Invazia Rusiei în Ucraina, doi ani. Ungaria împiedică declaraţia comună la UE 

Ungaria blochează adoptarea unei declarații comune a UE cu ocazia celei de-a doua aniversări a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia din cauza dezacordului cu anumite formulări.

Potrivit lui Rikard Jozwiak, redactorul Radio Liberty, se pare că Budapesta a blocat semnarea declarației comune a UE dedicată celei de-a doua aniversări a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, scrie B1Tv, care citează European Pravda.

„Va fi probabil doar o declarație comună a celor trei președinți ai instituțiilor UE (consiliu, comisie, parlament)”, a adăugat Jozwiak.

Guvernul ungar a publicat o declarație separată în care face apel la „ambele părți” să ajungă la o poziție comună și nu menționează deloc statul agresor. Viktor Orban, șeful guvernului ungar, a susținut că Rusia nu poate fi pusă în genunchi în sens militar.

UE a adoptat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni pregătit înainte de a doua aniversare a războiului la scară largă.

Potrivit presei, Budapesta a căutat ridicarea sancțiunilor de la mai mulți oameni de afaceri ruși în timpul luării deciziilor privind extinderea sancțiunilor existente, dar această încercare a eșuat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.