Alexandru Lăzescu ţine la secret salariile din TVR

Societatea Română de Televiziune, fiind o instituţie publică subordonată Parlamentului, prin conducătorul instituţiei, este obligată să răspundă întrebărilor senatorilor şi/sau deputaţilor. În problemele sensibile, preşedintele-director general al TVR ignoră regulamentele Parlamentului şi refuză să furnizeze informaţiile solicitate de parlamentari.

 

 

Deputaţii nu pot afla salariile din TVR

Pe data de 8 martie 2011, deputatul PSD Ciprian Luca i-a adresat o întrebare şefului TVR, Alexandru Lăzescu, prin care îi solicita grila de salarizare a instituţiei pe perioada 2004-2011 şi previziunile pentru finalul anului în curs. Solicitarea venea ca urmare a unei declaraţii a lui Lăzescu, prin care acesta afirma că deşi TVR este o instituţie bugetară, nu s-au operat reduceri de 25% ale salariilor angajaţilor. Deşi a trecut mai mult de o lună de zile de la adresarea întrebării, Alexandru Lăzescu nu a catadixit să dea un răspuns întrebării. Regulamentul Camerei Deputaţilor, la art. 170, prevede: „Răspunsurile la întrebările scrise se transmit deputatului în cel mult 15 zile. Atât întrebările scrise, cât şi răspunsurile aferente se publică pe site-ul Camerei”. Ţinând cont de acest articol, TVR trebuia să trimită răspunsul până cel târziu 24 martie. După cum se vede, pentru Alexandru Lăzescu această prevedere a regulamentului este însă literă moartă.

Restanţe din octombrie 2010!

Faptul că Alexandru Lăzescu nu a dat un răspuns la o întrebare care i-a fost adresată pe 8 martie nu ar trebui să constituie totuşi o surpriză. Preşedintele-director general al TVR nu a dat răspunsuri nici măcar la două întrebări datate 6, respectiv 20 octombrie 2010! Cel puţin prima nici măcar nu reprezenta o problemă foarte „sensibilă” pentru conducerea TVR. Deputatul PDL Dan Zătreanu a vrut să afle de ce TVR nu transmite gala de box de la Montreal, unde în ring evoluau Lucian Bute, Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan. Cealaltă întrebare era ceva mai „delicată”: i se cerea şefului TVR să confirme sau să infirme dacă membrii din CA al TVR care au proprietăţi în Bucureşti locuiesc în apartamente puse la dispoziţie de instituţie.

Alexandru Lăzescu nu este singurul demnitar care ignoră regulamentele parlamentare. Din păcate, deşi numai în ultimele 8 luni regulamentele au fost modificate de cel puţin zece ori, nimeni din zona Puterii din Parlament nu s-a gândit să adauge şi sancţiuni pentru demnitarii care încalcă art. 170 de regulament. Pentru că exact sancţiunile lipsesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.