Dacă și Bulai a ajuns să râdă de liberali!

Miercuri începe votarea pentru viitorul președinte al USR PLUS, a anunțat deputatul Iulian Bulai, aruncând săgeți către liberali, a căror competiție internă a creat un scandal monstru.

„Mâine dimineață (miercuri – nr.) începe votarea în cel mai plictisitor partid din România.
Nimeni nu a amenințat pe nimeni cu răzbunarea. Nimeni nu a deschis dosar penal pentru contracandidați. Nimeni nu a vehiculat excluderea din partid pentru cei care pierd. Niciunul dintre cei trei candidați nu a zis că îsi face alt partid dacă pierde. Niciun candidat nu a venit cu bodyguarzi la dezbateri. Nimeni nu a îmbrâncit pe nimeni. Toți trei au susținut iesirea de la guvernare. Toți trei doresc refacerea guvernării alături de coaliția de dreapta. Toți trei au acces egal la baza de date a tuturor membriilor partidului.
Toți trei zâmbesc frumos si răspund politicos la toate întrebările. Unul e mai înalt. Ceilalalți îs egali de statură. Unul are nume de dac autentic, unul de profet si al treilea de mare mucenic. Nu are cum să iasă rău. Toți trei poartă ochelari si sunt ardeleni.
Plictiseală mare de tot. Mâine începe votarea.
Toți trei au emoții. Unul va câstiga. Toți trei vor aplauda si vor bea un pahar de vin împreună. La final, fiecare spune ce e mai bine despre celălalt. Se bat pe umeri si merge fiecare la casa lui. Rămânând în acelasi partid. Împreună fac ordine la partid după conferința de presă.
Nu fuge nimeni acasă cu stampila. Poveste închisă”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook.
Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a declarat marți că îl susţine pe Dan Barna în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS, deoarece este „focusat” şi a condus campania „Fără penali în funcţii publice”, în timp ce Dacian Cioloş a avut ezitări în ce priveşte intrarea în partid

„Problema este că l-am tot aşteptat pe Dacian şi nu îmi place să aştept. L-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016, pentru că m-am convins, după câteva luni de guvern tehnocrat, că nu poţi să schimbi ţara asta decât dacă ai mandat politic. N-a vrut. Atunci ne-am dus cu o echipă de secretari de stat – eu, Barna, Drulă, Moşteanu, Năsui – în USR. S-a întâmplat povestea aceea cu Nicuşor Dan, care într-un fel tot de la Dacian a plecat – care a avut o întâlnire cu Nicuşor şi nu s-au înţeles. Înţeleg acum că Dacian a vorbit şi cu PNL pe vremea aceea – am înţeles de la domnul Orban, care a făcut declaraţii. După care i-am spus: Haide, vino în USR, că avem nevoie de un lider. Între timp s-a ridicat Barna. Un lider care are ficat, care a fost peste tot, în fruntea maselor, ca să zic aşa. A fost în toată ţara, a condus ‘Fără penali’. În timpul ăsta, Dacian – facem ONG, ne mai gândim. La un moment dat s-a creat între noi un fel de diferenţă de viteză foarte mare – nu pot să înţeleg de ce ne tot câcâim şi de ce tot aşteptăm”, a declarat Cristian Ghinea marţi, la Europa FM.

El a mai spus că decizia este una „grea” şi a arătat că Dacian Cioloş are „un rol” în partid, dar că nu ar „potrivit acum” pentru preluarea conducerii USR PLUS.

„Eu cred că Dacian are un rol, dar nu este potrivit acum. Sau e mai potrivit Dan Barna, pentru a duce partidul mai departe. Este o chestiune simplă. Sper să nu ne rupem şi noi punţile, cum este la PNL. Deocamdată, campania noastră a fost una decentă. Să lăsăm loc de ‘Bună ziua’ şi de uşă deschisă şi să lucrăm împreună orice ar fi, dar susţinerea mea pentru Dan este fermă, pentru că este ce trebuie şi practic e focusat. Omul a zis: Ăsta e obiectivul, mergem pe el, nu contează. Dacian tot se gândeşte”, a spus Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a mai zis că DNA a închis dosarul referitor la Dan Barna, care nu avea „un fundament factual”, dar că tema ar fi fost „scoasă” în spaţiul public înainte de campania electorală.

„În primul rând, nu există dosarul Barna. DNA a închis dosarul ăsta, nu era nimic acolo. S-a făcut plângere. A fost o chestiune care a fost scoasă înainte de campania electorală, care nu avea un fundament factual. Şi vă mai spun ceva, apropo de chestia aceasta: când am ajuns la minister – acum, tura asta, adică nu în 2016 – vine la un mine un domn care fusese şeful Corpului de control al ministerului. (…) Practic, domnul Boloş, predecesorul meu, i-a zis: Te duci şi cauţi orice despre Ghinea şi Barna. S-a dus omul, nu a găsit nimic. (…) I-am făcut plângere penală domnului Boloş pe acest subiect. Mi se pare un abuz de putere absolut îngrozitor. Cum să zici într-o democraţie unui corp de control: Caută orice despre ăştia? Cam aşa s-a făcut şi dosarul Barna. Caută orice despre Barna!. Găsim acolo ceva, dăm pe surse că e grav. DNA a zis că nu e nimic. S-a creat o întreagă emoţie atunci la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Cristian Ghinea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Păi dacă Ghinea e așa bun prieten cu șefii corpurilor de control cum să nu fie liniște în USR?
    Dacă băieții ăștia sunt așa civilizați, cum de sunt așa mahalagii în opoziție și așa scandalagii la guvernare?
    Bulai să pună mâna pe cartea de zootehnie altfel, când o veni ordinul pe unitate” pe cai tovarăși” el o să apară cu vaca.

  2. Ce mult imi doresc ca Romania sa devina/fie stat Islamic, ce nu as da sa il vad pe calaretul cuman anemiat cum este lovit peste bot si reamintit de pozitia lui. Doar daca am avea cateva zeci de milioane de musulmani sa facem realitate lucrul asta…. Poate reusesc afghanii, pakistanezii si ce o mai fi venind din Orient sa ajute la transformarea rapida a acestei tari intr-un stat cu religie Islamica.

  3. Asta-i diferenta intre securici crescuti de servicii si securici adunati de servicii.
    In USR gasim securici crescuti, cultivati de oamenii padurilor. Astia nu se balacaresc, deocandata. Se grupeaza in sectii de votare si violeaza sacii de vot. Fethis specific bolsevicului hot de voturi.
    In PNL se regasesc securicii adunati, la gramada. Astia fac tambalau. Se ameninta. Se debaraseaza de securicii crescuti, asta ca sa nu existe complexe de inferioritate.
    Toti au ca numitor comun, stapanul.
    Fara Stapan, ei sunt Nimeni!

  4. Itic Bullă-y,esti demn sa postezi pe acest forum, daca ajunge Daciada sa va fure USR, sunteti de pomina, dupa cutitul infipt in spatele lui Nicusor de Iuda Barna, instigat tot de spionul francez Mata-Hari Ciolos!
    Pat si Patashon ,conducerea colegială a strutocămilei USRPLUS, dupa dictonul poolitic „cand fu Tica,nu fu Tache”

  5. … de i-ati pus asemenea pocitanie in spate ?! … Ca, daca-l intrebati, cred ca va spune ca se duce la tirg, sa-l faca de rusine pe amazonu’ pe care-l cara !

  6. Sa nu-ti vezi Ungaria musulmanizata boule, intoarsa la originile asiatice.
    Multa muie, sa iti dau, bozgore!

  7. cine poate sta intepenit pe post de statuie…pe bune acum…. mari idealuri tovarasi! hai la #revolutia statuilor mute si imbotnitate. si a #spalatilor pe creieri.

  8. @Valahul spune:
    15 SEPTEMBRIE 2021 LA 10:12
    Vad ca in continuare crezi ca sunt ungur, nu sunt pentru dezamagirea ta si imi place ca pe tine nu te cenzureaza in timp ce pe mine ma freaca la fiecare post pe care il fac.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.