Combinaţia dintre cofeină şi glucoză îmbunătăţeşte performanţele cognitive în cazul persoanelor obligate să menţină o atenţie constantă şi să-şi folosească memoria la maximum, spun oamenii de știință, citaţi de Science Magazine, potrivit Agerpres.
Mai mulți subiecți au fost supuși unei tomografii prin rezonanţă după ce au băut înainte de experiment cafea îndulcită.
Oamenii de ştiinţă au remarcat o activitate crescută în zonele responsabile pentru formarea memoriei de lucru şi a atenţiei.
Pe de altă parte, medicii australieni au avertizat că mahmureala nu este neutralizată de cafea, dimpotrivă, aceasa amplificând efectele alcoolului.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.