Mezeluri 100% naturale la Bătrânu’ Sas din Sibiu

Cine sunt cei care știu cum să investească în perioada de recesiune? Căci da, 2020 va fi cu siguranță un an recesiv, din cauza pandemiei de Covid-19.
Istoria ne spune că pentru mulți oameni de afaceri, crizele economice au însemnat oportunități noi pe care le-au folosit din plin. Aceștia și-au activat acuitatea antreprenorială și au găsit, rapid, soluții.
Este și cazul companiei Bătrânu’ Sas din Sibiu care, în câteva ore de la instalarea situației de criză, a deschis un magazin online. Datorită noii platforme, pot fi livrate mai multe comenzi în același timp și transportate de personalul magazinelor, acasă, la oameni. Batrânu’ Sas este o societate tânără cu capital integral românesc, cu domeniu principal de activitate producţia de mezeluri şi preparate din carne și este singură carmangerie din Sibiu care are un logo, o siglă și se promovează pe internet.

Povestea Batrânului Sas a început în 2012 cu doi tineri sibieni care au avut curajul să producă mezeluri de calitate, 100% din carne, fără niciun fel de aditivi alimentari. Foști colegi de școală generală, Andrei Drăgan Radulet  și Adrian Munteanu  au investit  60.000 de euro într-o carmangerie de familie care era în insolvență. Denumirea Bătrânu’ Sas a fost inspirată de un renumit mezelar sibian sas, cu numele Roth, ale cărui rețete stau la baza produselor. Cu banii proveniți din economii proprii și din împrumuturi de la membrii familiei, Andrei și Adrian au achiziționat echipamentele de la firma intrată în insolvență și au achitat datoriile către furnizori.
Familia lui Adrian Munteanu avea o afacere de catering și producea mezeluri, dar, doar pe bază de contracte cu anumite societăți.  Însa, bussinesul nu a mai funcționat și a intrat în insolvență. Adrian a plecat la New York, pentru un masterat în management și arte culinare, iar la întoarcere a dorit să salveze afacerea familiei împreuna cu prietenul sau, Andrei Drăgan.

Începutul a fost marcat de dificultăți financiare, deoarece costurile de producție erau mari, iar prețurile practicate pe piață de fosta societate erau foarte scăzute. Tinerii nu au putut crește brusc prețurile din cauza clientelei deja formate, așa încât au ales să le crească treptat, pe măsură ce le ofereau clienților ceva în plus, cum ar fi: introducerea cântarelor profesionale, cu etichetare, acceptarea cardurilor bancare, precum și lansarea de campanii de reduceri.


Rețetele cunoscutului măcelar sibian, domnul Roth, au reprezentat punctul de plecare pentru cei doi tineri. Erau rețete simple, cu ingrediente folosite în casele gospodarilor sași, deci naturale. Andrei și Adrian au început cu parizer, salam de vară și crenvurști. Tinerii, absolvenți de facultăți cu profil economic, cred că tocmai lipsa unei pregătiri în domeniul culinar a reprezentat un avantaj: neștiind cum se fac rețetele, respectă ingredientele: 100% carne, fără adaosuri chimice.
Printre produsele cele mai reprezentative se regăsesc cârnații cu cimbru, sau Leberkäse, pentru care au  testat doi ani, deoarece nu aveau de la cine să afle  rețeta exactă si au realizat-o ei. Deoarece este un produs care se coace, este mai dificil de făcut, așa încât au avut nevoie de timp de testare pâna când au reușit cunoscutul Leberkäse de astăzi.

Tot la Batrânu’ Sas, găsești hot-dog fără membrană. În timpul producției, după ce li se dă formă, membrana este înlăturată. Bătrânu’ Sas are patru magazine în Sibiu și este singurul producător care preia comenzi pe internet și trimite produse în toată țara, în cutii speciale care mențin temperatura de până la 8 grade, timp de 48 de ore. Coletele sunt trimise cu un curier rapid, iar zilnic, la Bătrânu’ Sas se produc pâna la 700 de kilograme de mezeluri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

17 Comentarii

  1. poate CREMWURST nu CRENVURST aoloooooooooooo RONA DAVID cumva sunteti din tara sfanta ? shalom al israel ma safa romanit ze lo ivrit !

    • @ emyg:

      Denumirea corectă este „crenvurşt”. Dacă ai dubii, uită-te ce scrie în D.E.X.

  2. un pic de reclama da asta e
    am cumparat produse de la batrinul sas
    unele le gasesc bune altele mai putin
    da chestie de gust
    retete bune au si romanii nu numai sasii
    dati o tura prin poplaca,rasinari,gura riului
    poate poate

    • Se vede treaba ca-au prostit nemţalăii, nu numai juma’ de Europa, cu acest clișeu infect, dar și una dintre țările care a avut de suferit dacă nu mult, atunci foarte mult de pe urma acestei idei sintetice de „germanism”. Germania și germanismul sunt idei cu trecut doar în capul moale al unor inculţi. În afară de crime cu sânge rece, hotie și genocid, ăstia n-au facut nimic. Unde dreaq’ vedeţi voi Cabanoși proaspeţi, jumeri si alte cele la nemţi, măh prăpădiţilor? Care „batrânul sas” a venit el studiat de acasă de la el, când âstia, dacă n-au venit calare în armata degenerată a Habsburgilor, sigur au venit ca refugiaţi economic la calvinizare? De unde se presupune atâta tradiție la o scursură socială provenită din cel mai mare grup de crimă organizată care a existat ever în Europa? Mă tot uit de ani buni și nu pricep cum draq’ acceptă atâta norod de Români, elucubaţii gen: „vopseste nemţeste”, „Salam Săsesc”, „președintele lucrului bine facut”, etc.. Și în general, cum de nu observă nimeni, că de când au pus șarlatanii ăstia mâna, iarăși, pe patentele și monopolurile Europei (și nu numai), nu mai există nimic nou pe piaţa tehnologică? Ba din contră, totul pare să fi regresat până la nivelul de intelegere al „chimistei de renume mondial”, frau Dorothea.

  3. Daca tot esti Editat, nu trebuie sa adaugi si incultura la acesta apucatura. Cuvintul romanesc crenvurst (sic!) vine din nemtescul Krenwürstchen. Cu n, nicidecum cu m, care te duce la crema din creierul tau exaltat. Hai sictir (din turcescul siktir, care numai de bine nu e!).

  4. FELICITARI LUI ADRIAN SI ANDREI. BRAVO FRATILOR. VA DORESC SUCCES IN AFACEREA VOASTRA, IAR CA E CRENVUSTI ORI KRENWURSTCHEN: CE CONTEAZA? IMPORTANT E CA ACESTI BAIETI AU REUSIT PRODUSE CURATE SI SUNT SIGURA CA MAI EXISTA MULTI ANTREPRENORI ROMANI CE POATE AU NEVOIE DE UN PIC DE MARKETING A.I. SA FIE MAI VIZIBILI SI SA EXPRIME VERITABIL ECONOMIC PE PIATA NOASTRASI DE CE NU PE CEA INTERNATIONALA!

  5. Preturi mai mari cu 15-25% la aceleasi produse ca la alte magazne similare. Taxa de transport cam mare. Faptul ca nu urca la etaje superioare, defavorizeaza pe cei in varsta.
    Cateva exemple:
    Toba afumata la ei 41 lei/kg, la altii 34-36 lei/kg.
    Muschi filet – 55 lei/kg, la altii 42-45 lei/kg.
    Telemea de vaca 34 lei/kg, la altii 22-25 lei/kg.
    Mere rosii – 6,50 lei /kg, la altii 4,20 – 4,80.
    Lamai 13,63 lei /kg, la altii 9,50 – 10.45 lei.
    s.a.m.d.

  6. Aiurea! Salamul de ‘sibiu’ nu a fost niciodata fabricat la Sibiu. Poate il vor face de acum ininte baietii regelui Cioaba. Aia sunt mai nou sasii lui Iohanis.

  7. @ -@catuvencu-:
    Salamul de Sibiu s-a produs la fabrica Scandia Sibiu de cel putin 100 de ani. A mai fost produs la Salconserv Medias o perioada destul de lunga. Doar aici s-a respectat reteta lui adevarata.
    Acum se face in vre-o patru locuri in tara, dar produsul este doar o palida copie si nu are nici pe departe calitatea necesara.

  8. Mai amaratule, salamul de Sibiu s-a fabricat pentru prima data la Sinaia. Reteta originala a fost preluata, cu unele modificari si de alti producatori. Nu te mai lauda cu carnatii de la Hermanstadt, ca nu impresionezi pe nimeni. Patriotismul local va face sa va laudati degeaba.

  9. Produsele lor au fost la început bune, deși mai scumpe. Acum s-au dezvoltat prea mult și calitatea a scăzut, iar preturile sunt enorme. Păcat că nu au rămas o firma mica și cu produse f. bune. Acum au întrat în rândul celor multe firme de mezeluri, exceland prin preturi mari.

  10. Vorbeste dupa ureche ca si Johanis. Este greu pentru ei sa puna mana pe carte.

  11. Apreciez inițiativa și am încercat sa comand. Din păcate, nu livreaza în București.

  12. Felicitari celor
    doi antrpreori, II asteptet Pentru desfacerein Rm.Valcea undele pun la dispositie UN VAD comercial.

  13. Or fi sibieni din aia care se cred buricul pamantului si carora Sudul le pute? Sau nu sunt toti asa?

  14. Mezeluri „naturale”cu conservanti. Ei na, un pic acolo nu strica, nu-i asa?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.