Au „rezolvat-o” iar cu pensiile speciale

Senatul a respins o propunere a USR de impozitare a pensiilor speciale, iar formațiunea lui Dan Barna, inițiator al proiectului, acuză celelalte partide.

Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.
USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.

Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. Am venit cu o propunere de impozitare iar PSD votează împotriva ei. Și asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii și promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câștigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.

Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză?

Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale?

Să știți că cetățenii români nu pot fi prostiți. Ei știu cine votează împotriva intereselor lor”, a scris pe Facebook senatoarea USR Florina Presadă.

Dan Barna, liderul USR, a sărit și el în sus, tot pe Facebook: „Este o nouă dovadă a ipocriziei PSD! În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărului au respins propunerea USR de impozitare cu 90%.

Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză?
Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale?

USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.

Continuăm lupta, propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale, inițiată de Claudiu Năsui și Cristina Prună, ajunge la Camera Deputaților pentru votul final„.

Pe 31 martie, USR, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

„Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depăşeşte 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanţă uriaşă este şi între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 de lei, şi pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei şi 19.000 de lei”, informa USR, la momentul respectiv.

Iniţiatorii propuneau ca pentru veniturile din pensii sau indemnizaţii pentru limită de vârstă finanţate de la bugetul de stat şi stabilite pe baza unei legislaţii speciale de până la 2.000 de lei impozitul să fie de 0%.

Pentru veniturile cuprinse între 2.001 lei şi 3.500 de lei, impozitul să fie de 10%, iar pentru veniturile de peste 3.500 de lei impozitul să fie de 90%, dar numai pentru acea parte din pensie obţinută prin legi speciale, nu pe baza contributivităţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8517 Articole
Author

23 de Comentarii

  1. Ei daca erau ei la butoane, sa vezi tu că nu puteau nici ei vota. Oamenii buni din spate, te conving indiferent. Un dosar tu, unul soția și de ce nu și mama sau soacra. Ponta nu așa a fost? Șansele de a anula aceste ilegalități sunt minime, spre zero. Asta e legea in România.

  2. jegurile s-au pronunţat, urmează să vedem cum se pronunţă turma la urne…

  3. Inainte ca nu-i greu! Cica cel/cea care era la volanul masinei politiei din judetul Braila/Ianca care a luat foc nu nu avea permis de conducere. Cat de mafiot poate sa fie statul roman de scoate politisti fara permis auto? Cat de criminal poate sa fie Orban/Joahnnis sa nu dea o ordonata sa spuna ca unul dintre examenele principale ale lui peste prajit de la Campina/Baneasa este si permisul auto? Urmeaza inmormantare cu 21 de salve de tun. Huuo tradatorilor de neam si tara! Cine plateste masina politiei facuta zob? Huuo Johannis cu tot statul tau mafiot din subordine! Huuoa panaramelor din politie cu Despasito in frunte!

  4. Prosteala pentru manipulare si imbolnavirea multor cetateni! Am spus de cand au inceput cu colcaiala asta manipulatorie: trebuie sa abroge legea in totalitate, altfel, nu se poate! Si cum toti scaunarii bugetari de lux arunca de la unii la altii vina, nu se va schimba nimic indiferent cine ar fi la guvernare! Niciunii nu sunt prosti sa ocoleasca aceasta sursa de venit ca pomana!

  5. Huuo stat roman mafiot care scoti politistii la 45 de ani pensie de 15.00 ron/luna! Niste handicapati care sug sangele poporului si se opresc cu masina poporului in copac in judetul Braila. Niste handicapati condusi de educatu Johannis!

  6. De ce nu da guvernul ordonanta, o OUG? Ca au zbierat toti, din asa zisa opozitie, in frunte cu pesedeii, ca o voteaza? De ce salvatorii poohlii de la USR nu ii roaga pe guvernantii actuali, pedelistii liberali, sa dea ordonanta de impozitare a acestor pensii? Ca ultimii sunt din aceeasi familie cu ei, adica sorosh, sri, sie, alte oficine straine, globalisti, … si se roaga doar de aia pe care ii balacaresc ca ar fi ciuma rosie? Mai mult, mai an zbierau de parca erau scophiti prin Piata Victoriei ca vor sa le dea si moohie adusa tocmai din Suedia? Ca pe la noi nu s-ar mai gasi cumva? Au incercat ei sa ia si nu au gasit din Romania? Sau s-au invatat numai pe moohia din import! Deci au tupeu ca se roaga de pesedei sa le faca jocurile! Oricum Legea pica la CCR fiindca au avut grija salvatorii userist sa o faca din start neconstitutionala. Ca doar nu vor sa credem ca a inceput cainele sa muste mana alora care il hranest si ii tine in la dolce vita?

  7. Cum sa-si taie pensiile speciale securistii si fostii agenti care ne conduc? Este o idiotenie si o mare prostie,o nerusinata manipulare ,adica cei care propun taierea,impozitarea cu 90%,primesc pensii speciale.Cum sa-si taie pensia speciala Mugur Isarescu ? Sau cum sa-si taie pensiile speciale armata de lingai consilieri,ce stau sa le vina randul sa pupe dosurile lui Johannis si Orban mai ceva ca la sfintele moaste. Cetateanul nu mai trebuie sa creada mascarada, batjocura si nerusinarea prin felul in care sunt manipulati de o putere obedienta care-si numesc in functii la stat odraslele, gras platite,nerusinat de bine remunerate.Sa propuna impozitarea cu 60% a tuturor veniturilor bugetarilor inclusiv din magistratura servicii ,armata,justitie,administratie ce depaseste 10.000 lei brut,sa vezi ce economii importante se fac.Dar ce sunt nebuni sa-si taie singuri coada atat de lunga care falimenteaza economia? Puterea PNL face ce a facut PSD,adica ingroasa nr.puturosilor din administratie, care se ocupa cu taiatul frunzei la caini prin agentiile statului,prin consiliile de administratie ,la fel de fel de autoritati ,inventate,fara ocupatie,fara atributii,fara autoritate,chiar daca se numesc autoritatile statului.Stati in case nu iesti la proteste ca va mananca COVID 19,lasati-l pe Johannis sa va lucre linistit.Dormiti linistiti, Werner lucreaza pentru voi!

  8. Bai USR-istilor daca votati impozitarea cu 90% era response de CCR ,pentru ca nu se pot impozita cu mai mult de 50% .
    DACA vreti sa faceti o lege ,faceti-o Constitutionala ,nu numai sa faceti propaganda mincinosa!

  9. Doar tampitii sau cei care ne cred pe noi tampiti nu inteleg ca nu poti pune impozit pe pensie doar unei categorii . Ori impozitezi toate pensiile, ori nu impozitezi nici una. Un exemplu , presupunem ca eu care am lucrat doar in sectorul privat, cu salariu consistent ies la pensie, calculata in urma CONTRIBUTIEI, cu 15.000 lei. Daca imi impozitezi 10.000 lei cu 90% inseamna ca iau pensie 6000 lei. Nu e putin dar nu se mai respecta principiul contributivitatii. Atunci , alegi sa impozitezi doar pensiile , procurorilor. E logic ca e discriminare sa pui taxe doar inei categorii de oameni. Toti se cramponeaza sa taie , dar nici un partid nu vrea sa modifice legea. Cei care au profitat , asta e, am avut politicieni mizerabili. Si magistratii si militarii au salirii mai mult decat decente, chiar foarte mari raportate la veniturile medii. Schimbati legea, sa contribuie si ei in functie de venituri si gata.

  10. iar se foloseste subiectul mort pensii speciale. o poveste care va tine cit va exista politica. stia foarte bine usr ca ceea ce propune nu se poate. da au zis si ei ca e bine sa-si radicalizeze turma ca se apropie alegerile.

  11. USR aleargă cu limba scoasă după creşterea în sondaje.Cei care au votat împotrivă au un nume indiferent din ce partid fac parte.Făceţi-le publice să ştie omu în viitor de cine este tras pe sfoară.La privilegii au votat toţi iar acum le vine extrem de greu să renunţe la ele.Sunt căutate tot felul de tertipuri ca să nu le fie luate.Problema este că nu se vrea de către toţi.

  12. votanti ai PSD, acum vedeti cine nu doreste taierea pensiilor speciale?
    Tot pe Iohanis este de vina?

  13. PSD S-A DEMASCAT ! Inca odata ! Avind majoritatea in Senat ( 70) a votat impotriva ! Orb si surd sa fii , si tot intelegi ca pensiile speciale ( neconstitutionale si discriminatorii ) sunt sustinute cu orice pret , de PSD !

  14. Dar cum s-au inventat pensii speciale doar pt. unele categorii ? Cine este timpitul , Stan Patitul ? Nu cumva faci parte dintre ei , jmecherule ?

  15. In timp ce politicienii se ratoiesc la politruci pe feisbuc și iși etaleaza sofismele și tacticile pentru viitoarele campanii elect-orale,continua luptele teatrale in stil Catavencu, am descoperit un articol scris cu mult suflet intr-un ziar regional despre un OM, simplu la vorba si la port, un OM autentic, un personaj semet al secolului, iesit parca din povestirile istorice, un personaj din descendenta lui Badea Cartan: s-a numit moș Stefan din Vilceluta; a fost numit de autoarea articolului ” moș Stefan al Romaniei”…https://www.replicahd.ro/ruga-pentru-mos-stefan-al-romaniei/
    Citind comentariul am ramas cu sentimentul unei adanci dezamagiri ca nu l-am intalnit niciodata pe acest moș dacic !

  16. DNA,MAGISTRATII IN GENERAL AMENINȚĂ (pe politicieni) CU DOSARE SI PROCESE DACĂ SE IMPOZITEAZA PENSIILE NESIMTITE.
    Să rămână așa nesimțite zic beneficiarii imorali.
    La așa zisa pensie de serviciu nedrept,nesimțit este cuantumul.
    POLITICIENII DE TINICHEA NU AU CURAJUL SĂ SE ATINGĂ DE VENITURILE NESIMȚITE ALE ACESYEI CASTE LACOMĂ, IMORALĂ ȘI PLINA DE SPAGARI.

  17. @stane… dupa reactia ta vad ca am atins exact unde doare. Pe voi procurorii tineri. Eu nu fac parte din sistem, jmecherule, daca citeai , si intelegeai sau vroiai sa intelegi, iti dadeai seama usor. Dar …tipic de manual hotul striga hotul! Mai rasfirati baieti, mai rasfirati.

  18. Pensiile bazate pe contributivitate, indiferent de suma, sa fie lipsite de impozitare, acum sunt impozitate cele care depasesc 2.000 lei.
    Pensiile, indemnizatiile, etc. primite si care nu se bazeaza pe contributivitate, sa fie impozitate PRIN LEGE de catre Parlament cu 99% fara limita de suma!

  19. Mai hahalere mafiote ; justiție, politicieni, poliție, sri, și toți care vă considerați îndreptățiți să furati pe proprii voștri frați să dea Dumnezeu să vă trazneasca din senin când va fi lumea mai dragă.

  20. Voi chiar va asteptati la altceva de la psd-isti?
    Astia daca justitia merge corect 80% se duc in puscarie pe multi ani.

  21. Cat de curand nu vor mai fi bani pentru nici un fel de pensii ,mai bine le amanati pana veti plati datoriile externe,dupa care vom vedeaNu poti ccersi bani pentru a in grasa profitorii,chiar daca te au la mana

  22. Iohanis si guvernul sau nu vor sa mareasca pensiile conform legii in vigoare , care este de fapt o corectare a unei nedreptati facute de regimul lui Basescu in sensul ca a modificat modul de calcul al pensiilor si astfel pensiile sunt foarte mici , la limita existentei, in conditiile unui stagiu de cotizare ( vechime in munca ) de peste 30 ani !!!!!
    Ei declara (pentru a manipula multimea ) in mod fals ca nu sunt bani , dar in acelasi timp aloca miliarde de euro pentru cheltuieli militare ce nu ne sunt necesare si alte plati „externe” si aberante!!!

  23. Mai teteo dacă ești corect atunci trebuie sa știi ca pensia speciala a fost inventata de un PNL-ist, iar în ceea ce privește furtul… toți au furat care cum au putut, numai ca unii sunt mai cu umbrela decit alții.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.