Medicina doctorului Scarlat, unică în România

În comuna prahoveană Bucov, în vecinătatea unor podgorii renumite, doctorul Alin Scarlat a construit, în urmă cu trei ani, un spital. Clădirea a fost ridicată într-o curte amenajată pe un teren unde erau niște sere vechi ce alimentau, pe vremuri, Ploieștiul, cu legume.

Spitalul a pornit de la o capacitate de 35 de paturi, pentru ca, astăzi, să ajungă la 115. Din 2016 până în prezent, peste 4000 de pacienți au fost internați, aici, beneficiind de servicii de tratament și recuperare pentru numeroase afecțiuni medicale. Datorită procedurilor implementate, baza de tratament a doctorului Scarlat este unică în România. Pot fi tratați și se pot recupera persoanele care suferă de boli ale aparatului cardio – vascular, boli reumatologice (artroze, artrite, spondiloze, spondilite), boli degenerative articulare și ale coloanei vertebrale, boli neurologice, metabolice sau boli ale aparatului digestiv, boli respiratorii (tratate în salină), boli obstructive arteriale periferice, ortopedice, boli ale aparatului digestiv, hepatopatii cronice, boli inflamatorii cronice intestinale, boli oncologice (la pacienții cu tumori, după operații, radio și chimioterapie sau după implant de celule stem), afecțiuni geriatrice (cu excepția bolii Alzheimer).

Centrul AS Medica Bucov completează lista tratamentelor cu : ayurveda, medicină cuantică, acupunctură și masaj terapeutic. Spitalul este dotat și cu aparatură specială pentru depistarea osteoporozei, iar o parte a personalului medical, instruiește aparținătorii pentru a continua recuperarea la domiciliu, a bolnavului.

„Îmi doresc să pot ajuta cât mai mulți oameni lipsiți de venituri“

Doctorul Scarlat a construit complex-ul AS Medica Bucov și în ideea de a oferi ajutor celor care nu își permit a plăti un act medical. Doctorul este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni diagnosticieni din țară, reușind, astfel, să salveze multe vieți.
În ciuda problemelor reale a sistemului sanitar, îmi doresc să pot face ceva pentru oamenii fără venituri. Știu că nu-i pot ajuta pe toți, dar dacă, anual, pot sprijini unul, doi sau mai mulți copii ori adulți, cu șanse reale la o viață normală, înseamnă că mi-am atins scopul.

Investiția AS Medica Bucov depășește un milion de euro

Doctorul Alin Scarlat a primit materiale de construcții din Italia și o salvare de la un fost pacient care l-a sunat din Italia și i-a spus să se uite pe geam.
„Nu este o salvare nouă dar este complet utilată. Eu cred că se pune prea mare preț pe echipamentele medicale tot mai sofisticate și mai puțin pe interacțiunea cu pacientul. S-a creat o ruptură între bolnav și medic. Pacientul trebuie să știe cum să își prezinte suferința, ca să putem face o anamneză corectă, așadar este nevoie de armonie și încredere în relația medic-pacient“.


Doctorul Alin Scarlat a înființat, în 2014, o fundație, „Asociația Sănătate pentru Toți“, prin care, în primul an, a reușit să strângă 40.000 de euro. Ploieșteni din toate categoriile sociale sau profesionale s-au oferit să facă voluntariat, astfel, psihologi sau tineri angajați ai unor firme, fac cursuri de pregătire și primesc diverse sarcini în cadrul fundației și al spitalului.
E nevoie de oameni care să stea, pur și simplu, de vorbă cu pacienții. E nevoie de componenta umană care să re-umanizeze actul medical.
În afara fundației, „Asociația Sănătate pentru Toți”, cheltuielile serviciilor medicale sunt acoperite, parțial, de CAS și de coplata părții hoteliere (regim de internare zi, sau internare prelungită).

„Dacă profesorul mă dădea afară, nu mai aveam încredere în mine să încep cercetarea“

Sunt oameni care își duc pasiunea până departe. Printre ei, sunt medici care nu își trasează limite, ci inovează, studiază continuu și ajung să depășească, cu mult, ceea ce au învățat. În 1976, încă student la medicină, Alin Scarlat a intrat în laboratorul de botanică farmaceutică al Facultății de Medicină și Farmacie din Cluj, ținând, în mâna, un fir de veronica officinalis, cules dintr-un șanț. Profesorul Mircea Tămaș l-a încurajat să studieze planta și să scoată din ea, un produs farmaceutic. Așadar, în 1978, obține primul brevet de invenție, pentru Veralin, folosit în tratamentul ulcerului gastric.
„Prima lecție a fost că, de pe urma studiului meu, a beneficiat statul, care mi-a confiscat proprietatea intelectuală“.
De atunci și până astăzi, medicul internist, doctor în științe medicale și farmaceutice, Alin Scarlat a patentat peste 22 de produse, printre care și un imunostimulator anti-tumoral.


Cercetarea românească universitară se prăbușește din cauza subfinanțării, dar nu i se permite să se autofinanțeze deși ar fi competitivă (un bun exemplu este laboratorul de la Cluj care acreditează alte laboratoare din țară, dar care nu poate face muncă de laborator pentru că… nu este acreditat).
Încă din 1978, de când a avut prima sa descoperire, Alin Scarlat și-a dorit să aibă propriul laborator și afacerea sa cu produse farmaceutice.
Lucrurile mergeau în felul următor: inovatorii independenți erau lăsați în pace, cinci, opt sau zece ani, cât timp dura patentul; apoi îl preluau ei și îl produceau.

„Nu sunt doctor, sunt îngrijitor de bolnavi“

„Eram în anul IV, la ftiziologie, aveam un profesor în vârstă, care ne învăța să ascultăm plămânii pacienților. La un moment dat, m-am adresat profesorului cu «domnule doctor». « Nu sunt doctor, sunt îngrijitor de bolnavi », mi-a răspus. Și, de atunci, am înțeles, că nici eu nu pot să mă numesc, altfel“.
Și poate, mai presus de toate, Alin Scarlat este un adept al medicinei integrative, deoarece, consideră greșita o abordare separată și nu ca un întreg.
„În anii de practică am constatat că, de cele mai multe ori, medicamentele nu sunt suficiente pentru vindecarea unui om, așa încât, încerc tot timpul să identific noi tratamente. Pasionat de chimie, am înțeles că plantele au o acțiune mult mai blândă și complexă asupra bolii decât structurile chimice, așa încât, asociez medicamentelor de sinteză și extracte și ceaiuri din plante. Când eram copil, acasă, orice boală a copilăriei era vindecată cu leacuri făcute din plantele din grădina“.

„Am dedicat foarte mulți ani de studiu, plantelor »

La Facultatea de Farmacie din Cluj, a început o cercetare multidisciplinară formată dintr-o echipă de profesori de la facultățile de medicină, de farmacie, de chimie și agronomie precum și medicină veterinară. În anul IV de facultate, au fost publicate rezultatele cercetării (pentru un medicament anti-ulceros), atât în țară cât și în străinătate, echipa primind peste 100 de invitații de a colabora cu institute din mai multe țări.

Brevete de invenție a medicamentelor din plante
VERALIN, din plantă Veronica officinalis (Ventrilică), pentru tratamentul ulcerului.
ETRALIN, realizat din inflorescente de Trifoi roșu. Avem mii de pacienți care au beneficiat de Etralin, unii aflându-se în stadii terminale ale bolii, depășiți de orice altă posibilitate terapeutică și care trăiesc și astăzi.
HEPALIN realizat dintr-o combinare de plante (transmisă de un bătrân vraci, nea’ Gheorghe, în urmă cu peste 40 ani) și care se adresează pacienților cu hepatită acută și cronică, virală sau non virală, cirozelor hepatice, sindroamelor colestatice (icterice) genetice, colecistiteor cronice cu sau fără microlitiază.
AS HEMA pentru trobocitopeniilor de diferite etiologii, inclusiv genetice și metroragiilor datorate disfuncțiilor hormonale
AS RENAL pentru insuficiența renală, în stadiu de predializă și în litiază renală (exemplu: un calcul de 3 cm s-a topit fără nici un disconfort pentru pacient), în inflamații ale rinichilor, vezicii urinare sau prostatei.
AS IMUN FORTE cu echinaceea, scorțișoara, busuioc, gălbenele și fructe de afin previne și tratează rapid bolile infecțioase virale și bacteriene.
AS DIGEST, reglarea digestiei (o combinație de busuioc, cimbrișor, angelică și anason)
Cunoștintele despre plante, acumulate în toți acești ani de studiu, precum și nevoia de a le da mai departe, m-au determinat să scriu mai multe cărți de fitoterapie: Ghid de terapie naturistă, Mic tratat de fitomedicină vol I și II, Bazele fitoterapiei și Tratat de fitomedicina, vol I și II. O altă paleta a scrierilor o reprezintă sfaturile pe înțelesul tuturor, regăsite în volumele: Factorii de risc în cancer, Cum prevenim cancerul și Cheia longevității.

« Suntem suflet întrupat și nu trup cu suflet »

Geto-dacii foloseau multe plante, drept ierburi de leac. Informațiile au fost transmise prin viu grai, iar multe dintre ele sunt considerate sfinte, cum ar fi asocierea celor 32 de plante și rășini aromate în realizarea Sfântului Mir.
„Am studiat modul de preparare și compoziția Sfântului Mir. Este bine de știut că există un foarte înalt nivel științific în ceea ce privește vibrațiile plantelor și uleiurilor volatile. Am arătat că fizică cuantică recunoaște ceea ce știau strămoșii noștri, că suntem suflet întrupat și nu trup cu suflet și că preocuparea principala trebui să fie către suflet“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11

6 Comentarii

  1. Eretic. Trupul nu este imbracaminte pentru trup…
    Ati vazut vreun trup umbland fara suflet?
    Ati vazut trupuri fara viata „facute” deja si aflate in asteptare ca sa fie „populate” de vreun suflet?
    Asta este descrierea, expicarea afirmatiei acestui personaj laudat aici.
    Ai duce copilul la un declarat si chiar certificat matematician care-tui spune ca 2 + 3 = 7?
    … chiar m-as fi mirat sa fie facuta reclama unui medic crestin care nu se spurca cu obiceiuri asiatice si ideologii naturiste (nu sint naturale ci folosesc elemente naturale cu credinta si practica spiritista recunoastem ca fiind demonice) carora li s-a construit o falsa impresie de stiinta, pentru a profita din inselarea suferinzilor

    „Neo”-samanism atasat medicinii cu pretentii de metode si discipline de „sanatate”.
    Despre asezamant: cand amesteci firescul medicinii cu subfirescul (ayurveda, acupunctura, homeopatie/naturopatie si altele asemenea) nu obtii decat spurcarea trupului si a suflletului.
    Feriti-va de aparentele beneficii, inselari care ascund agravarea si declanseaza destul de curand dupa „repararea integrativa” inrautatirea accelerata a sanatatii, agravarea bolilor.
    Dracu’ vindeca, repara doar ceea ce strica si nici macar asta intotdeauna.
    Samanii – „lucratori” cu duhurile minciunii nu se pot „repara” pe ei.

  2. Tot ce este bine este de la DUMNEZEU!!! NU JUDECATI, NU ARUNCA CU PIATRA…. DACA NU TE PRICEPI!

  3. Medicina cuantica, Homeopatie, Medicina ayurvedica – toate apartin de Pseudostiinta.
    Nu există dovezi stiintifice de-a lungul timpului ca aceste pseudo… sa fi adus vreun aport in medicina. Sint doar inchipuiri si interese de grup, fireste, ca dintodeauna.

  4. „Suntem suflet întrupat și nu trup cu suflet”exprima conceptia Cabbalei ,astfel, Dumnezeu, nu il creaza pe om de la inceput ca trup si suflet, ci mai intai alcatuieste trupul si apoi sufletul si prezinta omul, intr-un anume stadiu al aparitiei sale, ca Golem. Omul ca Golem a fost facut la inceputul creatiei si abia la sfarsit a fost insufletit, intre starea lui informa si insufletirea sa aflandu-se intregul proces de creatie.In Ortodoxie, in invatatura crestina, dimensiunea fizica a fiintei umane,trupul, este opera sau lucrarea mainilor lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu creeaza Universul din nimic – ex nihilo – doar prin cuvant, in cazul omului intalnim o interventie directa si extraordinara din partea Creatorului.Omul este ultima si cea mai de seama dintre creaturile pamantesti, el reprezentand coroana creatiei.Dupa natura lui dubla, trup material si suflet spiritual, omul apartine atat lumii materiale, cat si lumii spirituale. Aceste 2 elemente se gasesc intr-o singura persoana, unitatea dintre trup si suflet fiind indestructibila. Omul este un microcosmos, cuprinzand in el toate elementele macrocosmosului.Geneza nu spune ca Dumnezeu a alcatuit intai trapul si apoi a suflat „suflare de viata” in fata lui, ci numai ca” l-a facut luand tarana din pamant si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie „(Gen. II, 7). Omul ca fiinta speciala este creat in mod simultan in intregimea sa,Geneza vrea sa evidentieze faptul ca omul este constituit din doua elemente: trup si suflet, si ca trupul e din materia generala, iar sufletul are o inrudire speciala cu Dumnezeu, insa fara a emana din Acesta, asa cum sustin cabbalistii prin teoria lor emanationista .Omul ca fiinta reala vie, vine in mod esential la existenta prin suflarea lui Dumnezeu in fata Lui si asta pentru ca omul este creat nu numai din tarana, ci si prin suflarea lui Dumnezeu.

  5. Buna ziua,am si eu o problema ma dor mainile noaptea cand dorm si imi amortesc foarte rau

  6. Foarte ambigua ideea D-lui doctor!
    Odata spune ca este o institutie de ingrijire si recuperare dupa tratament – „beneficiind de servicii de tratament și recuperare pentru numeroase afecțiuni medicale.” In acest caz consider utila institutia.
    Mai jos spune ca este o institutie de ingrijire paleativa pentru cei ce nu-si permit un act medical. AICI MI SE PARE FOARTE FOARTE PERICULOS sa tii pe cineva cu vrajeli si sa-l privezi de un act medical corect. citatul:
    „Doctorul Scarlat a construit complex-ul AS Medica Bucov și în ideea de a oferi ajutor celor care nu își permit a plăti un act medical.”
    La sfirsit ce conteaza . Megalomania ca banii sa iasa. Urit in acest caz.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.