Credibilitate, Optimism, Tenacitate, Inovaţie, Determinare, Intuiţie, Adaptabilitate, Neutralitate, Unicitate, Loialitate. Într-un cuvant, COTIDIANUL.

Cotidianul a apărut, în București, la data de 10 mai 1991.
A fost primul ziar privat după 1989.
În vara anului 2009, cunoscutul ziarist Cornel Nistorescu a devenit directorul editorial al ziarului.
Din ianuarie 2010, Cotidianul a continuat să funcţioneze doar on-line.
Slujind aceleaşi idei care au consacrat, încă de la începuturi, ziarul Cotidianul, prin formatul online al acestuia, păstrează aceeaşi linie a adevărului social.

Cotidianul.ro – este un site de ştiri actualizat 24 din 24, dedicat cititorilor de elită. Cotidianul.ro prezintă ştiri de ultimă oră, editoriale realizate de personalităţi din societatea românească, reportaje, opinii, interviuri, dosare de presă, cronici TV, articole despre arte, sănătate şi nu numai.
Publicul Cotidianul.ro este un public educat, care preferă informaţiile neprelucrate, comentariile şi analizele, informaţia contextualizată.

De-a lungul anilor, echipa cotidianul.ro a vrut să se încadreze în categoria publicaţiilor ce prezintă Credibilitate în faţa cititorilor. Suntem Optimişti că presa scrisă din România este pe făgaşul bun şi că cititorii se vor întoarce mereu la noi, pentru a fi puşi la curent cu ultimele noutăţi, fapt pentru care ne dorim să îi implicăm într-un mod activ în fiecare poveste relatată. Tenacitatea pe care o avem ne face să fim Inovatori, să ţinem pasul cu schimbările, să aducem noul în peisajul mediatic şi ne Determină, 24 din 24, să fim alături de cititorii noştri. Avem Intiuiţia necesară căutării celor mai bune şi relevante ştiri ale orei, pe care să le punem la dispoziţia publicului. Ne Adaptăm la cerinţele cititorilor şi ne bucurăm de fiecare dată cand aceştia îsi exprimă părerile, pro sau contra, pentru că, împreună, ne dorim să clădim o comunitate. Suntem Neutri, deoarece, în accepţiunea noastră, asta înseamnă presa şi, astfel, avem libertatea de a arăta şi cealaltă faţă a monedei. Unicitatea este parte din noi, fiind primul ziar privat din România de după revoluţie. Şi, nu în ultimul rând, suntem Loiali cititorilor, pentru că ne dorim să fim susţinuţi, zi de zi, în demersurile jurnalistice pe care le întreprindem pentru aceştia.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.