Comunitatea portuară continuă protestele în Constanţa

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare anunţă, prin intermediul unui comunicat, că miercuri va avea loc un protest pentru a readuce în atenţia autorităţilor revendicări din „ultimele 36 de luni”.

Acţiunea va avea în faţa sediului Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa, din Incinta Port Constanţa, între 09.00 şi 11.00.

Revendicările agenţilor economici, cât şi ale lucrătorilor portuari au fost ingnorate de autorităţi, în pofida numeroaselor demersuri efectuate şi a soluţiilor propuse, potrivit Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar” Constanţa.

Problemele cu efecte grave asupra activităţii agenţilor economici, cât şi asupra lucrătorilor din Portul Constanţa privesc: starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval, lipsa contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, nedemararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publică a statului, tarifele majorate unilateral şi nefundamentat, Master Planul Portului Constanţa, deciziile administraţiei portuare cu repercusiuni asupra angajaţilor din Portul Constanţa, se precizează în comunicat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” Constanţa susţin că există grave deficienţe în gestionarea Portului Constanţa, cât şi o lipsă totală de interes manifestată în ceea ce priveşte dezvoltarea acestuia, astfel încât solicită acordarea atenţiei cuvenite acestui sector de activitate şi continuă protestele până la momentul implementării unor soluţii concrete pentru intrarea în normalitate a activităţilor economice din Portul Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.