Ce spun experții despre hepatita de cauză necunoscută

Lumea medicală încearcă să afle care este cauza creșterii numărului de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor sub 10 ani.

UPDATE Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, susține că mai multe cercetări au demonstrat că hepatita de cauză necunoscută care îi afectează pe copii nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2 și nici cu vaccinul anti-COVID.

„În prezent, nu este identificată o cauză pentru cazurile de hepatită, dar câteva ipoteze sunt luate în calcul: coinfectia dintre un anumit subtip de adenovirus și un alt virus (ex. SARS-CoV-2), în care adenovirusul să acționeze că un declanșator, infecția cu o varianta de adenovirus care să fi suferit mutații, infecția cu o nouă variantă SARS-CoV-2, infecția cu un agent patogen nou, expunerea la substanțe toxice, neidentificate încă prin anchetele epidemiologice”, a explicat Marius Geantă.

Primele concluzii ale cercetărilor arată că hepatita de cauza necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2 și nici cu vaccinul anti-COVID

„Este important de spus că nu se confirmă asocierea nici cu vaccinarea anti-Covid-19 (în foarte puține cazuri copiii au fost și vaccinați), și până acum nici asocierea doar cu infectarea cu variantele cunoscute ale SARS-CoV-2 (în special, Omicron, varianta dominantă acum)”, a mai spus preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

Marius Geantă a arătat care sunt simptomele acestei boli.

„Dacă un copil cu vârstă între o lună și 16 ani prezintă dureri abdominale, icter, urină de culoare închisă, scaunul deschis la culoare (alb), diaree, vărsături și uneori chiar febra, atunci are un tablou sugestiv pentru hepatită și trebuie să se prezinte la camera de garda a unui spital de pediatrie pentru confirmare”, a precizat Marius Geantă.

Pentru a afla mai multe despre acest tip de hepatită, în Marea Britanie se desfășoară o cercetare de amploare.

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, în lume au fost raportate aproximativ 190 de cazuri de hepatită severă la copii.

Apariția bolii a fost raportată pentru prima dată în Regatul Unit la începutul lunii aprilie și, de atunci, a fost identificată în cel puțin 12 țări din întreaga lume.

Aceasta include aproximativ 40 de cazuri în Uniunea Europeană, inclusiv în România.

Datele adunate au sugerat că  creșterea ar putea fi legată de un grup de virusuri numite adenovirusuri.

Din 53 de cazuri analizate, 40 (75%) au arătat că adenovirusurile au fost cei mai comuni agenți patogeni detectați. Dar aceste adenovirusuri provoacă de obicei simptome ușoare asemănătoare gripei și nu insuficiență hepatică acută, notează Sky News.

Așadar, ar putea fi în joc un „co-factor”, spune dr. Meera Chand – care conduce investigația Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie privind creșterea numărului de cazuri.

Ea a spus că una dintre explicații ar fi că virusul ar putea afecta cel mai tare copiii mici, deoarece restricțiile din pandemie au făcut ca aceștia să nu fie expuși la el în primii ani de viață.

Acest lucru sugerează „un factor de vulnerabilitate – deci lipsa expunerii anterioare a acestui grup de vârstă în timpul etapelor de formare prin care au trecut în timpul pandemiei”.

Marea Britanie a exclus vaccinul împotriva coronavirusului ca fiind o cauză potențială, deoarece niciunul dintre cei sub 10 ani cu hepatită nu fusese vaccinat.

Oficialii analizează, de asemenea, dacă infecțiile curente sau anterioare cu COVID ar putea juca un rol.

Dr. Chand a spus: „Părinții ar trebui să fie atenți la semnele de hepatită (inclusiv icter) și să contacteze un profesionist din domeniul sănătății dacă sunt îngrijorați. Măsurile normale de igienă, cum ar fi spălarea temeinică a mâinilor și o bună și temeinică igienă respiratorie, ajută la reducerea răspândirii multor infecții comune, inclusiv a adenovirusului. Copiii care prezintă simptome de infecție gastrointestinală, inclusiv vărsături și diaree, trebuie să rămână acasă și să nu se întoarcă la școală sau la grădiniță decât după 48 de ore de la încetarea simptomelor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. S-o lase jos că măcăne. Din ce în ce mai mulți oameni știu că toată treaba cu viruși e o închipuire, construcție mentală, o mare minciună.

  2. „Marea Britanie a exclus vaccinul împotriva coronavirusului ca fiind o cauză potențială, deoarece niciunul dintre cei sub 10 ani cu hepatită nu fusese vaccinat.”

    Sa i-o spuna lu’ mutu!

  3. Reiese clar, pentru cine mai are macar doi neuroni, ca incuiatul in case ca sa protejeze chipurile populatia de covid a fost nu daunator, ci de-a dreptul genocidar.
    Ca masuri imediate, ar trebui judecati in regim de urgenta toti cei vinovati de aplicarea criminala a lockdown-ului, in fiecare tara in parte. Dovezile continua sa se acumuleze in acest sens: a fost fara indoiala o operatiune de genocid programat.
    Nu intereseaza aici cine a dat ordinele, probabil nu se va sti niciodata. Dar macar executantii zelosi sa poata fi tradusi in fata justitiei. Vechea explicatie: „onorata instanta, eu doar am executat ordinele de sus” nu mai tine.

  4. Bre,probabil e ,,obosit,,covidutul si trebuie aruncat ceva nou-nout pe piata fraiericilor lesinati dupa vaccinuri experimentale si plandemii..Ghinion.Pai ce sa spuna ,,expertii,,miluiti ai pharma ? Fac balute la sfarle de incantare si isi freaca mainile de multumire ca ,pas cu pas,le vine inapoi apa la moara.Mari hahalere,bre.Mari.Hei Siktir.Ps.Sunt absolut convins ca producatorii de vaccinuri au deja stocurilre facute pentru ,,hepatita acuta,,si urmeaza ca guvernele sa iasa cu meleoane de euro sa le cumpere pentru ,,binele,,copiilor buni de intepat cu japca.Pas cu Pas.

  5. Daca prezentati doar stiri oficiale din partea OMS sau doar a unor medici, din institutiile abilitate sa dea comunicari,nimic nu mai este credibil .De ce nu publicati si parerile medicilor independenti sau a unor medici care din greseala le-a scapat adevarul ,Jean Francois Saluzzo.Adevarul nu poate fi ascuns.

  6. Pai cu razbelul din Ukraina covidul si-a luat talpasita … Iar Bigpharma are o noua „reteta „de succes pentru a scoate mai multi banuti din buzunarele amaritilor. Iar OMS ia pozitia racanului – „daca-i ordin ,cu placere „!

  7. Dacă faceți biopsii ficatului o să aveți o mare surpriza. Proteina Spike ce e dezvoltată de celulele corpului părinților se elimina constant și e transmisă copiilor. Mai ales copiilor mici care sunt permanent în preajma părinților. Această proteină e o toxina care intra în toate organele. Copiii ăștia au și alte probleme datorită expunerii , nu doar hepatita.

  8. daca adunam populatia europeana si americana ajungem aproape de un miliard si se vorbeste de 140 de cazuri, sunt drame si tragedii specifice lumii, cand eram mic am avut colegi cu hepatita si intr-o familie foarte saraca a murit o copila de 12 ani de hepatita, parca si in Romania doia cantarete una tanara de 20 si ceva de ani. Sunt multe boli grave care afecteaza lumea, pt ca Universul este viu sunt si virusi, bacteii si dezechilibre in functionarea unor organisme. Adaptarea la viata/sanatate nu-i un fenomen de azi pe maine trec multe generatii. In Istorie speranta de viata era de 25-30 de ani azi s-a triplat, unii chiar pasescspre 120 de ani. Altii nu reusesc nici putini ani. Daca se vorbeste de o Pandemie, inseamna ca vine Pace se sfarseste razboiul sau razboiul nu mai ofera suficiente angoase celor care se cred stapani.

  9. De ce nu ni se spune si cati dintre copii cu hepatita sunt vaccinati, darse afirma fara dovezi ca hepatita nu are legatura cu vaccinul? Daca nu ar fi vaccinati copii bolnavi, abia atunci ar putea sa spuna ca hepatita nu are legatura cu vaccinarea. Dar daca acei copii bolnavi de hepatita sunt vaccinati, insemna ca este minciuna si dimpotriva, chiar vaccinarea a produs hepatita la copii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.