OMS, apel către țări în cazul Omicron

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi statelor membre un răspuns ”raţional” şi ”proporţional” la varianta Omicron, făcând apel la calm în faţa noii tulpini a coronavirusului, care a provocat panică în ultimele zile, transmite AFP.

”Răspunsul la nivel mondial trebuie să fie calm, coordonat şi coerent. Înţeleg foarte bine îngrijorarea tuturor ţărilor de a-şi proteja cetăţenii împotriva unei variante pe care nu o înţelegem încă perfect. Dar sunt totodată preocupat de faptul că mai multe state membre au introdus măsuri generale şi brutale care nu sunt nici bazate pe probe, nici eficiente ca atare şi care nu vor face decât să agraveze inegalităţile”, a pledat Tedros Adhanom Ghebreyesus cu prilejul unei şedinţe de informare cu statele membre pe tema Omicron, desfăşurată la sediul OMS de la Geneva.

”Facem apel la toate statele membre să ia măsuri raţionale şi proporţionale cu riscul, conform Regulamentului sanitar internaţional”, instrumentul juridic de referinţă pentru OMS şi ţările semnatare, a mai spus el.

Directorul OMS a mai precizat că organizaţia ”tratează cu foarte mare seriozitate această evoluţie” şi a făcut apel la statele membre să procedeze într-un mod similar.

Acesta a subliniat că nu trebuie ”să fim surprinşi” de această evoluţie; ”Asta fac virusurile”.

”Cu cât lăsăm mai mult pandemia să se eternizeze – fără să remediem inegalităţile în materie de acces la vaccinuri sau fără să punem în aplicare măsuri sociale şi de sănătate publică într-o manieră adaptată şi coerentă – cu atât mai mult oferim acestui virus posibilitatea de a dezvolta mutaţii într-un fel pe care nu-l putem nici anticipa, nici împiedica”, a susţinut Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Semnalată în Africa Australă săptămâna trecută, această nouă tulpină a fost detectată pe toate continentele fapt care a determinat un număr tot mai mare de state să-şi suspende zborurile spre Africa Australă, să instituie dispozitive preventive şi, în cazul celor care stau bine cu rezervele de vaccinuri, să-şi îndemne populaţia să recurgă la doza a treia.

Directorul OMS a mulţumit ”Botswanei şi Africii de Sud că a detectat, secvenţiat şi semnalat această variantă atât de rapid” şi a spus că este ”profund preocupat de faptul că aceste ţări sunt acum penalizate de alte state pentru că au procedat aşa cum trebuie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Oligofrenii Malformati Schizokarkalati au ieșit la colt de strada la cerșit și cer statelor ca să nu mai folosească statele de plata. PS. A mai apărut o variata: O Mili Vampirii Micronul cu cuptor cu microunde și microclimat fără ckusma cu cafea măcinată.

  2. Cand vor cere incetarea turismului pentru terminarea pandemiei?
    Niciodata!?
    Injecteaza populatia lumii experimental, fara rost, cand solutia este unica: oprirea turismului intre tari, masuri stricte de testare si carantinare pentru cei care intra cu motive justificate.

  3. „OAMENII NU ACCEPTA SCHIMBAREA DECAT IN NECESITATE SI VAD NECESITATEA DOAR IN CONDITII DE CRIZA” debiteaza fara jena Jean Monnet „parintele” fondator al babiloniei satanice UE !!! (Mémoires,éditions Fayard, 1976, p. 129)”

    „Nu este in filosofia UE ca oamenii sa-si decida soarta” – declara in 2016 cu ocazia Brexitului, Martin Schulz deputat in bundestagul Germaniei si presedinte al parlamentului UE 2014-2017 .

    UNDE E DEMOCRATIA ???!!!

     Asadar, pentru a impune „noua normalitate”, „noua ordine mondiala”, iudeomasonii satanisti provoaca „crize”….financiare economice…banii resursele sant in mana lor….crize militare, razboi, revolutii portocalii, „primaveri” arabe, terorism, migratie, invazia musulmanilor in Europa crestina…crize sanitare cu virusi fabricati….totul pentru control total si global prin card si cip….”pasaport de vaccinare”….

     Si sarmanul om „civilizat”…”modern”….”progresist”…este transformat fara sa-si de-a seama intr-un animal fara identitate fara cultura familie fara omenie…. Pana cand suportam minciuna si manipularea ocultei mondiale iudeomasonice?
     Oare nu vedem ca e ceva necurat, suspect in toate aceste „crize” artificiale….create tocmai pentru a manipula si indrepta vointa si constiinta omului intr-o anumita directie, in iadul omului si popoarelor fara constiinta fara identitate cultura religie familie resurse…totul sa fie nivelat si controlat de la nivel central ca pe o turma de animale !

    AJUNGE CU MANIPULAREA SI MINCIUNA !!!
     RIDICA-TE !!!

  4. După ce-au dat cu bata în balta, se întreabă de unde au apărut valurile.

  5. Cotez si explic paralela: „Directorul OMS a mulţumit ”Botswanei şi Africii de Sud că a detectat, secvenţiat şi semnalat această variantă atât de rapid””. Asta procedeaza exact cum au procedat capii vaccinurilor laudand europa cu referire la Romania cand publicitatea vaccinurilor era in forta si indemna asia, africa, si restul continentelor sa ia exemplu, fix cu un an in urma!

  6. OMS-ul mai bine ar tacea. Sunt printre principalii vinovati pentru raspandirea virusului. Sunt penibili cand incearca sa tina lectii lumii dupa ce tot ei nu si-au facut treaba pentru care erau platiti, ba s-au mai si contrazis singuri de multe ori.

  7. Varianta O a fost imprastiata de vaccinatii cu certificate verde. Deci sa nu mai aud ca vaccinul te „imunizeaza” sau ca vaccinul va opri pandemia. In toate tarile unde cel putin trei sfeturi din populatie s-a vaccinat se reintroduc restrictiile.

    Astept sa iasa din canalizare USR-istul ala drogat care posteaza pe aici cu mai multe nickuri ( zmeul, tomlin, marele urs, etc) sa ne explice el cum de fapt nevaccinatii sunt de vina pentru ca vaccinul nu functioneaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.