
Institutul Italian de Cultură din Bucureşti invită publicul, în Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, la o seară de distracţie garantată cu duetul Lucchettino – Luca Regina din Torino şi Tino Fimiani, genovez, ale căror scenete au fost prezentate în întreaga lume, dar şi în spectacole de televiziune cunoscute din Italia, precum Maurizio Costanzo Show şi Zelig Circus.
Spectacolul, intitulat Un Carnevale tutto da ridere, va avea loc joi, 12 februarie 2015, la ora 19.00, şi va fi urmat de o degustare de dulciuri tipice de Carnaval din diferitele regiuni ale Italiei, majoritatea pregătite în casă cu această ocazie, unele oferite chiar de restaurante italiene din Bucureşti, pe care sunteţi invitaţi să le descoperiţi, pentru a face cunoştinţă şi cu alte specialităţi ale renumitei bucătării italiene.
Petrecerea de Carnaval a Institutului Italian de Cultură, ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, îşi propune să readucă atmosfera extraordinară care animă în această perioadă Veneţia şi multe alte localităţi din Italia. Aşadar, toată lumea, cu mari şi mici, este invitată să vină la petrecere costumată sau cu mască, aducându-şi propria contribuţie de bună dispoziţie, veselie şi fantezie.
A sărbători Carnavalul înseamnă a sărbători viaţa însăşi. Acesta este de fapt principalul aspect cultural şi antropologic al Carnavalului.
Intrarea este gratuită şi liberă, fără locuri rezervate.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.