PNL: Adio spital metropolitan!

Au prăpădit pe prostii banii bucureştenilor

Prevederile noului Cod Fiscal vor face ca bugetul cumulat al Primăriei generale şi al primăriilor de sector să înregistreze, în 2018, pierderi între 440 şi 616 milioane de euro, a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, consilierul general PNL, Ciprian Ciucu.

„În scenariul optimist, în care creşte brutul şi vor fi încasări mai mari la buget, Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor pierde 440 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere cu 20% a bugetului cumulat”, a spus Ciucu.

„În scenariul pesimist, scăderea va fi de 616 milioane euro – dacă se menţine acelaşi brut şi va scădea venitul supus impozitării – ceea ce înseamnă o scădere cu 28% a bugetului cumulat”, a adăugat el.

Ciucu a spus că primăria Sectorului 1 va pierde cel mai mult, respectiv 62 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu o scădere de 23% din buget. El a dat şi exemplul primăriei Sectorului 3, care va pierde 46 de milioane de euro, reprezentând o scădere de 20% din buget.

Potrivit lui Ciucu, din banii care nu vor mai fi colectaţi la buget s-ar fi putut acoperi întreaga investiţie la RADET, s-ar fi putut construi spitalul metropolitan, s-ar fi consolidat toate clădirile cu risc seismic din Bucureşti sau s-ar fi putut investi în flota de autobuze pentru următorii 20 de ani.

„Adio investiţii, adio spital metropolitan, adio speranţe”, a spus Ciucu.

Primarul Capitalei susţine că măsurile fiscale adoptate de guvern nu vor aduce niciun prejudiciu instituţiei 

Gabriela Firea precizează că proiectele de infrastructură vor fi finalizate, urmând a fi demarate şi altele noi. Precizările, după PNL a spus că primăriile vor avea pierderi de peste 440 milioane euro.

„Măsurile fiscale adoptate de Guvernul României nu vor aduce niciun prejudiciu Primăriei Capitalei şi nici bucureştenilor. Toate proiectele de infrastructură începute vor fi finalizate la termen şi, totodată, vor demara altele noi: parcări, poduri, pasaje, supralărgiri, sală polivalentă, sală de concerte, locuinţe pentru tineri şi cazuri sociale, piste de biciclete, săli de sport şi bazine. Suma care nu se va mai încasa din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal va fi recuperată integral prin creşterea procentului din cotele defalcate şi echilibrări bugetare, aşa cum am stabilit împreuă cu premierul şi ministrul de finanţe, fapt anunţat public”, a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Ha ha ! Asa mari, si inca mai credeti in Mos Craciun ?

    • Corect!
      ADIO Spital metropolitan, adio Fond Suveran de dezvoltare(ca ala al Norvegiei, cu care se lauda Dragnea la Tabla cu celebrul PIX in mana, la RTV si A3!), adio Promisiunilor Populiste din celebrul Program de guvernare, ieri Dragnea intrebat de protestele si contestarile la adresa „revolutiei fiscale” a raspuns: „masurile luate pentru modificarea Codului Fiscal urmaresc „programul de guvernare, care a fost SUSTINUT de milioane de romani”.

      Deci Dragnea NU mai vorbeste despre „Programul de guvernare care a fost VOTAT de Milioane de Romani”, cum spunea pana mai zilele trecute, pentru ca Programul Votat NU cuprindea „revolutia Fiscala” cu Trecerea Contributiilor la Angajat! Iar Liberalul Florin Catu deja Reclama asta in spatiul public!

      Cea mai simpla Dovada: gasiti in Programul lui Dragnea din Campania electorala, ala VOTAT de Romani, ca Salariul MINIM Brut pe tara pentru 1 Ianuarie 2018 era Prevazut la 1550 lei iar acum l-au marit la 1900 lei de la 1 Ianuarie 2018, cum spunea chiar Olguta in 26 Octombrie 2017 in Sedinta de Guvern, ca sa ACOPERE „intoarcerea Sarcinii Fiscale”, uite aici:

      „Salariul minim brut pe ţară va Creşte la 1.900 de lei de la 1 Ianuarie 2018, potrivit unei HG pe care Ministrul Muncii, O. Vasilescu, a prezentat-o spre primă lectură, joi, la începutul şedinţei Executivului.

      „Vă propunem astăzi o Hotărâre de guvern într-o primă citire prin care Salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât Salariile românilor să nu fie afectate de Intoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă Salariului PREVAZUT în Programul de guvernare, care ERA de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile în care, la vremea respectivă, NU fusese luată în calcul Intoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat”, a declarat O. Vasilescu la începutul şedinţei de la Palatul Victoria.”

  2. …măi Ciucule !…te credeam serios și când colo tu pui „botul” la firica ….dacă o „făceai” cu 20 de ani în urmă – te înțelegeam !..dar acum….vezi și singur „aspectul”! …păi dacă-ți face ție spital – bani de chindii și moaște …de unde ?!…să fi sănătos că altfel…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.