Premierul a dat 8 mil de lei Federației Comunităților Evreiești

Premierul Florin Cîțu a alocat opt milioane de lei Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic (FCER – CM). Sumele au fost date prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, notează știripesurse.ro

Aceeași sursă mai menționează că din cele 1.061 de dosare de solicitare a unui sprijin financiar depuse de către unitățile de cult aparținând cultelor religioase din România până la 10 iunie 2021, doar două au primit bani. Este vorba despre Biserica Ortodoxă Română și cultul mozaic, cu aproape 3.500 de membri (3.519 conform recensământului din 2011).
 De menționat că BOR, cu 16 milioane de credincioși, a primit 20 de milioane de lei.

”În temeiul solicitărilor Patriarhiei Române și ale Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic (FCER – CM) formulate la alcătuirea Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2021, de sprijinire financiară a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, respectiv a programului de asistență socială și medicală a supraviețuitorilor Holocaustului și a persoanelor vârstnice din cadrul FCER – CM, instituția noastră a propus prin Memorandum Guvernului României repartizarea sumei de 28.000.000 de lei pentru cele două proiecte”, este o parte a declarației SSC pe acest subiect la răspunsul solicitat de site.

Conform informațiilor regăsite în spațiul public, doar doi supraviețuitori ai Holocaustului mai sunt în România.

 

Articolul integral poate fi citit pe stiripesurse.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.