Mii de medicamente trebuie evaluate

medicamente

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, admite faptul că sunt anumite discontinuități în privința medicamentelor, afirmând că este în lucru, la Minister, o corecție de prețuri, 6.000 de medicamente trebuind evaluate, potrivit Mediafax.

„În România, există medicamente cu preţuri mult mai mari decât în Europa. Asta, deoarece corecţia de preţuri nu s-a făcut din 2015, noi o vom face începând cu 1 septembrie. Adică lucrăm la ea, pentru că sunt 6.000 de medicamente ce trebuie evaluate. Avem un act normativ prin care modificăm inclusiv posibilitatea de a aduce medicamente pe nevoi speciale, până când facem această corecţie, până propunem soluţii pe taxa de claw-back diferenţiată, astfel încât, când stocurile sunt minime, atunci să aducem pe nevoi speciale, dacă există discontinuităţi în aprovizionarea acelui tip de medicament”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Bacău.

Potrivit ministrului, ar putea să apară probleme din cauza claw-back-ului, însă Casa de Asigurări a trimis un set de propuneri care vor fi discutate.

„E adevărat că s-ar putea să fie probleme din cauza claw-back-ului la medicamentele ieftine, dar CAS a trimis un set de propuneri pe care le vom discuta, urmând să se ia o decizie. Medicamentele scumpe, inovative sunt necesare, la rândul lor. Întotdeauna când discutăm despre medicamente, adevărul este la mijloc”, a încheiat ministrul Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.