Surse: Guvernul ia în calcul, la iarnă, raționalizarea gazului

Guvernul ia în calcul, la iarnă, raționalizarea gazului pentru companii, nu pentru consumatorii casnici, dacă România nu va importa suficiente gaze naturale, au declarat surse guvernamentale.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect sa limitam în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raționalizare pentru companii, nu pentru casnici”, potrivit unor surse guvernamentale.

Conform surselor citate, România consumă iarna 50-55 de milioane de metri-cubi de gaze naturale, iar la o temperatură de sub -15 grade Celsius consumul zilnic este de 75 de milioane de metri cubi.

„Există memorandumul cu Azerbaidjanul. Urmează ministrul Energiei și ministrul turc al Energiei să convină asupra modalităților de tranzit prin Turcia. Tot prin Turcia putea asigura descărcarea din Emirate, funcție de ce disponibilitate au. De asemenea, din Statele Unite. Prețul va fi prețul zilei. Pentru consumatorii casnici prețul rămâne nemodificat pe OUG”, au mai precizat sursele citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

24 de Comentarii

  1. asase intampla cand avem tradatori si criminali la putere peste oi. avem ce meritam. experimentul primariilor de a tine oamenii in frig si fara apa iarna a reusit. eram oricum antrenati din vremuri ceausiste. acum revin totalitarismul si saracia in forta, cu ajutorul slugilor parazite ale stapanilor lor. TREZITI=VA!

  2. Winter is comming! Să vezi ce se mai distrează Putinică! Dacă codrul e frate cu românul atunci și iarna e soră cu rusul!

  3. O sa fie rationalizat si gazul pentru consumatorii casnici. O sa traiti si o sa vedeti la iarna.

  4. —STIMATE DOMNULE AUTOR AL ACERSTUI LINIȘTITOR CONCEPT CASNIC.SĂ DEE CEL DE SUS, SĂ FIE AȘA CUM SCRIE AICI,ACUM.
    —DESPRE FIRMELE DIN ECONOMIA ȚĂRII,ESTE NECESAR,MAI MULTE INFORMAȚII PENTRU PLANURI DE VIITOR.

  5. Suntem tineri romani cu vaccinu in maini..
    Deabia asteptam sa il bagam
    Si loviti din senin de acelasi destin
    Vaccinu noi juram sa il bagam

    Suntem iarăși ce-am fost
    ne-nvîrtim fără rost
    salar și tăceri și păreri
    dăm din umeri și-atît
    Dumnezeu știe și-atît
    și cîntăm într-un glas ce-a rămas

    Refren:
    Hai sa ne bagam vaccinu sa mai risipim din ceata
    Hai sa ne bagam vaccinu ftui mama ei de viata

  6. Cam nasol. Îmi amintesc pe vremuri cînd n-avem gaze și mama se scula noaptea să gătească, doar atunci mai erau cît de cît. Alții găteau la reșou. Doar să nu înceapă sa ne ia și curentul…credeam că vremurile astea sumbre nu se vor întoarce niciodată.

  7. Pai?
    Ptr cei care se cearta cu rusii la comanda SUA ptr interesele SUA, cum sa fie?
    „gaz… De asemenea, din Statele Unite. Prețul va fi prețul zilei. ”
    Nu asta a dorit SUA pana la urma? Sa scoata gazul rusesc ieftin rusesc de pe piata europeana si sa ocupe SUA piata cu gazul scump american. Fraierii oricum platesc ORICAT le cer SUA. Coloniile nu au putere de decizie, ele exista doar ca sa serveasca imperiul.
    Deci, „servim patria”. Dar nu stim exact a cui. Asteptam precizari de la geniul carpatilor.
    Sa vedeti in curand istericale la adresa Ungariei care si-a asigurat gazul prin contracte pe termen lung cu rusii, deci si la pret mic. UE prin vocea lui Manfred Weber deja pohteste in numele solidaritatii la gazele celor care n-au fsot nici prosti nici ticalosi cu proprii cetateni. Sa vedeti istericale din partea celor care s-au autosanctionat in privinta Rusiei cum vor pohti la gazul ungurilor care nu vor marsa la o astfel de solidaritate perversa.
    Dar cine ii pune sa nu comande si aceste state ticaloase de la rusi prin contracte pe termen lung?
    Putin o fi de vina sau conducatorii tarilor europene care-si vor lasa cetatenii in frig si intuneric din motive extrem de ticaloase si total contrare intereselor CETATEANULUI EUROPEAN neintrebat de asa zisii conducatori care tocmai interesele cetatenilor ar trebui sa le serveasca si nu ale altora.

  8. La ce te poți aștepta de la un bou…dacă închizi industria ți-ai dat foc la valiză!!!…șomeri, foamete,cine mai poate plăti gazul și curentul,…21,22 cine a tras în noi…vine generalul iarnă în europa!!..
    Ăla cu conductele,țevile,coturile nu zice nimic?..

  9. pretul zilei? hahaha… si cine o sa cumpere? statul sau companiile private? ca la 1700$ mia de mc mie ca da faliment statul cu totul, ce sa mai vorbim de privati

  10. Avem gaz autohton !? Atunci de ce guvernantii beleste , la sange , poporul roman , propietarul de drept al acestui gaz ? Oare de ce ? Avem , sau nu avem gaz ? Ne apartine , sau nu acest gaz! Avem gaz, atunci de ce distrugem , putinul care a mai ramas din industria romaneasca , inchizand accesul acestora la o resursa romaneasca ? De ce d-lor guvernanti duceti un razboi impotriva poporului romn ? Sa va spuna batranul Didos, ce se va intampla cu stocurile de gaz romanesc formate prin aruncarea in mizerie a mii de muncitori romani ! Daca la iarna va fi o criza majora de energie in Europa , UE va obliga Romania sa dea din rezervele sale de gaz , formate prin batjocorirea poporului , catre cei care nu au gaz , adica sa nu avem nici noi un minim necesar , sa ne aliniem si noi la penuria generala ! Poate nu va fi asa , dar tot cred ca UE, va baga mana adanc in rezervele de gaz ale Romaniei ! Asa va fi , daca ne tot ne baligam pe noi , ca avem si o sa facem si o sa dregem ! Pune cineva pariu cu mine ca asa va fi ? Rezervele de gaz ale Romaniei ? Vor fi dijmuite, ca un fel de „taxa de solidaritate „! Amarati am fost , amarati suntem , amarati vom fi ! Nu suntem stapani la noi acasa ! TINETI MINTE ASTA!

  11. Daca tot rationalizati totul ca inainte de 1989, cu cartele cu tot, bagati si Cantarea Romaniei la televizor. Sau mai bine, Cantarea Globaliei, e o denumire mai potrivita!

  12. Gazul se va raţionaliza, la început pentru consumatorii economici, deoarece gazul din România trebuie să susţină economia Germaniei!
    De aceea se accelerează falimentarea Economiei Naţionale şi sărăcirea populaţiei.
    Cînd nemţii vor face scandal, la iarnă, ca tremură de frig, atunci va fi raţionalizat şi consumul casnic.
    Din toată această afacere va cîştiga doar exploatatorul resurselor ţării. România nu va caştiga absolut nimic, va fi doar exploatată şi sărăcită constant.
    În weekend la mici şi bere, căci la iarna umblaţi fericiţi după surcele.
    Români tîmpiţi!

  13. @Didos spune:
    4 iulie 2022 la 15:56

    „Avem gaz autohton !?”

    „Legea de modificare a actului normativ impus de Liviu Dragnea privind operațiunile petroliere din perimetrul românesc al Mării Negre prevede taxe mai mici și garanția că nu se schimbă, libertate deplină pentru companii să vândă gazele oriunde, la preț de piață. Inițiatorii proiectului sunt Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian și Virgil Popescu.
    https://www.cotidianul.ro/cum-va-arata-viitoarea-lege-pentru-exploatarea-marii-negre/?unapproved=751463&moderation-hash=40ed096befcb1328c638f8ad1c22a058#comment-751463

    Deci, nu avem nimic. Ptr ca doar de ce dispui tu este al tau. Ai uitat de faza cu granele de la inceputul pandemiei cand am crezut ca romania are grau si am incercat sa-l tinem in tara? Ce repede ne-a explicat UE ca acel grau nu este al nostru, fraieru’ mioritic il produce dar altii de pe la Bruxelles dispun de el. Si ca atare l-am dat repede inafara. Cu largul acord a celor care cica lupta ptr binele poporului. Ar trebui sa nu-i lasam sa ni-l ia. Binele…
    Repet, romania nu are gaze.

  14. @GOGU N.: gogule, probleme, bre? „Eu”, „patronul din mine”, obligatoriu trebuie sa ma descurc cu gazele si caldura pentru iarna, NU sa ma milogesc la umilitorii vacari cu luxul si nesimtirea in gat! E afacerea mea si eu trebuie sa muncesc, sa am ce imi trebuie! Si in legatura cu „generalul manta groasa din slanina” plus plavanul cu aroganta prosteasca la purtator, „2+x bipezi boi plus vaci cat cuprinde, s-au hotarat sa anuleze nu numai dragostea de propria ta viata si vitalitate zambitoare, ci si limita minimului confort obligatoriu pentru compatriotii care traiesc in Romania!

  15. Pt. tot ce ni se va intimpla rau de acum inainte, sa multumim americanilor si celor de la EU care au dat aceste sanctiuni anormale Rusiei.Nu ar fi de loc exclus sa se rationalizeze si anumite produse alimentare.Asa ne trebue daca avem niste conducatori care pupa in cur pe americani si ne obliga sa luam deciziile dupa cum vor ei.Asta o fi adevaratul inteles al unui stat liber,independent si democrat,sa facem ce ne dicteaza altii ? Nu ar fi fost mai corect sa stam departe de acest conflict militar intre Rusia si Ukraina si sa nu ne amestecam in problemele lor ?

  16. @maxtor Doar daca prezinti un pasaport sanitar la zi cu rapelurile facute pentru subvariantele noi derivate, fenotipuri cu ambuscada.

  17. Slugile lui Johanis calmeaza lumea afirmand ca vor cumpara la pretul zilei. Pai pretul zilei poate fi de trei ori mai mare decat cel de azi sau de zece ori. Cata nerusinare! De ce Romania lui Johanis nu a ramas neutra?

  18. Somerii dati afara din companiile care nu mai au gaze or sa stea acasa si n-or sa aiba restrictii la consumul de energie. Diar ca energia o sa fie la pretul zilei. Puteti comunica asta si pensionarilor. Bine ati venit in soroshismul multilateral progresiv!

  19. Bai nevolnicilor, luati in calcul si rationalizarea aerului! Pentru ca si asa stati cu talpa pe gatul nostru si ne lasati sa respiram doar cand vreti voi!

  20. Uie pregateste sa puna mana pe gazul nostru. Se va folosi aceeasi procedura ca la vaccinuri, se va face un cos comun unde pompeaza Romania si alti nefericiti productiile proprii dupa care se vor imparti in functie de industrie si populatie. Se vor lua in calcul si cei 4-5 milioane de diasporezi care se vor plusa la altii si se vor scadea la noi. Faceti stocuri de hartie igienica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.