Cazul Navalnîi: vestea momentului

Vești bune despre starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului care ar fi fost otrăvit.

El a fost scos din coma indusă şi se va renunţa ”pe etape” la respiraţia artificială, a anunţat luni spitalul Charite de la Berlin unde se află internat Navalnîi.

Potrivit spitalului, Aleksei Navalnîi reacţionează la cuvintele celor din jur.

„Starea lui de sănătate (…) s-a îmbunătăţit”, a transmis spitalul, reafirmând totodată că „este încă prea devreme pentru a evalua efectele pe termen lung ale otrăvirii severe” a lui Navalnîi şi că „nu pot fi excluse sechele”.

Berlinul a ajuns la concluzia că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, aceeaşi substanţă care, potrivit autorităţilor britanice, a fost folosită împotriva fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în 2018.

Germania şi alte ţări occidentale acuză autorităţile ruse şi le cer să ofere explicaţii.

Tonul s-a înăsprit duminică, Germania fixându-i Moscovei un ultimatum de câteva zile pentru ca aceasta să ofere clarificări în legătură cu ce s-a întâmplat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Si-a revenit de sub efectul ceaiului toxic pretendentul la Kremlin – favoritul occidentului …
    // nu se stie ce s-a intimplat insa Alexey ingaima tot timpul : ” Angela” …” Angela” … ” Angela „….. o fi numele stuardesei sau prenumele cancelarului Germaniei ?

  2. Aveti dreptate ! (sic!) Navalnai s-a otravit singur , doar asa… , ca sa fie si el bagat in seama ! Ce nu se intelege ? In Rusia otrava novicioc se vinde la taraba in piete …, orisicine poate avea acces la ea . (sic!) Asa ca seviciile secrete ruse n-au nicio vina ! (sic!)

  3. Noviciok nu e bun, sunt cele doua exemple negative si pozitive ( nimic nu este sigur), foarte mediatizate, skripal, acum sunt foarte bine si aia, si-au revenit si radeau prin pozele facute aiurea.
    De ce-l mai folosesc?!
    Vezi ca nu functioneaza, o lasi balta, incerci altceva, saaa ma gandesc …. hmmm … gata, e complicat, dar am gasit solutia, este cu-coronavirus ..
    Credeti sau nu, dar toata lumea ar fi varsat lacrimi contaminate, mai mult sau mai putin, rusii mai ales , in toate tarile era, nimeni nu putea sa spuna: „Numai voi folositi virusul pentru ucidera opozantilor !”

    Acum era cuminte,intors cu fata pe perna, primea vaccimul undeva, fara santaj, prostii
    merkel :” ia conducta, nu trage gazul acum! Ai tras un Noviciok?”

  4. @Didos
    Novichok este o familie de chimicale, nu doar o singura formula. Ideea la dezvoltarea lui a fost sa poata fi fabricat plecand de la precursori ordinari, disponibili la fata locului. Astfel nu trebuie carat la locul misiunii, se prepara la locul faptei. Reteta si know-howul sunt ultracunoscute, nu sunt „secret” rusesc, stiu si astia in europa bine merci sa-l faca.
    Tolomacul ala a avut performante apropiate de ZERO (2%) ca „opozant” asa ca stapanii lui au decis ca e mai valoros mort, ca martir (atentie pentru pupatorii de kooruri cia) Nu este primul caz de acest fel. Alt „opozant” la fel de „valoros”, Nemtsov, a fost lichidat la fel pentru ca era mai valoros mort decat „opozant” viu. A fost atras in capcana de koorva lui ukraineanca, membra a serviciilor ukronazi. https://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Boris_Nemtsov
    Era perioada lovitura de stat maidaneza, Crimea.
    Se pare ca de fiecare daca cand relatiile tind sa se normalizeze cia mai omoara cate un asset care a papat banii si a inselat asteptarile 😀

  5. Daca voiau sa-l omoare, acum era lut de oale. E circ pentru fraieri si nemtii au pus botu`.

  6. Deja devin plictisitori vesticii cu povestile lor nemuritoare cu dizidenti rusi nasiti prin laboratoarele CIA si BND. Ceva nou n-au si ei, ca ne ia somnul de cata lipsa de imaginatie au! Otrava si iar otrava. Bleah!

  7. „Potrivit spitalului, Aleksei Navalnîi reacţionează la cuvintele celor din jur” !! Da, se aude ca la auzul cuvintului „dolari” ii creste ritmul cardiac cu 50% iar cind infirmierele ii soptesc la ureche „Soros” sare imediat din pat, in pozitie de drepti ! Si la fel se mai aude ca, mort copt da’ la fiecare masa comanda doua meniuri Big Mac XL si a luat, de cind e „pe moarte”, vreo zece kile !

  8. Dupa privirea din poza articolului sigur a fost internat la psihiatrie !

  9. Principalul opozant… Asta-i buna!!!
    Fara partid, fara reprezentare in parlament, mâncător de c… pe retele sociale principalul opozant. Cât e ce să ia puterea si Putin a încercat sal

  10. Chiar nu mai au rusii astia alte otravuri in afara de Noviciok, care nici nu functioneaza?
    Daca a fost „oarecum otravit” atat cat sa-si revina, sa fie recuperat, atunci a fost otravit de occidentali care au interesul sa-i compromita pe rusi si eventuala sa-i excrocheze.
    Mai exista si logica a doua, sau atreia, dar cine mai merge pana acolo cand, cu educatia de astazi, lumea se impiedica in logica a intaia. Gandirea logica a ajuns un lux…

  11. nu-mi vine sa cred, niste amatori .. altadata FSB-ul sa calculeze doza de Novochok mai atent .
    tov Putin ce training KBG face cu astia ??
    Cana de ceai ai lui Navalnii trebuia sa fie de 10 litri pentru a avea efectul sinucigas scontat.
    sau merg pe sinuciderea ruseasca clasica .. s-a impuscat singur: intai in cap, apoi in piept, in final cand a vazut ca nu-i iese, in picior si a murit.

  12. Sarmanul avea un proces in instanta fiindca a umilit grav un veteran…procesul trebuia sa fie lung si umilitor pentru Navalinai punind un punct gras pe cariera politica…s-a cerut „acasa” …stapinii l-au luat…acum nu se mai intoarece ca fiind „urmarit de regim..”

  13. Vorba astora care bat câmpii: în starea de comă indusă i-au fist insămânțat creierul cu o mulțime de cipuri prin care va fi dirijat, s-au vindecat găurile din calotă, și poate fi scos le televizor. Dacă operațiile vor avea sechele și va fi schimbat, de vine e tot otrava rușilor, și tot bine iese pentru propaganda anti Rusia.

  14. Nicio mentiune despre convorbirea interceptata (zice-se) de serviciile lui Lukasenko, intre doi functionari de la Varsovia si Berlin, unde s-ar vorbi pe sleau despre incident ca nefiind otravire, ci o simpla provocare.
    Probabil si Lukasenko serveste populatiei credule tot abureli, ca si proptelele serviciilor vestice populatiilor lor. Dar o mentiune totusi, asa in treacat, ar merita. La urma urmei, daca toti mint, de ce sa prezentam numai minciunile unora.
    Oamenii au dreptul sa stie tot adevarul. Pardon, toate minciunile, prezentate impartial.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.