Sindicaliști din Poliție, despre demiterea lui Despescu: Era inevitabil 

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, susține că era de așteptat ca Bogdan Despescu să fie demis de la conducerea Poliției Române, precizând că premierul interimar, Mihai Fifor, „este un bun executant”.

„Era de așteptat să fie demis Despescu pentru că decizia este politică. Tudose nu a vrut să se subordoneze politic lui Dragnea. Domnul Fifor mi-e simpatic, dar este un bun executant. Eu mi-am dorit să fie Ioniță chiar dacă nu mă așteptam. Este un om care ar corespunde profilului pentru funcția asta. Oricum, problemele cele mai mari nu se pot rezolva fără bani. De exemplu, licențele de la testele psihologice, de ce nu au fost bune? Pentru că nu au fost fonduri. Fără bani și fără finanțare corectă, sistemul, în continuare, va da alte rateuri și va avea probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

„Demiterea inspectorului general era inevitabilă. Dacă ne uitam în spate, la scandalul generat, ne așteptam la deznodământul de astazi. Acum a venit în fruntea noastra un coleg care a lucrat în operativ, dar important este să vedem cum putem recredibiliza breasla noastră și imaginea instituției. Vorbim despre zeci de mii de polițiști care au nevoie de un mesaj. Cel mai imporatnt lucru este ca împreună să vedem cum putem trece peste acest scandal. Domnul Ioniță este un om care înțelege mecanismele acestei instituții, ceea ce este foarte important. Sperăm ca oamenii să își facă treaba. Trebuie să găsim mecanisme care să identifice vulnerabilitățile”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX.

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a semnat, miercuri, decizia de eliberare a lui Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

Totodată, Fifor a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a lui Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Pe 9 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa că i-a trimis premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, propunerea de schimbare din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Bogdan Despescu.

Carmen Dan a propus atunci înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Mihai Tudose a anunţat însă ulterior că Ioniţă a refuzat numirea şi că el i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport, fără însă a lua o decizie privind demiterea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Dați-o naibii cu gargara cu banii și cu testarea psihilogică. E vorba despre un o situație gravă, și sigur nu este singura, despre care știa toată lumea de la colegi la șefii cei mari și care suferea și de nenumărate recidive și totuși a fost tolerartă și ascunsă. Pentru un militar ipocrizii avocațești de tipul “ este un bun executant” , “nu au fost fonduri” etc… nu cadrează.

  2. Mitică Goarnă … , a dat strechea în el … ! Deja se întinde mai mult decăt cașcheta de milițian …

  3. Bai nea Mitica Goarna!! ce tot bati tu campii acolo mai baiatule. Adicatelea cum Despescu a fost demis pe filiera politica?! Nu a fost demis intrucat a mintit pe mana cu Terente-Tudose o tara intreaga cum dansul prin gura lui Tudose !! zicea!! ca nu stie nimic de Pedofilul Eugen Stan. Dovezile aparute ulterior in spatiul public, dovedeste fara putere de tagada cum amandoi au mintit cu nerusinare toti poporeni Stia atat Despescu cat si Tudose de activitatile Pedofilului politist. Pai mai Mitica Goarna, daca tu vrei sa aveti in fruntea Politiei Romane un mincinos ordinar , iar credibilitatea politeiei sa ajunga sub genunchiul broastei raioase, atunci du-te bre dupa Despescu si Tudose unde a dus mutu iapa draga Mitica Goarna. Numai bateti campii cu gratie, nu te mai crede mare academician in drept”ate si onestitate. Nu este cazul , iti dai prea mare importanta cu toata dragostea. Stelu

  4. Profesioniști precum cel care și-a stâlcit în bătaie colegul după petrecere.
    Minunați polițiștii aceștia, sper că nu sunt toți ca ei (pedofilul și bătăușul).

  5. In armata romana, disciplina de fier se mentinea si prin procedeul „decimarii”: in caz de lasitate in lupta sau de prostie, unul din zece soldati dintr-o unitate vizata era executat. Mutatis mutandis, ar trebui ca, si in Politie si Armata, sa functioneze un principiu similar: cum apare o situatie nasoala (vezi faza cu pedofilul de la Circulatie), a doua zi sa fie demisi din functii, aleator, 10 % dintre sefi si concediati 10% dintre subalterni. Pun pariu ca intr-un an am avea cea mai tare Politie din lume !

  6. Ce pacat ca incapabila sefa, Boasa, cum ii zice fiu-su, cea care este cu totul pe dinafara in ce priveste problemele din MAI, semidocta lui „dacat’ si „pronume” a ramas…De cat timp e aia acolo si habar nu are de nimic, si nici cum sa rezolve ceva prin minister, in afara, bineinteles, de protestatarii „rezis’ pe care-i aresteaza fara sa aiba nici un drept trupele ei credincioase in ale raului. Ea trebuia sa plece prima, dar are un obraz gros precum talpa papucului, precum seful ei de fapt!!!!

  7. Profesorii de la Academia de Politie,tin cont de faptul ca alaturi de Familie,Scoala, Politia contribuie
    la EDUCATIA unui Popor ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.