președintele Iohannis a adăugat că ar fi o greșeală dacă s-ar ajunge în aceeași situație ca la alegerile parlamentare din 2016, când prin absența românilor la vot, PSD a reușit să ajungă la putere.

„Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare a fost adus la putere PSD-l și iată că am avut nevoie de aproape trei ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD-ul a arătat că una a promis și cu totul alta a vrut să facă de fapt, PSD-ul a vrut să subjuge întreg statul român”, a completat șeful statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

55 de Comentarii

  1. Foarte buna strategie!Ce sa discute Iohannis cu dancila,biata de ea,ca imi dau si lacrimile cum o porcaia Ponta Agentoianu ieri la tv!

  2. Asa faci cand nu stii nimic la examen. Iti e frica si chiulesti. Lenes. Nu stie nimic.

  3. Tremura izmenele pe Joiannis in fata lui Dancila ???Pai ce kkt de presedinte vrea asta sa fie ??!!Sa-ti fie frica de o confruntare cu o femeie,sau cu o ”analfabeta”, asa cum zic usr-istii si pnl-istii lui joiannis?Bai,esti prost??Pai dute-n mata,si candideaza la scara de bloc in care locuiesti,dar nu veni tu prostul prostilor sa ma reprezinti pe mine ca cetatean al acestei tari,daca te caci pe tine de frica unei confruntari directe cu …o femeie !!

  4. Tremura izmenele pe Joiannis in fata lui Dancila ???Pai ce kkt de presedinte vrea asta sa fie ??!!Sa-ti fie frica de o confruntare cu o femeie,sau cu o ”analfabeta”, asa cum zic usr-istii si pnl-istii lui joiannis?Bai,esti prost??Pai dute-n mata,si candideaza la scara de bloc in care locuiesti,dar nu veni tu prostul prostilor sa ma reprezinti pe mine ca cetatean al acestei tari,daca te caci pe tine de frica unei confruntari directe cu …o femeie !!!

  5. In prostia sa devenita proverbiala probabil ca profesorasul s-ar repezi sa rupa gardul. Dar sunt cei inteligenti din spatele sau care-l tin in lesa. Nu vor sa riste de nici un fel. Vor accepta doar in urma unui blat cu moderatorii care le va da atat intrebarile pentru sas cat si raspunsurile. Aici trebuie sa fie extrem de prudenta echipa PSD. S-a mai intamplat cand moderator era colonelul Turcescur iar candidatul demagog era Petrov.

  6. Mauss e rasist deoarece ii ureste pe romani mai ales daca acestia sunt PSD. El e rasa superioara aprope aeriana in aceasta lume. Mauss e fricos nevrand sa se angajeze in lupta cu dusmanul de clasa psdist, femeia Dancila. Mauss e fudul cum ii sta bine unui neamt corcit mioritic. Mauss e perfect, inteligent in prostie, el le stie pe toate ei mereu considera ca el are dreptate. Mauss e Klauss si Klauss e Rauss si Rauss e Bauss.

  7. IOHANNIS o Evita! He,he,daca era vorba de una ca EVITA PERON o mai evita?

  8. Eu daca as fi STAFFUL celor doi as pune intrebari amiabile,colegiale,ca intre romani din romania. dancila=Domnule PRESEDINTE cu ce si cu cine v-ati intalnit ultima data in SUA? IOHANNIS= doamna presedinta cati membri aveti in teritoriu si care le sint cenepeurile??

  9. Aş propune ca dezbaterea să aibă loc în engleză, germană sau franceză, căci stăpânirea unei limbi de comunicare internaţională este un atribut ABSOLUT OBLIGATORIU AL VIITORULUI PREŞEDINTE.

  10. Meciurile , de fotbal ,de box in cazul de fata , se pierd/se castiga si prin neprezentare .

  11. Ar trebui ca o eventuală dezbatere să presupună un test de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, la alegerea Dăncilei…Testul unui viitor Preşedinte este absolut necesar! Proba este eliminatorie! Nu merge ca la Papa, cu hehei…

  12. Maaai, sa stii ca are dreptate Iohannis! Dancila daca are ceva de spus sa spuna direct alegatorilo, nu lui Iohannis. Ce-l intereseaza pe Iohannis ce bazaconii bantuie pein capul Veoricai Vasilcai? Nu are nici un motiv sa o mai intalneasca, dupa ce Dancila si-a batut joc de mandatul de Prim Ministru pe care i l-a aprobat Iohannis. Chiar nu mai au ce discuta cei doi, Iohannis stie clar ce zace in Mintea Dancilei iar ce nu stie nu este curios sa afle. Dancila sa faca adunari electorale si sa se exprime acolo in public nu lui Iohannis in sali la cadurica. Corecta decizia lui Iohannis. Mesajele sunt destinate alegatorilor, nu adversarilor.

  13. Mai primim INCĀ 5 ani cu excutare de iohanism????? Doamne fereste-ne, iartā-ne si aprā-ne de „binefacerile” a incā unui mandat al acestui individ!!!

  14. Dăncilă are multe de spus dar neamțul nu poate analiza in timp real.El are întâi nevoie sa citească, apoi să anaaaalizeze….Si apoi sa se sfa-tu-ias-caaaa…Cu consilierii.Si de unde atîta timp ? Mai bine zâmbește larg și râde cu gura la urechi singur.Ce sa ne spuna, cum i-a ascultat pe merkel și Trump sau cum a călătorit în anglia și pe la recepții in japonia la nunta ? Aaa,cu tanti Carmen.

  15. Asta nu e-n stare sa lege doua vorbe singur, fara biletele de pe care sa citeasca. Pai, nu d-aia l-au ales romanii? Ca, e prostovan, mincinos si ticalos. Idolul perfect pentru romani.In afara de „sa desfiintam PSD” l-a mai auzit alctineva spunand ceva, la liber? A, da, a mai zis ca A FOST NEVOIE SA MOARA OAMENI.

  16. Deci avem un actual si potential presedinte care se teme sa intre intr-o dezbatere cu „proasta” de Dancila… Pai atunci cum Dumnezeu poate face acest om fata unor negocieri cu Macron, Trump, Erdogan sau Putin??? Consilierii sai nu sesizeaza gravitatea unei asemenea decizii? E ca si cum campioana Romaniei la fotbal s-ar decide prin votul suporterilor, nu prin jocul pe teren!

  17. Este de domeniul evidenței, nepriceputul fuge ‘ca dracu de tămâie’ de o dezbatere pe teme economico-sociale și politică înternațională pentru că la întrebarea ‘ ce a făcut în ultimii 5 ani ‘ răspunsul nu poate fi decât unul … figurație !

  18. Nu poti sa explici si sa justifici, termenul p…mai ales ca datorita imunitatii nu ai fost intrebat de ce ai continuat dupa ce ai avut o hotarare cu fals…FUGI…Ar trebui sa lamuresti ce semnificatie morala si ideologica are sa te decalari urmasul unei organizatii condamnate international dupa al douilea razboi…FUGI cam asta este noua imagine FUGA de raspundere…dar trebuie felicitati toti cei care prefera un ”-” de case, o intrebare daca ar trebui sa se intoarca la catedra ce grad profesoral are si in ce conditii l-a luat? pe criteriu de limba sau de nivel de cunostinte? Ce legatura este in discursul de distrugere a unui partid azi si ceea ce se intampla in anii ’30-’40 in Germania?

  19. Acum si Viorica e rea…Ar trebui sa se multumeasca se ea cu tabloul guwernerului,ca=i acelasi lucru,chiar daca raspunsurile la intrebari,vin iarasi deindata,dupa ce se alege…

  20. Mult timp Dancila a fost acuzata ca nu stie sa vorbeasca decat dupa biletele. Desi Johannis a facut exact acelasi lucru. Nu-mi aduc aminte de o luare de pozitie, declaratie facuta de Johannis liber, fara biltetel. Acest lucru nu arata decat dispretul lui Johannis fata de alegatorul roman si incapacitatea lui de a purta o dezbatere pe teme de interes national. Intr-o dezbatere electorala televizata candidatul nu ii explica contra-candidatului ce vrea sa faca ci se prezinta in fata alegatorilor. Johannis si sustinatorii lui stiu toate acestea dar mai stiu si faptul ca Johannis NU ESTE IN STARE DE DISCURS LIBER iar contra-candidatul il poate acuza de lasitate. Stapanirea unei limbi straine este un bonus pentru orice persoana, cu atat mai mult un om politic. Pe noi ar trebui sa ne intereseze insa in primul rand sa fie un bun roman, indiferent de nationalitate. Degeaba stapaneste 5 limbi straine daca este o lichea.

  21. „Vedeți că deja PSD-ul încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD.” Acest hot de case dovedit, cu mintea lui de nazist, imparte romanii in doua: romanii cei „normali”, hotii de pedelisti si pesedistii care trebuie eliminati, exterminati! Bai nemernicule, ca altfel nu pot sa-ti spun dupa ce ca ti-ai batut joc de poporul roman, dupa ce ai sabotat guvernul ales de romani, dupa ce ai calcat Constitutia acestei tari, dupa ce….., deci nemernicule, cum vrei sa desfintezi pesedistii, vrei sa deschizi „lagare de exterminare” a pesedistilor? O minte bolnava, un personaj arogant care fuge de o confruntare! Numai unul la fel de bolnav poate vota un asemenea impostor!

  22. Cica o gaina beata si debusolata vrea sa ajunga presedintele Romaniei. Un las care a-ncalcat Constitutia cand a dorit, care a dansat in brate cu tortionarul Lazar, a sustinut-o si jostinut-o cand a vrut organul sau pe Kevesi, care a cerut scoaterea Scufitei Rosi din programa scolara, a repetat pana la saturatie cuvantul penal, a dormit cand trebuia sa fie treaz si a vorbit cand trebuia sa taca, si-a pus Guvernul sau de habarnisti nu e dispus sa se stea fata-n fata cu o doamna. Un dezertor care a plecat la lupta si acum fuge din bataia gloantelor si se ascunde sub fusta unui partid de unde priveste excitat organele acestuia. Cica e BARBAT DE STAt. E in Moara cu Noroc o fraza care suna cam asa .. Ghita tu esti barbat imbracat in fusta de femeie. Daca ar fi barbat ar accepta confruntarea. Dar nu e nici barbat si nici barbat de stat. E trompeta uni patefon care repeta la infinit aceeasi melodie, lipsita de consistenta si profunzime. Cu un vocabular de clasa pregatitoare, cu o dictie de baba ofticoasa, cu o prestatie de om al tavernelor se prezinte in fata natiunii din spatele unui paravan de sticla sau al unei camere de siguranta cu tupeul unui PDL_ist din epoca dinozaurilor. Daca ar fi barbat si daca ar fi si om ar vorbi despre el, despre marile lui impliniri, despre beneficiile externe pe care le-a adus tarii, despre politica de independenta a Romaniei, despre lupta impotriva dublului standard, despre dorinta de a pastra independenta energetica a tarii, etc. Daca ar fi, dar ele e pionul cominternistilor UE si al Licuriciului si al statului paralel.

  23. Pentru el Romania nu exista. Pentru el poporul Roman e o pleava de care se foloseste la ocazii si pe spatele caruia e dispus sa urce ori de cate ori simte nevoia de a-l incaleca si arunca la pamant. El exista doar pentru EGOUL sau si pentru INTERESELE STRAINILOR. Jalnica figura a unuin teatru mut si absurd pe care , inca multi romani, sunt dispus sa-l mai priveseaca si sa i se inchine. Asta spune totul despre ei si despre el.

  24. @Smarandache

    Si tu esti trepanat? Dancila a fost prim-ministru nu pentru c-a facut-o Iohannis, ci pentru ca PSD a castigat parlamentarele din 2014.

    Ma-ntreb cum isi tinea Iohannis orele de fizica. Dar meditatiile? Cred ca doamna Carmen, profa de engleza, invatase si fizica, ca sa-l ajute pe barbac-su sa-si ia salariul.

  25. ACEST lucru reconfirmă pentru a mia oara ca PROSTII NOSTRII SUNT MAI DESTEPTI DECAT PROSTII VOSTRII.ACEST LUCRU SE MULTIPLICA IN TOATE DOMENIILE.

  26. ca limba romana este limba OFICIALA in UE? de ce dispretuiesti limba romana si nu doresti afirmarea ei? de ce n-ar fi invers strainii sa ajunga sa cunoasca limba romana? mai ales ca unii straini au ajuns in urma cercetarilor sa afirme ca aici este unul sau cel mai vechi leagan al civilizatiei europene. Scrierea de la Tartaria este recunoscuta ca fiind cea mai veche scriere din LUME, de acum 7.500 ani…inteleg ca ai un complex de inferioritate fata de popoarele care s-au dezvoltat prin jaf si crima, cucerind teritoriile altor tari pe care le-au transformat in colonii sau dominand prin amenintare…

  27. Ce a facut asta pentru romani? A sabotat ani de zile guvernul ales si a instalat un guvern de hot, evazionisti si habarnisti! A impartit romanii, cu o ura viscerala in romanii „normali” adica pedelistii, si cei „anormali”, pesedistii care trebuie inlaturati, exterminati! Mai vedeti si alte „realizari”? Cine dracu poate vota un asemenea personaj infect cu o gandire nazista, un antiroman? Romanilor, nu sunt fan Dancila, dar decat impostorul asta semanator de ura, dezbinator al poporului, un arogant care sfideaza poporul roman, care calca aproape zilnic Constitutia Romaniei, este Dancila de o suta de ori mai buna!

  28. Un arogant infect care tremura de frica unei confruntari! De ce? Pentru ca nu are ce spune, nu are „succesuri”! Doar in mintea bolnava a pedelistilor e plin de realizari! Cum poate fi votat un asemenea personaj cu un limbaj de lemn, care nu e in stare sa spuna trei fraze fara sa citeasca de pe fituica scrisa de altii? Care nu a facut decat sa dezbine poporul, singura lui lozinca fiind ca pesedistii trebuie sa dispara? Altceva mai stie? Nu cred! Mintea lui ingusta nu stie altceva, se pricepe doar la interesul lui personal! Romanii, daca voteaza acest impostor, au „GHINION” cum spunea politrucul in legatura cu casele lui!

  29. Mintea lui Iohannis , cea putină, plină de zvastici și cu singura lege din fizică pe care a aplicat-o , legea frecării …mentei, este ocupată cu întrebarea pe care o punea și și-o punea neștiind răspunsul, pentru ce meserii să pregătim tineretul! Un gol imens se zbate între cei doi neuroni care sunt ocupați cu „fără penali”(idiotul nu întlege că este parte a categoriei penali prin sentință judecătoarească!), și „fără PSD”! El este un fizicant adus la butoane de cei ce conduc serviciile după reguli mafiote acoperite prin protocoale dictate de directorul FBI sinistrei torționare Monica Macovei la vizita în România după înscăunarea lui Băsescu de către ambasada SUA. Pentru o bază militară a SUA în costele Rusiei este suficientă „democratie” chiar și cu o marionetă care nu respectă Constituția României!

  30. Aroganta, numele tau este joianis! Sfideaza poporul! Imbraca o fusta, fricosule!

  31. Sa ne amintim de campania 2014 in care cotrocenistul cerea imperativ dezbatere electorala! Citez din pesurse.ro:”Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni.”
    Ce auzim acum? Mutenie, refuz, indecenta, mult scandal si multa ura plus rautate contra psd, de fapt e contra sustinatorilor,oameni cu 2 picioare, 2 maini,cap, creier intreg si demnitatea acestor sustinatori care sunt calcati in picioare de actualul cotrocenist! Sa ne amintim si cum urla din ficat si din rarunchi de ragusise:”NU DATI PUTEREA TOTALA IN MANA UNUI SINGUR PARTID POLITIC”! Ce cere el acum? Tocmai isi revendica impunator „guvernul meu”! Deci: tocmai a incalcat conventia cu alegatorii mintindu-i!
    A uitat cersetorul ceea ce urla? Ii amintim noi,cei cu creierul functional!

  32. Lui Iohanis nu ii e frica de Viorica Dancila ci de intrebarile la care ar trebui sa raspunda referitor la „scheletele” pe care le are in dulap : sase case obtinute prin mijloace neortodoxe, bunurile pe care le-a preluat Forumul German de la grupul etnic fascist pe vremea cand era el presedinte al Forumului German, desi legislatia europeana interzicea acest lucru, implicarea in adoptiile internationale, lipsa de reactie cand profesorul Radu Golban a scos la iveala documente care atesta datoria uriasa pe care Germania o are fata de Romania, padurile Romaniei taiate de austrieci sub obladuirea sa, fapt pentru care a fost si decorat de acestia. Cu siguranta ca mai sunt multe alte intrebari incomode pentru Iohanis, intrebari care ar putea sa deschida ochii multor admiratori ai sai si sa darame piedestalul pe care a fost cocotat fara a avea niciun merit, Ar mai fi o intrebare: Ce a facut in cei cinci ani cat a fost Presedinte, in afara de as plimba nevasta prin lume ca pe vremuri Nicu pe Leana. Imi pare rau ca intrebarile astea nu i-au fost puse de Barna, Paleologu sau Diaconu. Atunci cu siguranta am fi avut pe cine vota. Asa tare mi-e teama ca multi vor sta acasa in ziua votului pentru ca Iohanis i-a convins pe multi dintre votantii din 2014 ca nu merita increderea romanilor, iar Dancila este psd-ista si femeie.

  33. Dacă în tărtăcuță ai doar bazaconii, chiar de le-ai exprima în germană tot bazaconii vor fi.
    Dar dacă în cap ai principii corecte, chiar de ți le traduce în germana un interpret tot corecte or să fie .
    Sau la ce ne-ar folosi un vânzător să vorbească în engleză cu cumpărătorul și să ne vândă gazele pe o șapcă?

  34. Ordinul stapanilor, catre staff-ul de campanie a febrei galbene, a fost: sa nu care cumva sa scape ciumetele („fizicianul” ce tremura din toate incheiturile ca la examenul de cuantica – de parca ar fi atins de malarie in adevaratul sens al cuvantului) sa intre in discutii directe cu contracandidata ca ar confirma poporului ca a luat mega salariu de presedinte cinci ani si nu a facut chiar nimic (exceptie lansarile de carti scrise de alti), mai mult s-ar demonstra si cine-i nepriceputul (analfabetul – dupa zicerile pe net). „Comandantului suprem” ii tremura turul pantalonilor numai la gandul ca r trebui sa infrunte o femeie – rasul curcilor, de nu ar fi tragic – mare noroc cu acest popor ca nu a avut de purtat vreun razboi ultimi cinci ani.

  35. Județele conduse de baronii PSD, fruntașe la ajutoare sociale. În total, peste 200 000 români au primit venitul minim garantat. Primarii taie si spanzura!
    https://ziarero.antena3.ro/article/view/id/282827

    „Putorile” din România, concentrate în județele conduse de baronii PSD. Iași are 7.505 de asistați sociali.
    Conform unor DOCUMENTE din Ministerul Muncii, trimise Parlamentului în urma unei interpelări a deputatului PNL, Florin Roman, județele cu cei mai mulți asistați sociali sunt Dolj, Buzău, Bacău și Teleorman. În total, peste 200 000 români beneficiază de ajutoare sociale sub formă de venit minim garantat, valoarea totală a plăților fiind de aproape 700 de milioane de lei, potrivit digi24.

    Cele mai multe ajutoare sociale au fost plătite anul trecut în județul Dolj, fieful O. Vasilescu, unde au fost aprobate 12 838 dosare. Doljul e urmat de Bacău(controlat de Dragoș Benea) cu 10 298 dosare aprobate și de județul Buzău(Marcel Ciolacu) unde pimesc ajutor social 10 250 persoane. În Galați, județ controlat de Dan Nica, și în Teleorman, unde tot PSD conduce județul, au fost peste 9 000 persoane care au beneficiat de ajutor social. De asemenea, în Vaslui, fieful baronului PSD Dumitru Buzatu, au fost aprobate în 2018 aproape 9 000 dosare pentru acordarea venitului minim garantat.”
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/quot-putorilequot-din-romania-concentrate-in-judetele-conduse-de-baronii-psd-iasi-are-7-505-de-asistati-sociali–235279.html

  36. Adevarul este ca gainei din rasa Bauss Klauss Mauss ii e frica de gosodina Dancia!!! Asa ca la viitoarele conferinte de presa se va auzi doar cotcodac, cotcodac, cotcodac!!!!

  37. Ce ar putea sa asculte Iohannis de la Dancila? Sa auda in direct ce tampenii poate sa debiteze, sa auda in direct cat este de agramata? Sa-si spuna Dancila toate imbecilitatile astea direct alegatorilor in piata npublica. Sa o huiduie oamenii asa cum se intampla destul de des cand apare in public. Dancila ne-ar mai lipsi ca Presedinte, ca in rest toate relele sunt deja pe capul Romaniei. Presdintele are un rol fundamental in politica externa. Va imaginati cate noi tampenii ar fi in stare Dancila sa debiteze la intalnirile cu alti sefi de stat. Deja a adunat un pachet consistent de declaratii externe cretine in calitate de Prim Ministru, schimonosind imaginea Romaniei pe plan extern. Idioata asta este in stare sa scoata Romania din UE si sa o bage in sfera de putere a Rusiei, in Uniunea Euro-Asistica, Dancila si PSD sunt un urias pericol pentru soarta Romaniei.

  38. Citesc comentarii si observ ca NATIA ROMANA s-a trezit!VA MULTUMESC TUTUROR!In rest ramane cum am decis…CONFRUNTAREA!!!!TRANTA,DECI,CU TINE,NIMIC-HANNIS,VREU!OROLOGIUL SUNA SI SCHELETI S-ADUNA,SI TE PRIND,STII BINE,CU NADRAGII-N VINE!!!!!C O N F R U N T A R E!

  39. PSD-ALDE condusi de Dragnea si Dancila au luptat din rasputeri pentru scoaterea Romaniei din UE si schimbarea legislatiei penale in sensul protejarii infractorilor penali. Infractorii penali, coruptii sunt baza PSD. Singurul care s-a opus cu succes atat pentru apararea unei justitii injdependente si de incredere precum si pentru mentinerea Romaniei in UE a fost Klaus Iohannis. A facut-o in tacere, fara surle si trambite pentru ca dusmanii Romaniei sa nu prinda de veste si sa ia masuri. Lui Iohannis in calitatea lui artizan al politicii externe ii datoram ramanerea Romaniei in UE. Dupa desfiintarea si vinderea la fier vechi de catre PSD a industriei romanesti ramasa de la Ceausescu, singura sansa a Romaniei a costituit-o aderarea la UE. Si iata ca in UE fiind Romania a renascut, are astazi un PIB pe cap de locuitor egal cu al Rusiei!!! Va imaginati, dupa ce i-a fost distrusa economia, Romania in calitate de membru al UE s-a refacut atingand un PIB pe cap de locuitor de 25 mii euro pe cap de locuitor, practic egal cu al Rusiei. In concluzie, alegand intre Iohannis si Dancila alegem intre Europa si Rusia. Dancila si PSD reprezinta interesele Rusiei, dusmanul Romaniei declarat oficial de catre Putin si Rogozin, care ameninta oficial Romania cu atacuri nucleare. Daca Romania n-ar fi fost membru al UE am fi fost muritori de foame. Concluziile referitor la vot le trageti singuri. Eu am prezentat faptele.

  40. Uite asa sunt nevoit sa votez cu Dancila, pentru ca individul care doarme la Cotroceni nu poate face fata la o desbatere in direct cu una pe care toti o fac proasta satului dar care dovedeste ca e mai barbata decat acest purtator ilegal de p**a. Papagalul asta din Sibiu daca nu are foi in fata de pe care sa citeasca nu face nici doi bani, este un zero barat, vorba lui Paleologu.

  41. Se simte un miros greu, cacacios ori de cite ori lili vine parfumata cu „odor Iohannis”
    Sper ca in 2 saptamini Damele de Os Domnesc din SPP de la Cotroceni sa scoata Dihorul afara de urechi si suturi in cur !

  42. @Smarandache

    Las-o pe-asta cu ce debiteaza Dancila la intalnirile de politica externa. Evident c-o sa debiteze tampenii. Da’ la fel face si omu’ tau. Intamplator i-am citit cartile maestrului Iohannis. Omu’ a progresat. Eu.ro e diferita de Pas cu pas, dar Iohannis e doar un student in materie de politica externa, desi Bucuresti 9 si Initiativa celor Trei Mari sunt succese. Intrebarea e ce investitii, straine si romanesti, au prilejuit intalnirile de politica externa ale presedintelui, altele decat alea facute de firmele americane de armament si de energie?

    Oricum, sa refuzi confruntarea cu madam Dancila e de un penibil absolut. Daca nu vorbesti cu ,,analfabeta” esti mai rau decat ea. Dar si mai penibili sunt cei care incearca sa justifice non-combatul presedintelui.

  43. @Baker Man
    Dar nu qau ce sa-si spuna. Ce au de zis sa zica alegatorilor, pe ei trebuie sa-i convinga. Nici Iohannis nici Dancila nu sunt niste necunoscuti, dimpotriva. Nu e necesar ca ei sa se prezinte publicului intr-o dezbatere televizata pentru ca lumea sa-i cunoasca, toata lumea stie cine-i Iohannis si cine-i Dancila, cei doi intre ei nu au nimisc sa-si spuna. Sa spuna alegatorilor in intalniri directe.

  44. @Unchiul Gherase
    Deci dumneata sustii ca se voteaza practic intre apartenenta la Europa (Iohannis) sau trecerea sub sfera de influenta a Rusiei (Dancila si PSD). Judecand lucrurile dupa relitatea agresivitatii Rusiei si originile PSD iti dau dreptate. Si eu am tras de multe ori semnale de avertizare impotriva pericolului rusesc care ameninta Romania. Este o realitate incontestabila, iar PSD este calul troian al Rusiei infiltrat in Romania.

  45. @Smarandache

    alegerea presupune unui presedinte presupune confruntare mediatizata…asa se intampla in toate tarile lumii, pana si in alea africane…

    nu ti-a fost de-ajuns pupatul in found al fostului presedinte Basescu?

    doamna Dancila este lipsita de spirit, de har, de cunoasterea limbii romane, dar sa-ti fie frica de o dezbatere cu Dancila este mortal, absolut mortal…ditamai omul…

    pai cum ne poate acest domn reprezenta in relatiile externe, cand trebuie sa faca fata unor *lei*…daca el se sperie de o *gaina*?

    iar dumneata esti pur si simplu ridicol! in loc sa ai pretentii,subiect politic critic cu cei care guverneaza, te complaci in pupincourisme gretoase…

  46. Nici-o discutie. Ordinul se executa nu se discuta. Dar care o fi mai mare in grade…

  47. @Smarandache, @Unchiul Gherase

    amandoi separat sunteti mortal, dar impreuna sunteti bestiali…

    deci vedem ca presedintele, domnul Iohannis nu scoate o vorba legata de Republica Moldova,

    vedem ca Germania este tara care se opune cel mai tare la ideea aderarii Republicii Moldova la UE avand in vedere relatiile speciale germano-rusesti si

    de-aici voi trageti concluzia ca domnul Iohannis indica apartenenta la UE..

    minunati sunteti mai baieti, sunteti minunati…

  48. @mariuta
    Te-au lovit drept in plex Smarandache si Gherase vorbind despre pericolul rusesc care salasuieste bine mersi sub pulpana PSD, vecin cu ambasada Rusiei cu care comunica in secret. Ti-ai tradat obarsia si meseria, n-ai putut rabda sa nu dai replica. Tata avea o vorba: daca vrei sa scoti sarpele pitit in gaura lui, trebuie sa-i fluieri! Asta ti-au facut astia doi, ti-u fluierat la gaura in care stateai pitita si tu ai scos repede capul.

  49. @Jupanul

    te rog sa nu ma acuzi pe nedrept, eu nu ma opun ca hahalerele sa posteze aiureli pe-acilea….

    daca memoria nu ma inseala Romania a intrat in Nato in 2002, adica sub guvernarea PSD

    a intrat in UE in 2007, dar toate capitolele fusesera inchisa de UE in 2004, ca sa-l favorizeze pe Adrian Nastase, in competitia sa cu Traian Basescu care a militat pentru axa Washington-Londra si nicidecum pentru axa Paris- Berlin…

    asta ca psd -ul e cu rusii e ca nu care cumva sa criticam atitudinea politica zero a actualului presedinte..nici o realizare remarcabila

    fuge de confruntarea directa ca dracu de tamaie…si auzi cu cine, cu Dancila…

    pai daca lui Dancila nu-i faci fata, cum sa-i faci fata lui alde Macron sau lui Orban al Ungariei sau al lu ala al Poloniei..

    Politica este razboiul dus cu alte mijloace…lui al nostru ii tremura fundul in pantaloni…auzi,

    absenta dorintei de confruntare o fi prin Somalia, Yemen, Niger…

    M-am uitat pe pliantul de la alegeri…nici un cuvant despre relatia cu Republica Moldova…

    repet, nu am nimic cu hahalerele care in lipsa de idei o dau cu amenintarea rusa…

    batalia electorala de-acum si de la generalele de la anu este intre exponentii politici ai capitalului national, adica psd si cei ai capitalului international, al multinationalelor..adica pnl…

    a parasit scena politica Ceauseascu acum 30 de ani si schema sa de gandire are demni urmasi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.