Ponta: Mi-am dat demisia

Fostul premier Victor Ponta a anunțat vineri seara că și-a scris demisia din PSD, pe care i-a înaintat-o președintelui partidului Liviu Dragnea, precizând că Dragnea urmează „să ia decizia”.

„Mi-am dat demisia. Astăzi, i-am dat-o domnului Dragnea, cu care am avut o discuție destul de lungă. Demisia mi-am dat-o. Nu am mai scris de mult timp de mână, dar am scris astăzi. Aștept ca domnul Dragnea să ia decizia”, a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că nu vrea să plece din PSD și s-ar putea să mai fie membru al partidului și în continuare.

„Eu nu vreau să plec din PSD, în schimb vreau să îmi păstrez niște drepturi, pe care, culmea, mi le-am exercitat și în vremea dl. Năstase și în vremea dl. Geoană, și anume acelea de a sprijini PSD când lucrurile cred că merg în direcția bună și de a-mi spune părerea când cred că sunt lucruri de îndreptat”, a menționat Victor Ponta.

Victor Ponta a adăugat că Liviu Dragnea va pune data demisiei dacă decide astfel.

„Sunt membru PSD și, sincer să fiu, s-ar putea să mai fiu pentru că eu nu am niciun fel supărare nici pe membrii PSD, nici pe votanții PSD, nici pe majoritatea colegilor mei (…). Însă, nefiind altă posibilitate, fac ceea ce am făcut eu de când sunt membru PSD din 2002: când îmi plac lucruri, le susțin din toată inima, mă bat pentru ele, când sunt câteva lucruri care nu merg bine, îmi permit să le spun. Dacă asta deranjează sau dacă conducerea consideră că asta este inacceptabil, nu trebuie să facă vreo ședință ca la domnul ăla, Chirică. Eu, totuși, sunt un om serios, ne strângem mâna, rămânem prieteni”, a spus Ponta.

În ce privește discuția cu Liviu Dragnea, Ponta a spus: „Am avut o discuție destul de lungă și nu vă închipuiți că ne-am dat cu paharele în cap, că nu era cazul. (…) Ne-am văzut mai la prânz”.

Întrebat când s-a produs ruptura de Liviu Dragnea, Ponta a menționat momentul în care și-a spus opinia despre modul în care s-a gestionat Ordonanța 13.

„Probabil de la momentul februarie, când am ieșit și am spus public părerea că modul în care s-a gestionat povestea asta cu Ordonanța 13 a fost un mod dezastruos. Și cred că, totuși, toată lumea e de acord cu mine, chiar și cel mai înfocat pesedist”, a adăugat Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a relatat vineri că în 2016, când a venit campania electorală pentru locale, Liviu Dragnea i-a spus: ”Vino să sprijini partidul”, ceea ce a şi făcut, a mers în campanie, a bătut ţara. Apoi, spune Ponta, iar nu l-a mai căutat nimeni până la campania pentru alegerile parlamentare, când iar a mers în campanie. Ponta a menţionat că după 11 decembrie 2016 nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea până în februarie 2017.

Victor Ponta a mai susținut că nu vrea să fie o alternativă la actuala conducere a PSD și nu vrea să ia locul lui Liviu Dragnea.

„Nu vreau să-i iau locul lui Liviu Dragnea. Dacă pleacă toți 599.000 de membri PSD, tot nu mai vreau să fiu președinte. Am fost o dată președinte, știu ce înseamnă funcția aia și nu vreau asta, vreau să aibă succes PSD”, a spus Ponta.

Fostul premier a respins și ideea vehiculată potrivit căreia ar face alianță cu Daniel Constantin.

„S-a spus că vreau eu să fac nu știu ce cu Daniel Constantin contra domnului Tăriceanu. Vreau să vă reamintesc că domnul Tăriceanu, care s-a aflat în poziția mea acum trei ani, fost prim-ministru, fost președinte de partid, a zis: domnule, nu sunt de acord cu ce face partidul. Singur, pe persoană fizică a plecat din partid. Eu l-am sprijinit pentru că am crezut și cred în continuare că este un om de valoare și este în acest moment nu numai președintele Senatului, eu zic că este unul din primii 3-4 oameni politici, pentru că a ținut la niște lucruri și principii pe care și le-a asumat și când era singur. Deci, să terminăm și cu povestea asta, cum vrea Ponta nu știu ce să-i facă lui Dragnea, lui Tăriceanu. Nu, eu vreau ca Dragnea și Tăriceanu să conducă bine”, a explicat Ponta.

Fostul premier a anunțat miercuri că îi va trimite șefului PSD demisia sa în alb din partid. În schimb, Dragnea a susținut că nu înțelege de ce Ponta e supărat, dar speră să îi treacă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.