(VIDEO) Macron îi obligă, ei strigă: „Libertate”

Mii de persoane au protestat miercuri, de Ziua Naţională, în mai multe oraşe în Franţa, denunţând deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind utilizarea certificatului Covid-19 şi impunerea vaccinării pentru personalul medical, informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde.

E vorba de proteste în oraşele Paris, Toulouse, Montpellier, Marseille şi Annecy, cu participarea inclusiv activişti ai Mişcării „Vestele Galbene”, care denunţă de doi ani erodarea nivelului de trai în Franţa şi restricţiile antiepidemice.

În Paris s-au înregistrat confruntări sporadice între manifestanţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au scandat „Libertate”, „Contra dictaturii”, „Contra permisului sanitar”. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor.

Aproximativ 200 de manifestanţi violenţi care se opun impunerii vaccinării obligatorii şi utilizării Certificatelor Covid-19 au pătruns cu forţa în curtea sediului Prefecturii departamentului Haute-Savoie, în oraşul Annecy.

Manifestanţii au deschis cu forţa porţile instituţiei, dar nu au provocat alte daune. Au rămas în curtea Prefecturii, fără a încerca să pătrundă în clădire.

În următoarele zile, sunt programate proteste în toate regiunile Franţei.

Deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind vaccinarea obligatorie a personalului medical care intră în contact cu persoane vulnerabile şi privind extinderea utilizării certificatelor Covid-19 generează controverse juridice în Franţa, existând numeroase voci care denunţă încălcarea drepturilor.

Emmanuel Macron a apărut luni seară la televiziuni şi a transmis că, deşi situaţia epidemică ar fi „sub control”, vaccinarea anticoronavirus trebuie să devină obligatorie pentru angajaţii medicali care intră în contact cu „persoane fragile”, iar certificatele Covid-19, care atestă vaccinarea, vindecarea sau un test negativ, vor deveni obligatorii pentru participarea la evenimente unde sunt prezente mai mult de 50 de persoane, inclusiv în trenuri şi avioane, dar nu şi în mijloacele de transport în comun urbane.

În acest context, 926.000 de persoane s-au înscris imediat pe platforme online pentru a se programa la vaccinare. „Poate că acesta a fost efectul dorit”, afirmă Serge Slama, profesor de Drept Public la Universitatea Grenoble-Alpes.

„Calendarul prezentat de preşedinte este total nerealist. Este vorba de o strategie imediată, în trei săptămâni toată lumea ar trebui să fie vaccinată, ceea ce nu este fezabil”, acuză profesorul Serge Slama.

Conform datelor oficiale prezentate de Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătăţii, în Franţa, care are populaţia de peste 67 de milioane de locuitori, până acum s-au vaccinat cu prima doză 35,9 milioane de persoane. Ambele doze le-au fost administrate la 27,8 milioane de persoane.

„Există riscul unei apariţiei unei fracturi în egalitate, între cei aproape 36 de milioane de francezi vaccinaţi şi 30 de milioane de francezi care vor fi excluşi de facto din activităţile cotidiene; de asemenea, apar probleme de constituţionalitate, din cauza măsurilor disproporţionate, care afectează drepturi fundamentale”, argumentează profesorul Serge Slama.

„Imaginaţi-vă că trebuie să prezentaţi codul QR în mod sistematic, de şase-şapte ori pe zi. Este neverosimil. Există o disproporţie între constrângerile care ne sunt impuse şi drepturile noastre de a ne deplasa şi de a face anumite lucruri, în timp ce rata de infectare rămâne scăzută”, afirmă, la rândul său, Paul Cassia, profesor de Drept Public la Universitatea Panthéon-Sorbonne.

Foto Le Figaro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

28 de Comentarii

  1. Vaiiii,dar in Franta democrata si libera???? Asa ceva??? Nuuu,e o minciuna,psd si dragnea mint poporul….

  2. Limbricul Gravid cu Macron in Gura, Dacian Ciolos a fost asistat de Limbricul Extra Long Dan Barna sa faca Avort cu Umerasul de Sirma.
    Avortonul Rebel Ishmael, el insusi Limbric Orfan urla demential pe Strazile Parisului „Liberte, Egalite, Fraternite” producind Panica in Vazul Vechii Europe.
    Godacul lui Mutter Merkel nu e nici Dinsul Happy pentru ca nu a facut Planul 5incinal la Productia de Iobagi Vaccinati/Ha. sperind sa-l ajute „Aliatul Strategic”.
    Prostanacul PSD Mircea Geoana se face ca lucreaza pentru NATO incurcind Gentile cu Documente False prin Aeroporturile Europene.
    Traiasca Noua Franta Islamico – Africana !

  3. Macron poate ii obliga sa se insoare toti cu babe…
    Liberte Egalite Fraternite.
    Cum ramane cu Liberte…
    Schimati imnul Frantei in Oblije Vaccine….Egalite …

  4. Pedepsele prevazute pentru patronii de restaurante, baruri, bistrouri, etc care nu fac controlul „pasaportului vaccinal” pe care trebuie sa-l aiba cei care intra in localul lor sint de 45000 de euro si un an de puscarie !! Lasind la o parte imbecilitatea acestei masuri (doar n-o sa stea patronul la usa sa controleze aceste „pasapoarte” si concordanta lor cu actele de identitate !) si pedepsele enorme, as putea paria ca foarte curind se vor intimpla si lucruri mult mai grave. Sa va povestesc ceva, unul din cele mai recente exemple care dovedesc ca, inclusiv din cauza situatiei sanitare dar mai ales datorita unui guvern, parlament si presedinte nevolnici, lucrurile au luat-o razna in Franta : acum vreo trei zile, intr-un centru comercial a fost injunghiat mortal un angajat al unei agentii de telefonie mobila, de catre un „refugiat” sudanez parca, 60 si ceva de ani, permis de sejur in regula (!!), nemultumit de raspunsurile primite ! Ia ginditi-va ce se va intimpla prin toate „bodegile” satelor Frantei, cu toti alcoolicii care sprijina tejgheaua toata ziua, atunci cind patronul le va cere „pasaportul vaccinal” si, in lipsa acestuia, le va interzice accesul in local ! (ps : sa nu se inteleaga ca sint de partea celor care neaga sau refuza necesitatea vacinarii, atunci cind se afla in locuri de munca hipersensibile, de exemplu sanatate, aziluri de batrini, etc … Personal am ambele vaccinari facute)

  5. E de remarcat ca spre deosebire de 1789, cand teoretic tot „poporul” s-a revoltat, astazi revolutia, revolta populara nu mai are succes, desi motive sa rastoarne sistemul genocidar are, si inca foarte multe.
    Explicatia este ca atunci, cu doua secole in urma, ca si la noi in 1989 (fix la aniversarea de 200 de ani…) revolta populara a fost insotita de o miscare a mediilor politico-financiare care au dorit rasturnarea unei stari de fapt. Sprijinul financiar si logistic din partea acestor medii a fost decisiv. Cu alte cuvinte, in momentul de fata acei care au dorit schimbarea in 1789 nu o mai doresc si astazi…PENTRU CA EI SUNT LA PUTERE!
    E absolut logic.
    Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor, zice un proverb romanesc.
    De aceea nici la noi fenomenul 1989 nu se repeta- pentru ca lipseste sprijinul hotarator al marii finante. Care este, ca si in Franta, de fapt la putere, si nu doreste evident nicio schimbare. In urma ultimei schimbari, a ajuns la putere „cine trebuie”- si ca atare regimul devine automat mai reactionar decat acela pe care l-a inlocuit.

  6. Iată că sunt și francezi care se consideră OBLIGAȚI să călătorească în toată lumea, nu numai politrucii românești. Iar chestia asta cu vaccinarea îi împiedică pe ei să se achite de obligația de a se plimba prin toată lumea. Logici și ăștia, ca și politrucii stradali românești. Oare o exista pe undeva, ascunsă, vreo UNIVERSITATE DE POLITRUCI STRADALI, care scoate absolvenți pe bandă rulantă?!?

  7. Medicii care nu intra in contact cu persoane fragile nsu sunt obligați la vaccinare? Ce tembelism de exprimare..cum se defineste o persoana fragila? Nici macron nu stie dar se teme…in spital toti pacienții sunt fragili..

  8. Acesti bolnavi care ne conduc!Stati o leaca sa-i vedeti pe ai nostrii,acum sunt la pregatirea de artilerie(vine,vine valul 4 Covid,apoi 5,6..)dar dupa Congresul PNL/pcr actualizat cu tezele din septembrie,sa te tii nenicule:Arafat cu spume la gura,Sasul in vijiala pe Olt in sus si-n jos,Citu-Orban-Barna-Hunor cu chilotii in vine vor striga sus si tare „hai la tara de vinzare” o dam ieftin,chilipir.Ba,daca ne-au gasit de prosti,pot si mai mult!

  9. Francezii , vestele-galbene s-au scarbit de Macron si de palavrageala lui retorica. Românii s-au scârbit de Clotilde Armand, de „franc-oportunistul” Cioloş si de Macron, de perversitatea globalistilor macronieni, de stilul lor infect de a face politică, de aroganţa, dispreţul şi obrăznicia cu care trec pe lângă orice opinii care nu corespund cu ale lor.
    Francezii lui Mitterand au umplut Romania cu spioni si cluburi Rotary; francezii corporatisti ai lui Sarkozy- Macron au inghesuit in Romania toate corporatiile extractive de profit.
    De ieri in France s-a instaurat apartheidul sanitar: vaxxinatii raman cetateni, nevaxxinatii sunt ghetto-izati.
    Macronienii instaurează o inegalitate de facto între francezii vaccinati și cei nevaccinati; deci produc o ruptură în „contractul social” clasic (Rousseau) întemeiat pe adeziunea rațională a cetățeanului la interesul general, pe consimțământul său liber și în cunoștință de cauză și pe egalitatea în fața legii.
    Societatea represiva a macronienilor confunda vaxxinarea cu civismul. O societate în care francezii înșiși vor putea verifica codul QR al concetățenilor lor, asumându-și astfel rolul de colaborationisti ai poliției sanitare.
    Pașaportul sanitar generalizat înseamnă un nou sistem represiv și disciplinar care se pune în mișcare pe tăcute in UEfranco-germana, la antipodul principiilor democratice de care s-a facut si se face caz dupa WWII.
    Dupa model francez , in RO s-a pus în scenă un întreg șantaj cu izolarea si stari de urgenta,2020-2021 având drept consecință o atmosferă absolut detestabilă, în care „nevaccinatul” a devenit o sperietoare colectivă, dusmanul de serviciu al oligarhiei politice corupte si al profitorilor corporatisti trans-nationali.

  10. Eu indemn politia si armata sa fraternizeze cu poporul care-i hraneste si pe care au datoria sa-i apere, nu cu tagma jefuitorilor cocotati la putere avand de fapt misiunea de a sluji natiunea, nu de a o jefui in folosul propriu al guverantilor, familiilor lor si camarilei! Politia sa faca bine sa-i bata pe guvernanti de sa le sune apa in cap, sa-i gazeze, sa le puna catuse, pentru ca acesti guvernati cretini si corupti sunt la originea tuturor relelor, nu cetatenii care muncesc si sunt batjocoriti de guvernanti. De fapt si de drept, guvernantii sunt slugile, ei prin alegeri au primit mandatul de a sluji natiunea nu de a o prada si ucide dupa bunul lor plac de slugi nemernice.

  11. Politia o sa apere pana la moarte pe politicieni si sistemul din tara respectiva, asa a fost mereu asa ca nu trebuie ca cei care protesteaza sa arate mila catre acestia daca vor reusi sa schimbe guvernarea sau sistemul de acum

  12. Si in Franta legile sunt facute sa se aplice oamenilor corecti,care muncesc si care de fapt protesteaza si ies in strada.Legile nu se aplica in cartierele de marocani,chinezi si alti emigranti,unde nici politia nu intra noaptea,ca sunt atacati.In Marsilia unde populatia a devenit preponderenta marocana,nu cred ca vanzatorii au curaj sa le ceara acestora certificat de vaccinare,[francezii se vaita ca marocani ii pocnesc pe strada si cand trec pe langa ei,fara monitiv,iar politia nu le face nimic.]Daca tarile puternice ,subjuga populatia,la noi cu mare usurinta populatia se va supune. Macron trebuia demult sa-si dea demisia,populatia care l-a votat ,demonstreaza de 1 an de zile impotriva lui si a guvernului.

  13. In stare de RĂZBOI nu poți vorbi de ”libertate”.. Mai ales atunci când îngenunchezi in fața infractorilor. Acest virus este un ucigaș feroce.. Ai de luptat cu el practic dezarmat, căci vaccinurile nu prea fac față. In astfel de cazuri nu poți urla după libertate,. De vrei să te infectezi și să mori, n-ai decât,. Problema e, că poți lese să tragi in barca ta pe alții care nu vor același lucru.. Deci unde este libertatea ta și unde a altora,?? E lumea atât de debilă, de subcultă, de nu realizează deosebirea ?? De nu-i mai pasă omului european de alții, ci doar egoismul său excusiv contează ??

  14. Eu vad cel putin o mie, nu 200 de participanti. Hai sa o dam ca la Dragnea…. mitingurile anti-sistem erau estimate mai mici de cateva ori, mitingurile cu beculete erau estimate de cateva ori mai numeroase. Ce iti este si cu aritmetica asta.

  15. Iar incepi cu d-astea ,bai ,slugoi neomarxist?Unde dracu te-ai specializat in virusi si sa judeci lumea ca prea te crezi destept in toate.La ora asta lumea care are treaba e la munca ,se vede ca latratul e bine platit de ai vreme sa bati campii la ziar ziua si noaptea.

  16. @ 15 iulie 2021 la 9:37, Slugoi neomarxist ești tu ciumete,. Eu lucrez pentru mine, și alții lucrează pentru mine, deci nu pot fi sluga altora,..In rest de ai puțin mansarda mobilată, și circuli cu ochii beliți și urechile blege deschise, poți realiza de ce te paște..și e cazul să iei măsuri..in interes propriu și general..Doar boul e consecvent in prostie..

  17. Pentru Marele Urs…
    Se vede de pe lună că ești un postac neomarxist de cea mai joasă speță!
    Unde vezi tu stare de război, deșteptule?
    Cât îl privește pe Macron doar atât, are probleme serioase, iar susținătorilor lui le doresc să se însoare cu babe, foste profesoare și foste guvernante!!!

  18. @Marele Urs
    Este limpede ca esti si tu un analfabet functional. Mananci kkt cu polonicul zicand: „Acest virus este un ucigaș feroce.. Ai de luptat cu el practic dezarmat..”
    Bai anafabetule, pune mana si socoteste sau mai bine iti socotesc eu ca pe tine nu te ajuta capatana de urs:
    Populatia lumii: 7,88 miliarde de oameni
    Numarul decedati de covid in peste 1 an si jumatate: 4066847
    Adica 0.05% din populatie, sau pe an si mai putin: 0.033%.
    Numarul persoanelor infectate: 188653391, deci avem 2.1% infectati pe toata perioada, sau 1.6% infectari pe an.
    Unde vazi tu pandemie fricosule, speriatule de bombe? Sunt de 10 ori mai multe decese anual de cancer decat de covid, la fel din cauza fumatului si a alcoolului. Esti un ungur speriat de bombe. Ai sa faci fortat asa zisul vaccin care este plin de nanoparticule de „Graphene oxide” ca sa dai ortul popii sau sa te controleze autoritatiile cu semnale 5G. Asta este scopul real al asa zisei vaccinari, controlul populatiei!

  19. @Diasporean pribeag.. Păi PANDEMIA este clar echivalentul unei stări de război,.Poate nu realizezi că ești clar in pericol de moarte.. De fapt de ești român și ești pribeag precis ești la șparanghel…Deci analfabet funcțional. Nu pricepi de ce se petrece in jurul tău,.

  20. @ Mama Mortonm.. Păi,..Ai o statistică cu care să te incălzești in plus, când o să azi in spitale românești cu țeava-n gât,. Atunci adu-ți aminte de statistică. In rest iți doresc însănătoșire grabnică,.

  21. @Marele Urs
    Sa-ti faci neaparat vaccin! Si sa nu mai iesi cu masina in trafic pentru ca si in trafic se moare statistic comparabil cu Covid 19, fereste-te mergi cu masina in Romania, e aceeasi situatie ca la spitale.

  22. @ Mama Morton, Nu confunda sula cu prefectura,.De circuli corect, respecți legile, cu siguranță nu pățești nimic.. Uite eu conduc de câteva decenii FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE.. Dar virusul nu știe din astea..E perfid și te ia de unde nici nu crezi. E extrem de contagios și UCIGAȘ..Deci, vaccinat nevaccinat de ai incasat-o,..poți să nu mai duci mașina la ”service”.

  23. @Marele Urs
    Mare Urs, tu nu intelegi statistica si probabilitatile. Probabilitatea de a cadea rapus in trafic este similara cu cea de covid, vine altul cu masina si te spulbera. Pana acum ai avut noroc. Fereste-te de boala, dar in cunostinta de cauza, invata cum sa te protejezi. Virusul nu este mult mai mortal decat o gripa Hong Kong, dar acum sunt interese mari la mijloc pentru a prezenta virusul mai periculos decat in realitate, tocmai ca sa te injecteze cu ceva ce tu nu stii sub pretextul vaccinarii.

  24. Colegii,lasati-l dracului in pace ,dupa ce am incercat sa polemizez constructiv cu individul am inteles intr-un final ca e dus cu capul.Nu va mai pierdeti vremea cu drone incarcate si programate sa latre poeziile unor sariti de pe fix de aici si de aiurea

  25. @Marele Urs
    Ursulache, iti dau o veste buna, breaking news! Esti vaccinat? Ai 5G la tine in localitate? Atunci nu ai sa mori de covid ci de graphen. Uite aici ce a rezultat din analiza „vaccinurilor”. Daca autoritatile te-au luat in vizor si ai graphen in sange esti ca si condamnat. Dar chiar daca nu esti vaccinat, vei fi vaccinat cu forta si tot acolo ajungi. Macron deja a dat legea vaccinarii cu graphen, exemplul va fi sigur urmat de psihopatii sexual din guvernul Romaniei. Dar nici in Ungaria nu scapi, este si acolo un program de vaccinare masiva. Stai mai bine in barlogul tau si nici nu respira, sa nu dea astia peste tine si sa te vaccineze.
    Vizionare placuta:
    https://rumble.com/vjw01a-ce-conine-vaccinul-oxid-de-grafen.html
    https://www.naturalnews.com/2021-07-14-spanish-study-pfizer-vaccine-toxic-graphene-oxide.html
    https://www.brighteon.com/ebb09dd3-d98e-48c0-beca-79d8d2b31a7b

  26. Bre ciumete. Nu există nici un motiv medical pentru ca ”oxidul de graphen” să fie prezent in vaccin…și personal cred că nici nu este. Pentru simplul fapt că este doar o otravă.. De ce să fii injectat cu o otravă… și care este acțiunea antenei 5 G sau char 4 G ?? Niciuna bre.. Fii solemn și nu te lua după agitatori care nu mai știu ce să inventeze. Ei sunt adevăratul pericol, nu vaccinul,. Garantez.

  27. Bine ciumete, vad ca nu intelegi nimic din ce sa intampla. Dar haide sa vorbim deschis ca intre ciumeti, in amintirea ursuletului cu care dormeam in copolarie.
    1. Ai dreptate, nu exista motiv medical ca sa bagi nanoparticule in injectii, dar exista motivul nemedical dar anuntat de globalisti, al controlului si reducerii populatiei prin asa zisa vaccinare.
    2. Nu stiu daca ai vazut vreodata cum se aduna pilitura de fier pe liniile de camp magnetic ale unui magnet. La fel se intampla si cu nanoparticulele in campul electric dat de radiatiile 5G. Un fascicul puternic de unde 5G aclomereaza particulele aflate in sagele celor injectai blocand circulatia sanguina. Fara cipuri, fara complicatii tehnice. La 4G nu are efect pentru ca lungimea de unda este prea mare. Chestiile astea se studiaza de multa vreme, acum ele se aplica populatiei. China este pionier in domeniu. Exista si Covid, dar se profita de asta pentru a injecta toti oamenii cu nanoparticule supraconductoare, mai putin asa zisele elite. Acum daca tu crezi sau nu, este treaba ta, dar in mod evident guvernele lucreaza impotriva propriilor oameni.

  28. Aceste asa zise vaccinuri au fost create pentru tot felul de boli,boli care intr un final duc la moarte;ce se vede acum este de abia inceputul;ele au fost create pentru exterminare.

    Unii vor muri imediat,alții la cateva ore,zile,saptamani,luni.
    Unii de avc (atac vascular cerebral) sau de inima (infarct miocardic acut),alții de tromboze,miocardita ori pericardita; insa cei mai multi vor muri la cativa ani dupa injectarea „salvatorului”, vor muri rãpuși de cancere galopante si boli autoimune.

    Nu trebuie sa mã credeți pe mine cei ce v ati vaccinat si cei ce urmeazaã sa vã vaccinați,veti vedea singuri!nasol este cã atunci nu veți mai putea face nimic!totodata puteti contacta rudele celor morti sa i intrebati direct cum erau acele persoane inainte de vaccinare.

    Adenom
    Blastom
    Carcinom
    Leucemie
    Limfom
    Mielom
    Papilom
    Sarcom

    Oameni buni si rãi,nu vã vaccinați!!!
    Daca țineții la integritatea voastrã fizicã,psihicã și sufleteascã,chiar de veți månca ceapã cu påine,NU vã vaccinați!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.