(VIDEO) Furia elvețienilor și francezilor, în stradă

ELVEȚIA

Protest cu scântei sâmbătă în oraşul elveţian Lucerna față de restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Un polițist a fost atacat şi rănit în timpul protestului, iar două persoane au fost reţinute în acest caz.

Potrivit autorităților, la proteste au participat aproximativ 5.000 de persoane. În opinia lor, reglementările adoptate de autorităţi pentru a gestiona pandemia nu sunt necesare şi au restricţionat viaţa populaţiei în mod inutil.”Libertatea este de importanţă sistemică” se putea citi pe unul din bannerele afişate în timpul acestui marş de protest.

 

 

FRANȚA

Proteste au avut loc din nou sâmbătă cu participarea a mii de oponenţi ai extinderii permisului sanitar în multe oraşe din Franţa, în numele „libertăţii”, pentru al treilea weekend consecutiv, relatează AFP.

 

La Paris, o primă manifestaţie a mai multor mii persoane a fost marcată de ciocniri cu poliţia.

Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a încadra marşurile, la o săptămână după ce manifestanţii au invadat bulevardul Champs-Elysees, unde accesul era blocat sâmbătă.

La Rennes (vest), manifestaţia a atras 2.900 de persoane, „fără incidente în acest stadiu”, a declarat prefectura la începutul după-amiezii, o creştere a mobilizării faţă de sâmbăta trecută (2.200 de persoane).

„Sunt evreul lui Macron”, „vaccinează-mă împotriva fascismului şi capitalismului” sau „Media mincinoase! Vrem adevărul”, se putea citi pe pancartele purtate într-o atmosferă festivă şi zgomotoasă.

În oraşele din sud-est, peste 20.000 de persoane au fost numărate de autorităţi, în principal în Montpellier (8.500) şi la Nisa (6.500).

„Preşedinte, deputaţi, senatori, oameni de ştiinţă, jurnalişti, toţi laşi”, se putea citi pe o pancartă, iar pe alta „Nu sunt nici cobai şi niciun cod QR”.

La Lille (nord), mai mult de 2.000 de persoane, inclusiv aşa-numite „veste galbene”, au mărşăluit, scandând „libertate, libertate” sau „permisul sanitar nu-l dorim, permisul autoritar nu-l vrem”.

Permisul sanitar, ce impune prezentarea unui certificat complet de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test negativ recent, a fost adoptat definitiv duminica trecută de Parlamentul francez. În prezent, ţara se confruntă cu o explozie a numărului de noi cazuri din cauza epidemiei (peste 24.300 vineri), în special în zonele turistice, creştere cauzată de varianta foarte contagioasă Delta.

Aplicat deja în locurile culturale şi de agrement din 21 iulie, extinderea permisului sanitar pentru cafenele, târguri, expoziţii, saloane, restaurante şi trenuri este programată pentru 9 august. Franţa a depăşit săptămâna aceasta pragul de 50% din populaţia sa complet vaccinată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

20 de Comentarii

  1. Au fost mult mai multi in strada decat relateaza presa miluita de la ei….pacat ca romanasii isi dorm somnul dulce…in loc sa fie cu zecile de mii in pietele marilor orase,sa blocheze si sa paralizele tot ce inseamna activitatea unui guvern vandut intereselor sorosiste…
    Guvernul pnl-usr trebuie sa plece urgent…la Jilava in frunte cu nazistul sef cazat din greseala la Cotroceni…

  2. Cand o sa ne atinga si pe noi , cu interdictii la spitale ,mall,trenuri ,metrou sau mai stiu eu ce le coace mintea bolnava ,atunci sa vezi cum explodeaza ,, mamaliga ” !!!

  3. Daca data trecuta televiziunile naimite au vorbt de „cateva mii de antivaccinisti” in Franta si de fapt au fost 2 milioane, iar acum sunt mai multi, putem vorbi de vreo 3 milioane in strada.
    Ce ti-e si cu conspirationistii astia, sunt incorogibili, refuza sa creada balivernele oficiale. E clar ca toti sunt cu pamantul plat, niste limitati, fara deschiderea data de mass-media care prezinta, nu-i asa, NUMAI ADEVARUL…
    Ce strigate ridicole, „libertate”…Pai libertatea este sclavie, se stie cam din… 1984. Numai Marele Frate ne salveaza de aceasta pandemie si acest virus infiorator, cu tepi.

  4. … jegul de mass media din Franta, complice criminal al guvernarii de rahat a pulifriciului Macron, vrea sa ne convinga, MINTINDU-NE cu nerusinare cum ca acest impostor are 47% sondaje favorabile !! Se pregatesc alegerile prezidentiale de anul viitor, atunci cind javra va cistiga probabil din nou cu un procent REAL de 20-25% !

  5. Când nu mai poți de bine ai vreme și resurse să prostești. Iar coloniile clasificate la viteza doua, prin sincronism măcar la standardul de prostie să se alinieze. Și în câmpul muncii necalificații totdeauna s-au considerat nedreptățiți la salariu față de cei cu înaltă calificare.

  6. Peste 50% complet vaccinata si cazurile explodeaza…….nu e la mintea cocosului ca vaccinul e si ineficient,dar cauzeaza si mutatii?

  7. Pentru cine cunoaște putina Geografie, Montpellier NU este este in SE Franței !!!

  8. Doamne ajuta ca sa fie pedepsiti toti cei vinovati de aceste „Dictaturi a prostiei”atit in Franta si Belgia cit si in celelalte tari!

  9. Cei care sunt complice la raspandirea nenaturala a virusilor,cei care participa la manipularea populatiei,jurnalistii,oficialii din toate tarile,angajatii ale diverselor institutii[politie,armata,jandarmerie,medici] trebuie sa se gandeasca ,ca dupa ce vor fi folositi,vor fi aruncati ca pe o masea stricata,se vor descotorosii de ei.Cert este ca populatiile globului s-au cam trezit la realitate,isi dau seama ca scopul globalistilor,nu este sanatatea oamenilor,ci o dictatura medicala si armata cu pierderea libertatilor lor.La noi,oamenilor ,intelectualilor,nu prea le place sa se manifeste vocal,sa nu fie cotati in tagma conspirationistilor.Vor sa arate ca sunt educati,civilizati,care accepta ce spun specialistii de doi bani de la noi,ce spune OMS,Fauci ,ca sunt in trend cu stiinta.Nu ies in strada ,ca nu vor sa fie asociati cu SOSOACa,ca vezi doamne ei sunt manierati,nu fac galagie,spunand ca poti sa te manifesti,doar elegant.Nu mai pot politicienii ,de eleganta poporului,numai de frica voturilor mai pot face ceva.A manifesta in fata unor cladiri goale este egal cu 0.Ar trebui cand merg ei la petreceri ,la restaorante,la nunti,botezuri,la chermeze atunci trebuie apostrofati,ca sa le taie cheful.Asa cum ne hartuiesc ei,la restaorante,spitale,spectacole,pe strada [cu politie,jandarmerie,cadre medicale] asa sa fie si ei hartuiti.Bravo elvetienilor,francezilor.

  10. Furia e doar a elvetienilor si a francezilor,romanii popor de legume si alea importate …

  11. Iar ati intrat pe fenta aruncata! Sa si motivez de ce:
    – Nu toti sunt de origine elvetiana!
    – A fost in ajunul zilei cand se sarbatoreste ziua elvetiei(1 august) si elvetienii originali nu cred ca au iesit in strada, ei isi vad de viata lor, este ziua nationala a tarii lor in care s-au nascut, traiesc si muncesc!
    – Niciun elvetian pur nu sare la gatul politiei, ei respecta legea!
    – A fost in lucerne mitingul, ubde populatia preponderenta este compusa din migranti, migranti in mare parte, nu respecta legea! Si sunt ajutati financiar de primariile cantoanelor de nu iti vine sa crezi! Sa dau un exemplu: un migrant vine in tara, inchiriaza o locuinta si in baxa acelor acte, primeste ajutor de la primarie, doar ca distrug locuinta, nici de datorii nu se achita si administratorul trebuie sa scoata bani din buzunar pentru reparatii sa o poata da spre inchiriere altor cetateni! Migrantii sunt extrem de agresivi cand e vorba de respectat legea.

  12. Selectia naturala. Cei emotivi se duc dracu. Cei cu ratiune merg mai departe.

  13. @ „In timpul asta …”, 1 august 2021 la 9:26
    „…MINTINDU-NE cu nerusinare cum ca acest impostor are 47% sondaje favorabile !! Se pregatesc alegerile prezidentiale de anul viitor, atunci cind javra va cistiga probabil din nou cu un procent REAL de 20-25% !”
    Aici ai descris perfect situatia de dinainte de noiembrie 2014, cind pulifriciul klaun a „cistigat” in fata lui Ponta. Exact atit a avut klaunul in realitate: 25%, iar Serviciile l-au pus pe tron, dindu-l la o parte pe cel cu 75%!

  14. ca au un numar de cazuri de zece sau douazeci de ori mai mic decat varful din 2 nov cand aveau aprox 22.000 de cazuri, acum oscileaza intre 500 si 1700 in Elvetia https://www.worldometers.info/coronavirus/country/switzerland/ decesele sunt de ordinul unitatilor/4, iar cazurile critice sau serioase sunt 37, chiar mai putin decat in Romania…de ce sunt alarmati/speriati oficialii?

  15. @pare … intreaba-l pe mishteaux care-a zis ca sin Romania la mijlocul lui August va fi ceva … BABAN !
    (tipul le ghiceste … demonstrabil istoric ! )

    🙂

  16. @the master of your mind:
    Va fi pe dracu! Trebuie sa fii tamp sa crezi in vorbele lor scoase pe gaura gurii, ei au recunoscut ca in campanie se minte cras, obisnuinta care continua mai ales ca aceste clanuri adunate la guvernare, gestioneaza afacerile straine globale si nu tara poreclita Romania in care ocupa functii guvernamentale decizionale strict pentru administrarea si gestionarea in cea mai legala forma a tarii! Cumva exista asemenea activitate in cei aproape 2 ani de guvernare clanuri dreapta?!

  17. Inainte de olimpiada din Brazilia a aparut din senin temutul tantar Zika care a infiorat tot mapamondul. Ati mai auzit ceva de el?? Inainte de olimpiada din Japonia a aparut covid-19, mult mai umflat in pene si mai fioros decat efemerul tantar Zika. Daca Zika a adus piederi uriase Braziliei, covid-19 trebuia sa ingenuncheze Japonia si continentul asiatic. Japonia a facut o demonstratie de forta a puterii sale dar efortul economic se va resimti ani de zile. Asa ca pregatiti-va pentru 2024!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.