Lupte sângeroase într-o închisoare

Cel puţin 28 de deţinuţi au murit după ce o confruntare sângeroasă între două grupări rivale dintr-o închisoare din localitatea Acapulco, Mexic.

Violenţele au izbucnit în aripa de maximă securitate a închisorii Las Cruces.

Unii deţinuţi au fost înjunghiaţi, bătuţi până la moarte sau decapitaţi.

Gardienii au recuperat cadavre din toată aripa de maximă securitate, inclusiv din bucătărie şi din zona dedicată vizitelor conjugale, conform purtătorului de cuvânt al închisorii, Roberto Alvarez.

Nu există semne care să dovedească folosirea de arme . De asemenea, investigaţia se va concentra şi pe acţiunile angajaţilor închisorii Las Cruces.

”Acest incident a fost provocat de o rivalitate permanentă între două grupări din închisoare”, a spus Alvarez.

Forțele de ordine au ridicat o barieră de securitate în jurul închisorii supraaglomerate, unde sunt găzduiţi peste 2.000 de deţinuţi.

Cândva o atracție pentru turiști, Acapulco s-a confruntat în ultimii ani cu o creştere a violenţelor dintre grupările de crimă organizată. Acesta a devenit cel mai sângeros oraş din Mexic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.