Se putea altfel? Au apărut contradicţii și la „relaxarea” de 1 iunie

Sunt contradicţii și în setul de măsuri de relaxare anuntate din 1 iunie. Dacă participăm, de luni, la spectacole organizate în aer liber, trebuie să purtăm mască. Ordinul din 22 mai spune, însă, că masca este obligatorie doar în spaţiile publice închise.

Ludovic Orban a anunțat joi că putem participa la spectacole şi alte evenimente culturale, dacă sunt organizate în aer liber. Principala regulă este ca numărul maxim de spectatori trebuie să fie de 500.

Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă spune că organizatorii trebuie să fie atenţi să amenajeze locuri pe scaune aflate la distanţă de minim 2 metri şi spectatorii să aibă mască de protecţie. Toate detaliile urmează, însă, să fie enumerate într-un ordin.

În ordinul MAI-Ministerul Sănătăţii publicat în „Monitorul Oficial” pe 22 mai există o obligaţie ce intră în contradicţie cu cea de mai sus, respectiv aceea ca masca să fie purtată doar „în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă”.

De exemplu, alte astfel de adunări publice, organizate săptămânal în aer liber, sunt slujbele religioase. Acolo nu există număr maxim de participanţi, aşa cum a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Singura prevedere care menţionează masca este în ordinul nr. 875/80/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult: „În interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul”.

Nu este menţionat în mod clar că suntem obligați să purtăm mască în curtea bisericii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Cretinii ăștia habar n-au!!unul zice una,altul alta…că să fiți sigur că nu vă taie milițianul amendă purtați masca pe față ,alta zona inghinală și termometrul in cur..

  2. Este evident ca slugile care slujesc slujirea nu ai ordine clare si precise au niste recomadari din care vor sa faca legi huaaaaaaa vai de capul nostru cu asemenea parlament cu inteligenta euglenei verzi

  3. Asta cu gura si nasul e tare! Daca ar fi sa ne uitam la arhiva foto, Lucovid Orban ar trebui sa-si traga palme pentru zecile de ocazii cind statea public cu nasul la aer, deasupra mastii… Caci prostul daca nu e fudul, nu e… destul.

  4. Rammstein- sa nu uitam de un bidon cu dezinfectant, dotat cu robinet, fixat pe piept, manusi de unica folosinta, dar multipla, prosop cu 4 fete, geanta diplomat cu analizele la zi si fireste o poza de grup cu Strategii de comuni- CARE. Daca e posibil si un ecran mare de televizor in spate ca sa putem urmari aparitiile prompteristului de la Cotroceni.

  5. Daca maxim sunt 4 la o masă o familie a unor prieteni pot sa ma duc sa ii salut ? Sa vorbesc 2 minute omenește ? Sau voi fi amendat sau somat de autorități pot sa fiu luat de poliție pe sus ?

  6. Iohanis e fericit cu terasele deschise și mesele la 3 metri distanță dar despre spitalele închise și blocate pentru bolnavii fără covid nu suflă nici o vorba. Asta a început distrugerea din temelii a sistemului de sanatate. Medicii somează , saloanele sunt pustii.Tataru are doar două idei fixe masca și temperatura de parca toate celelalte boli so probleme grave au dispărut. Rusine, nemernicilor ! De ce nu sistati și plata asigurărilor de sanatate către buget. Dacă nu oferiți servicii nu mai plătim nici noi pentru spitale și policlinici închise.Lăsați active doar spitalele de boli infectioase daca de 60 de zile blocați prin limitare la zero accesul pacienților nevirusati.Pana unde va duce marsavia chiar nu mai aveti nici un pic de rușine? Asta e grija voastră fata de sanatatea cetățenilor?

  7. e SIMPLU,FARA SA MAI CRITICAM AUTORITATILE.vREI SA TRAIESTI ITI ASUMI,ESTI PE CONT PROPRIU DAR ASUMATI-VA SA PROTEJATI PE ALTII DE VOI CEI TARI IN CLANTA CUM CA AUTORITATILE NU TREBUIE SA VA SPUNA CE AVETI DE FACUT.bA TREBUIE IN CAZUL UNORA DINTRE CETATENI REBELI CICA.aTI UITAT CE S-A INTAMPLAT IN COMUNITATILE DE RROMI? sAU GRATAREII CARE CULMEA,MAI CHEMAU SI POLITIA.aICI MAI AVETI DE LUCRAT,IN A FI VOI INSIVA RESPONSABILI.lA DATUL CU GURA VA PRICEPETI.dAR VA INTREB, CE ATI FI FACUT VOI IN LOCUL AUTORITATILOR IN SITUATIA DE FATA? v-ATI FI ASUMAT ?

  8. In STARE DE URGENTA MASCA NU ERA OBLIGATORIE, acum cu cat ne „RELAXAM” mai mult cu atat masca devine MAI MULT IMPUSA pt ca unii au importat prea multe masti si nu au clienti, obligandu-ne cred ca rezolva importul SAU SI MAI GRAV PT CA ORBAN VREA SA NE TERORIZEZE PSIHIC si asa avem psihoza Covid, greu de scos din minte, ne incatuseaza ca sa TRAIASCA PLACEREA PUTERII DE DOMINATIE…PM Greciei era zilele astea fara masca atat el cat si oamenii pe care i-a salutat, a vorbit de la mai putin de un metru…

  9. Astia de la guvernare plus cotrocenistul, considera ca toti cetatenii din Romania sunt executanti a tot ce scot ei pe gura si in scris? Oameni buni, dar sica matolina, de ce nu respecta masca si umbla vu nasul in vant imprastiind mucii imbibati de infectii(continutul infectiilor nazale se elimina prin muci)?! Astia practica metoda popilor si anume „sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa”, sau „crede si nu cerceta=crezi doar ce spun eu si nu ce vezi sau citesti tu”? Asta DA credibilitate si ‘credinta+incredere’ in guvernanti care se dau popi! Habar nu au pe ce lume traiesc, habar nu au sa s oata pe gura o fraza cap coada, habar nu au de ei, e dezinteres total privind evolutia pozitiva a vietii si nivelului de trai a majoritatii cetatenilor din tara!

  10. Cum a calculat boul nr de 500?
    Care sa se izoleze… de CE ANUME?
    Ca in toti este Chlamida pneumoniae dar in nr mic, tinut sub controlde organism si fara legatura cu mediul exterior.
    FARA MASCA!
    TOTI!
    Aruncati la gunoi semnul prostiei si al supunerii oarbe!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.