Premieră absolută în Liga Campionilor

URSS” are 6 echipe în grupe. În această seara tragerea la sorţi a grupelor LC. Real Madrid poate juca în grupă cu Bayern sau Chelsea, iar Barcelona 50% şanse să vadă Manchesterul.

Astana premiera Ligii Campionilor

Ultimele 5 meciuri din play-pff-ul Ligii Campionilor s-au încheiat miercuri seara, cu o surpriză mare, care totodată a generat şi o premieră în istoria Ligii Campionilor. La Nicosia, campioana Cyprului, APOEL mare favorită (trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor, ultima anul trecut şi cu o prezenţă în grupele Ligii Europa în ultimii 6 ani) nu a reuşit să treacă de FC Astana. După 0-1 în tur, la Nicosia tabela de marcaj a arătat 1-1 după 90 de minute, gazdele au deschis scorul în min.60, dar au fost egalate în min.84. Drept urmare FC Astana merge în grupele Ligii Campionilor, fiind prima campioană din Kazahstan care atinge această fază a competiţiei. Suntem în faţa nu doar a unei surprize, dar şi a unei premiere pentru această competiţie. În 2013, fostbalul din Kazahstan a mai realizat o premieră, prin calificarea echipei Shakhtyor Karagandy în grupele Ligii Europa, iar astăzi, Kairat Alma Ata are mari şanse să ajungă şi ea în grupele Ligii Europa. FC Astana este rezultatul fuziunii din 2009 a echipelor MegaSport şi FK ambele din Alma Ata şi este membră a Astana Presidential Sports Club (traducerea nu credem că este necesară). În 11-le de start de la Nicosia, în teren s-au aflat doar 4 jucători de naţionalitate kazahă.

Partizan a ratat calificarea

Partizan Belgrad a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. Campionii Serbiei aveau de întors un 0-1 din deplasare cu Bate Borisov, campioana Belarului. La Belgrad, oaspeţii au avut 1-0 la pauză, în minutul 74 sârbii egalează printr-un autogol, şi mai înscriu în minutul 90+3, dar Bate Borisov merge mai departe graţie golului marcat în deplasare. Rezultat surpriză?. Da, dar numai dacă punem în balanţă faptul că o ţară se numeşte Serbia şi cealaltă Belarus. Da, dar numai pentru o parte a suporterilor FCSB. Nu, pentru că Bate Borisov este la ora actuală o echipă mult peste Partizan, iar faptul că nu a câştigat la Belgrad se datorează portarului Zivkovic, care a apărat foarte bine scoţând inclusiv două mingi pe care „scria” gol.

Celelalte rezultate înregistrate sunt normale, înfrângerea la scor a celor de la Lazio nu reprezintă altfceva decât diferenţa de valoare dintre Bundesliga şi Serie A, iar Rooney şi-a început „recitalul” european cu un hat-trick.

Rezultate tehnice

APOEL Nicosia (Cyp) – FC Astana (Kaz): 1-1 (în tur 0-1)

Partizan Belgrad (Srb) – BATE Borisov (Blr): 2-1 (în tur 0-1)

Bayer Leverkusen (Ger) – Lazio (Ita): 3-0 (în tur 0-1)

FC Bruges (Bel) – Manchester United (Eng): 0-4 (în tur 1-3)

CSKA Moscova (Rus) – Sporting Lisabona (Por): 3-1 (în tur 1-2)

Vom avea finale încă din faza grupelor !!!

În această seara avem tragerea la sorţii a grupelor Ligii Campionilor. Conform noului regulament în urna capilor de serie NU sunt admise decât echipe dintr-o singură ţară. Astfel, 4 echipe – Real Madrid, Atletico de Madrid, FC Porto şi Arsenal Londra – care pe vechiul regulament ar fi intrat în urna nr.1, se regăsesc acum în a doua urnă valorică. Şi nu este exclus să avem într-o grupă Bayern Munchen şi Real Madrid, sau Chelsea Londra şi Real Madrid, oricând posibile finale ale competiţiei. De asemenea, FC Barcelona are şanse mari, 50% să dea peste una dintre echipele oraşului Manchester. În faza grupelor avem următoarea situaţie pe ţări: Spania – 5 echipe, Anglia şi Germania – câte 4 echipe, Italia, Portugalia, Franţa, Rusia şi Ucraina – câte 2 echipe, Olanda, Belgia, Turcia, Grecia, Croaţia, Belarus, Suedia, Israel şi Kazahstan – câte o echipă.

Care este componenţa urnelor valorice

Urna 1

FC Barcelona, Chelsea Londra, Bayern Munchen, Juventus Torino, Benfica Lisabona, Paris Saint-Germain, Zenit St. Petersburg, PSV Eindhovem

Urna 2

Real Madrid, Atletico de Madrid, FC Porto şi Arsenal Londra, Manchester United, FC Valencia, Bayer Leverkusen, Manchester City

Urna 3

Shakhtar Donetsk, FC Sevilla, Olympique Lyon, Dinamo Kiew, Olympiakos Pireu, CSKA Moscova, Galatasaray Istanbul, AS Roma

Urna 4

Bate Borisov, Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, AA Gent, Malmo FF, FK Astana.

Cum arată o grupă a „morţii”

Bayern Munchen, Real Madrid, CSKA Moscova, AA Gent

(FC Barcelona, Manchester City, CSKA Moskova, VfL Wolfsburg)

Cum arată o grupă de „vis”

PSV Eindhovem, FC Porto, Olympiakos Pireu, Maccabi Tel Aviv

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.