Mezeluri 100% naturale la Bătrânu’ Sas din Sibiu

Denumirea Bătrânu’ Sas a fost inspirată de un renumit sas mezelar sibian, cu numele  de Roth, ale cărui rețete stau la baza produselor

Mezeluri 100% naturale la Bătrânu’ Sas din Sibiu

Denumirea Bătrânu’ Sas a fost inspirată de un renumit sas mezelar sibian, cu numele  de Roth, ale cărui rețete stau la baza produselor

Cine sunt cei care știu cum să investească în perioada de recesiune? Căci da, 2020 va fi cu siguranță un an recesiv, din cauza pandemiei de Covid-19.
Istoria ne spune că pentru mulți oameni de afaceri, crizele economice au însemnat oportunități noi pe care le-au folosit din plin. Aceștia și-au activat acuitatea antreprenorială și au găsit, rapid, soluții.
Este și cazul companiei Bătrânu’ Sas din Sibiu care, în câteva ore de la instalarea situației de criză, a deschis un magazin online. Datorită noii platforme, pot fi livrate mai multe comenzi în același timp și transportate de personalul magazinelor, acasă, la oameni. Batrânu’ Sas este o societate tânără cu capital integral românesc, cu domeniu principal de activitate producţia de mezeluri şi preparate din carne și este singură carmangerie din Sibiu care are un logo, o siglă și se promovează pe internet.

Povestea Batrânului Sas a început în 2012 cu doi tineri sibieni care au avut curajul să producă mezeluri de calitate, 100% din carne, fără niciun fel de aditivi alimentari. Foști colegi de școală generală, Andrei Drăgan Radulet  și Adrian Munteanu  au investit  60.000 de euro într-o carmangerie de familie care era în insolvență. Denumirea Bătrânu’ Sas a fost inspirată de un renumit mezelar sibian sas, cu numele Roth, ale cărui rețete stau la baza produselor. Cu banii proveniți din economii proprii și din împrumuturi de la membrii familiei, Andrei și Adrian au achiziționat echipamentele de la firma intrată în insolvență și au achitat datoriile către furnizori.
Familia lui Adrian Munteanu avea o afacere de catering și producea mezeluri, dar, doar pe bază de contracte cu anumite societăți.  Însa, bussinesul nu a mai funcționat și a intrat în insolvență. Adrian a plecat la New York, pentru un masterat în management și arte culinare, iar la întoarcere a dorit să salveze afacerea familiei împreuna cu prietenul sau, Andrei Drăgan.

Începutul a fost marcat de dificultăți financiare, deoarece costurile de producție erau mari, iar prețurile practicate pe piață de fosta societate erau foarte scăzute. Tinerii nu au putut crește brusc prețurile din cauza clientelei deja formate, așa încât au ales să le crească treptat, pe măsură ce le ofereau clienților ceva în plus, cum ar fi: introducerea cântarelor profesionale, cu etichetare, acceptarea cardurilor bancare, precum și lansarea de campanii de reduceri.


Rețetele cunoscutului măcelar sibian, domnul Roth, au reprezentat punctul de plecare pentru cei doi tineri. Erau rețete simple, cu ingrediente folosite în casele gospodarilor sași, deci naturale. Andrei și Adrian au început cu parizer, salam de vară și crenvurști. Tinerii, absolvenți de facultăți cu profil economic, cred că tocmai lipsa unei pregătiri în domeniul culinar a reprezentat un avantaj: neștiind cum se fac rețetele, respectă ingredientele: 100% carne, fără adaosuri chimice.
Printre produsele cele mai reprezentative se regăsesc cârnații cu cimbru, sau Leberkäse, pentru care au  testat doi ani, deoarece nu aveau de la cine să afle  rețeta exactă si au realizat-o ei. Deoarece este un produs care se coace, este mai dificil de făcut, așa încât au avut nevoie de timp de testare pâna când au reușit cunoscutul Leberkäse de astăzi.

Tot la Batrânu’ Sas, găsești hot-dog fără membrană. În timpul producției, după ce li se dă formă, membrana este înlăturată. Bătrânu’ Sas are patru magazine în Sibiu și este singurul producător care preia comenzi pe internet și trimite produse în toată țara, în cutii speciale care mențin temperatura de până la 8 grade, timp de 48 de ore. Coletele sunt trimise cu un curier rapid, iar zilnic, la Bătrânu’ Sas se produc pâna la 700 de kilograme de mezeluri.

Distribuie articolul pe:

18 comentarii

  1. Mezeluri „naturale”cu conservanti. Ei na, un pic acolo nu strica, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.

@2025 Cotidianul.ro. Toate drepturile rezervate