Oportunități ȋn izolare pentru cei afectați de criză

Izolarea poate fi perioada propice pentru cei care și-au pierdut jobul din cauza pandemiei de coronavirus. Aceștia ar putea să profite de timpul liber și să învețe o meserie nouă chiar în timp ce stau acasă. Varianta e de luat în calcul cu atît mai mult cu cât peste un milion de contracte de muncă au fost suspendate de la ȋnceputul stării de urgență ȋn țara noastră, după cum arată datele comunicate de Ministerul Muncii.

Dacă multe industrii anunță pierderi uriașe cauzate de pandemie, sunt și domenii mai puțin afectate de criză ȋn care se caută, ȋn continuare, forță de muncă. Ȋn IT, de exemplu, este nevoie de aproximativ 15.000 de specialiști ȋn România. Așa că, dacă vorbim despre reconversie profesională, aceasta ar fi piața spre care ar trebui să ne orientăm.

Deşi pentru mulţi poate părea ceva ieşit din comun, poţi deveni web developer în mai puțin de jumătate de an, indiferent de studiile pe care le-ai făcut sau de experienţa anterioară.

Avem cursuri acreditate de ANC, ȋn care oferim diplome recunoscute atât ȋn România, cât și ȋn statele membre, care durează ȋn jur de patru luni full-time și cinci luni part-time. Ele se adresează tuturor celor care vor o schimbare în carieră şi care îşi doresc un job într-un domeniu extrem de căutat şi bine plătit, indiferent de vârstă sau de backgroundul profesional. Ȋn această perioadă, cursul se desfășoară strict online și are un grad mare de aplicabilitate. Nu pierdem timpul cu teorie inutilă și punem accent pe partea practică. Avem absolvenți de la 20 la peste 40 de ani care au reușit, doar pe baza cursului, să obțină un job de programator”, afirmă Irina Dumitru, Bucharest Campus Manager Wild Code School.

Pentru cursul part-time, activitatea se desfășoară marţea şi joia şi o sâmbătă, o dată la două săptămâni. Persoanele care pot dovedi că locuiesc ȋn România de minim 6 luni aplică la curs și plătesc ȋntr-o singură tranșă, taxa va fi 2.000 €.

Vorbim despre o investiție care pare importantă, la prima vedere, dar care este ușor de amortizat având ȋn vedere veniturile din industria IT. Salariul unui programator entry level ȋncepe de la 800 de euro, adică peste salariul mediu pe economie din țara noastră. Ȋn Vest, salariile sunt și mai mari. În Franţa, de exemplu, un junior poate câştiga până la 35.000 de euro pe an. Pe măsură ce programatorul capătă experiență, poate ajunge să ȋncaseze undeva la 3-5.000 € pe lună, ȋn România și până la 10.000 de euro, ȋn străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.