Există o categorie de medicamente cunoscută şi sub numele de „blocante de acid”, care face obiectul unei industrii de multe miliarde de dolari. Specialiştii spun că medicamentele pentru ulcer nu funcţionează la fel de bine ca planta cunoscută sub denumirea de ghimbir.
Ghimbirul este un condiment, un aliment, şi a fost utilizat în mod sigur ca un medicament timp de milenii întregi de numeroase culturi diferite. Beneficiile sale sunt cunoscute pentru ameliorarea simptomelor indigestiei şi a arsurilor la stomac şi au fost studiate extensiv în ceea ce priveşte peste 100 de afecţiuni sau simptome, ceea ce îl face unul dintre cele mai cunoscute remedii dovedite şi în plan ştiinţific, scrie stiri24h.net.
Cercetătorii au descoperit că o fracţiune de ghimbir prezenta o potenţă mai mare de şase până la opt ori faţă de lansoprazole în ceea ce priveşte inhibarea producţiei de acid. Ghimbirul avea proprietăţi antioxidante foarte puternice, proteja atât lipidele de peroxidare (râncezire), cât şi AND-ul de la deteriorare, ceea ce i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să concluzioneze că fracţiuni specifice din interiorul ghimbirului „au potenţial în ceea ce priveşte stoparea ulcerului, la un cost redus”.
În timp ce o „pastilă” de ghimbir este de obicei o alegere mai bună decât una chimică, pentru majoritatea persoanelor, ghimbirul ar trebui consumat în forme integrale, în cantităţi moderate şi echilibrate.