A venit toamna, sezonul în care casele se umplu de mirosul conservelor de iarnă. Gemurile, dulcețurile, zacuștile sau tot felul de murături își vor găsi locul pe rafturile cămărilor.
Totuși, noi vă propunem o rețetă mai neobișnuită prin părțile noastre. Roșii murate. Această rețetă nu folosește ierburi, roșiile se prepară foarte simplu și rapid, cu doar câteva condimente și se dovedesc pur și simplu delicioase.
Ingrediente pentru 3 borcane de 1 litru:
Roșii ~ 1,6-1,8 kg (+/-)
Pentru marinată:
Apa – 1,5 l
Sare – 1 lingură
zahăr – 200 g
frunze de dafin – 3 buc.
boabe de piper negru – 5 buc.
boabe ienibahar – 5 buc.
cuișoare – 3 muguri
semințe de mărar – 1/2 linguriță.
oțet de masă 9% – 100 ml
Rețeta foto pas cu pas
Spală roșiile bine apoi șterge-le cu o cârpă moale sau lasă-la la uscat. Apoi, pune-le în borcanele curate și sterlizate. Pentru a preveni spargerea roșiilor, trebuie să le perforați în zona codiței înainte de a le pune în borcan.Turnați cu grijă apă clocotită peste ele. Acoperiți cu capace sterile și lăsați 15 minute. Apoi, turnați apa din borcane înapoi într-un lighean mai mare. Din această apă, vom pregati o marinadă. Pune o cratiță cu apa pe foc, adaugă sare, zahăr, frunza de dafin, ienibahar, piper negru, cuișoare, semințele de mărar pentru aromă. Fierbe totul aproximativ două minute, oprește focul și la sfârșit adaugă oțetul 9%. Toarnă imediat marinada clocotită în borcanele cu roșii. Pune capacele și întoarce borcanele ca sp vezi dacă nu cumva curge lichid. Dacă nu, învelește borcanele și lăsă-le în același loc până se răcesc. Roșiile delicioase sunt gata, dar pot fi consumate după aproximativ 1,5 luni.
Daca nu se pune Otzet la Roshii fac Mucegai !