Ghimbirul, cel mai bun medicament pentru ulcer

Există o categorie de medicamente cunoscută şi sub numele de „blocante de acid”,  care face obiectul unei industrii de multe miliarde de dolari. Specialiştii spun că medicamentele pentru ulcer nu funcţionează la fel de bine ca planta cunoscută sub denumirea de ghimbir. Ghimbirul este un condiment, un aliment, şi a fost utilizat în mod sigur […]

Ghimbirul, cel mai bun medicament pentru ulcer

Există o categorie de medicamente cunoscută şi sub numele de „blocante de acid”,  care face obiectul unei industrii de multe miliarde de dolari. Specialiştii spun că medicamentele pentru ulcer nu funcţionează la fel de bine ca planta cunoscută sub denumirea de ghimbir. Ghimbirul este un condiment, un aliment, şi a fost utilizat în mod sigur […]

Există o categorie de medicamente cunoscută şi sub numele de „blocante de acid”,  care face obiectul unei industrii de multe miliarde de dolari. Specialiştii spun că medicamentele pentru ulcer nu funcţionează la fel de bine ca planta cunoscută sub denumirea de ghimbir.

Ghimbirul este un condiment, un aliment, şi a fost utilizat în mod sigur ca un medicament timp de milenii întregi de numeroase culturi diferite. Beneficiile sale sunt cunoscute pentru ameliorarea simptomelor indigestiei şi a arsurilor la stomac şi au fost studiate extensiv în ceea ce priveşte peste 100 de afecţiuni sau simptome, ceea ce îl face unul dintre cele mai cunoscute remedii dovedite şi în plan ştiinţific, scrie stiri24h.net.

Cercetătorii au descoperit că o fracţiune de ghimbir prezenta o potenţă mai mare de şase până la opt ori faţă de lansoprazole în ceea ce priveşte inhibarea producţiei de acid. Ghimbirul avea proprietăţi antioxidante foarte puternice, proteja atât lipidele de peroxidare (râncezire), cât şi AND-ul de la deteriorare, ceea ce i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să concluzioneze că fracţiuni specifice din interiorul ghimbirului „au potenţial în ceea ce priveşte stoparea ulcerului, la un cost redus”.

În timp ce o „pastilă” de ghimbir este de obicei o alegere mai bună decât una chimică, pentru majoritatea persoanelor, ghimbirul ar trebui consumat în forme integrale, în cantităţi moderate şi echilibrate.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.