Karolina Pliskova a fost învinsă

Halep încheie anul pe primul loc

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (9), 6-3, de daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, iar Simona Halep nu mai poate pierde poziţia de lider mondial în acest an.

Pliskova, singura jucătoare care o mai putea întrece pe Halep în ierarhia WTA, a fost învinsă într-o oră şi 56 de minute.

Halep rămâne pe primul loc cel puţin până la finalul sezonului, cu 6.175 de puncte, la un avans de 40 de puncte faţă de poziţia secundă, ocupată de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza. Pliskova se află pe locul 3, cu 5.730 de puncte, dar cehoaica poate fi întrecută de Wozniacki sau de americanca Venus Williams, dacă una dintre cele două jucătoare câştigă Turneul Campioanelor.

Wozniacki a devenit, astfel, prima finalistă de la Turneul Campioanelor. În cealaltă semifinală, se întâlnesc Venus Williams, locul 5 WTA, şi franţuzoaica Caroline Garcia, locul 8 WTA, tot sâmbătă, de la 14:30.

Simona Halep a părăsit competiţia, vineri, după ce a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, scor 3-6, 4-6, şi a încheiat Grupa Roşie pe ultimul loc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Jenante calcule si rusinoase rezultate. Nicio jucatoare cu asemenea lipsa de constanta si rezultate aproape dubioase, nu merita un loc intai iar cea care va castiga acest masters, probabil Carolina, merita aprecierile noastre pentru seriozitate si joc fair-play pana in final. PS: Incep sa o apreciez si mai mult pe Serena pentru constanta prestatiei !

    • Absolut de acord!
      s.h. este doar o jucatoare de tenis aflata absolut intamplator in fruntea unei ierarhii ce nu are legatura cu performanta sportiva….

  2. E bine in tenis. Chiar daca esti ciuca batailor, ramai tot pe pozitia de lider. Trai neneaca !

  3. Respect Simona Halep! si felicitari pentru anul acesta de exceptie! tot ce ai reusit ai obtinut prin munca, prin seriozitate, prin talent, disciplina si sacrificii! oare intamplator Federer declara mai zilele trecute: „Nimeni n-ar trebui să-i ia nimic din reușita Simonei Halep. A avut de multă vreme un vis și l-a împlinit. Merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată, chiar dacă nu a câștigat un turneu de Mare Șlem. Nu doar acestea contează. Ea muncește foarte mult, arată în formă, participă în foarte multe turnee, ceea ce ar merita o recompensă. Eu sunt foarte fericit pentru ea”. Ca heterii nostri, frustrati, marcati de propria lor neputinta si nerealizare in viata,nu pot aprecia aceasta performanta, ei bine…sa-i lasam sa se defuleze prin forumuri caci, la drept vorbind, ce alta bucurie pot avea, amaratii de ei!

    • Alooo! Nu noi suntem frustrati…tu si cu adorata ta sunteti rupte de realitate!
      Esti in stare sa privesti realist situatia!?
      Nu, nu esti…ramai doar o penibila persoana, la fel ca si cea pe care o tii in brate…!

  4. @Dragos: draguta, de ce nu il faci cu ou si cu otet pe Federer? asa, ca de la egal la egal..ca doar ai luat in fiecare an cate un premiu, premiul Fields, premiul Abel, premiul Pritzker si ultimul, premiul Pulitzer! asta asa, ca sa vedem cine este penibil….hai curaj…

    • Raspuns: Simplu….Federer este un CAMPION in tenis….mai stii cate turnee de grand slem a castigat in cariera sa !? Tu ti-o inchipui pe adorata ta la aceeiasi varsta cu CAMPIONUL elvetian sa mai joace !?
      Iti dau un sfat: ciocul mic ….esti de un penibil absolut…si nu este doar parerea mea…

  5. @Dragos: draguta, tocmai pentru ca Federer este o personalitate in tenis, spusele sale cu privire la Simona Halep au valoare iar ale dumitale sunt de aruncat la toaleta, nu la cosul de gunoi, la veceu, mai bine zis! eu nu inteleg cumde esti atat de modest, afectiv, cognitiv de nu anunti in public ca ai luat in ultimii patru ani, in fiecare an cate un premiu, premiul Fields, premiul Abel, premiul Pritzker si ultimul, premiul Pulitzer si ai facut asta, ca sa-i faci in ciuda lui Halep care a fost in ultimii 4 ani la turneul campioanelor si nu a luat nici un premiu! draguta, cand ai cu ce sa te mandresti la lume, nu mai fi atat de modest afectiv, dar mai ales cognitiv!

  6. daca ar avea putina ratiune si un dram de bun simt, ar trebuisa se JENEZE si ea, si ‘admiratoarele”.

  7. @IQ100: si mai ales Roger Federer care a dat dovada de putina ratiune intrucat a declarat: ,,Nimeni n-ar trebui să-i ia nimic din reușita Simonei Halep. A avut de multă vreme un vis și l-a împlinit. Merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată, chiar dacă nu a câștigat un turneu de Mare Șlem. Nu doar acestea contează. Ea muncește foarte mult, arată în formă, participă în foarte multe turnee, ceea ce ar merita o recompensă. Eu sunt foarte fericit pentru ea”. Daca dumneata ai ceva in pantaloni, cred ca ar trebui sa-i scrii lui Federer o scrisoare si pe care apoi sa o publici aici prin care sa-i atragi in modul cel mai serios atentia asupra gestului reprobabil pe care l-a facut spunand ce a spuns si sa-l avertizezi ca daca se va mai intampla o sa-l dai in judecata pentru faptul ca citind din astea ajungi in pragul de a-ti pierde mintile! Nu intamplator remarcabilele performante ale Simonei Halep din acest an si care s-au concretizat cu acest premiu I s-au corelat cu crizele nevrotice ce ti s-au declansat! inca o declaratia a lui Roger Federer si psihoza e gata, iar elvetianul trebuie sa stie asta, sa fie facut raspunzator si sa-ti plateasca daune! Unde vei ajunge dumneata, daca doamne-fereste, Halep va castiga vreun mare slem?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.