Toate tunurile mediului de afaceri pe majorarea pensiilor cu 40%!

Economia României nu poate susţine creşterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, în condiţiile evoluţiei negative a economiei la nivel mondial şi, implicit, naţional, cauzată de pandemia Covid-19, au transmis reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) miercuri, cu referire la decizia Parlamentului.

„Coaliţia pentru Dezvoltarea României reclamă populismul manifestat ieri în Parlament prin decizia de creştere a pensiilor cu câteva zile înainte de alegeri. CDR subliniază că economia ţării nu poate susţine creşterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, în condiţiile evoluţiei negative a economiei la nivel mondial şi implicit naţional, cauzată de pandemia Covid-19. Mediul de afaceri este profund îngrijorat de modificările structurale pe care măsurile adoptate de Parlament le vor genera în bugetul de stat, care nu va mai avea resurse pentru investiţii, deşi ele ar trebui să fie motorul relansării economice”, se arată într-un comunicat al CDR transmi miercuri.

Pe de altă parte, potrivit oamenilor de afaceri, România va trebui să facă faţă unui cost suplimentar atunci când se va împrumuta de pe plan internaţional pentru a finanţa creşterea pensiilor, cost ce va adânci deficitul bugetar şi, astfel, se poate declanşa spirala către o criză economică.

„CDR face apel ca decidenţii responsabili să acţioneze în sensul evitării intrării României într-o criză financiară, care este iminentă, cât timp rămâne în vigoare măsura adoptată ieri (marţi, n.r.) de Parlament”, se mai arată în comunicatul citat.

La rândul lor, reprezentanţii investitorilor germani în România susțin că decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României şi pune în pericol relansarea economică.

„Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României şi pune în pericol relansarea economică. O nouă creştere în zona bugetară ar trebui să fie exclusă, în condiţiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) transmis miercuri.

Potrivit sursei citate, creşterea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, duce la cheltuieli bugetare nesustenabile şi la un deficit bugetar excesiv, generând astfel o criză financiară care va adânci şi mai mult efectele actualei crize.

„Se pun de asemenea în pericol proiectele de investiţii şi aşa amânate de ani buni. Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investiţional şi ar spori competitivitatea ţării. Desigur, ne dorim cu toţii, mediul de afaceri, autorităţile şi mai ales angajaţii şi pensionarii, creşterea salariilor şi a pensiilor în România şi un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact şi fără a ţine de cont de actualul context economic”, se mai susține în comunicat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre

Au mai reacționat la decizia Parlamentului Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), organizația femeilor antreprenoare CONAF, Camera de comerț Româno-Americană AmCham, Confederația Patronală Concordia și Consiliul Investitorilor Străini (CIS).

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenția asupra faptului că marea provocare a României pentru anul 2021 o reprezintă relansarea economiei. Numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterii nivelului veniturilor populației, inclusiv ale pensionarilor.

Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România.

Creşterile votate de către Parlament, spune CNIPMMR vor avea ca efecte punerea în pericol a sustenabilităţii creșterii economice a României, deteriorarea deficitului de cont curent, având în vedere consumul care depăşește valoarea exporturilor, lipsa resurselor pentru investiţii, care să asigure o dezvoltare durabilă şi sustenabilă, creşterea deficitului public și crearea de tensiuni suplimentare pe piaţa forţei de muncă, în special în domeniul privat.

“Creșterea pensiilor cu 40% este nesustenabilă în contextul pandemic dat, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat această majorare va conduce pe viitor la o povară bugetară greu de acoperit”, este de părere președintele CONAF, Cristina Chiriac.

„Țara noastră avea deja cea mai mare proporție a cheltuielilor cu salariile, pensiile și asistența socială ca procentaj din buget din toată Uniunea Europeană. Banca Națională a României a avertizat că deficitul poate ajunge la 11% din PIB în urma acestei decizii, cea mai mare valoare de la Revoluție încoace. Ne întrebăm ce se întâmplă dacă pandemia nu se oprește sau se agravează și vor fi necesare resurse publice suplimentare la anul?”, a subliniat patronatul Concordia.

Camera de comerț româno-americană AmCham subliniază că România se află într-o situație fără precedent și că transmite un mesaj confuz comunității investiționale, riscând o retrogradare a rating-ului de țară în aceeași săptămână în care a devenit aplicabilă promovarea pieței de capital românească.

AmCham Romania face apel la responsabilitate din partea decidenților politici astfel încât măsurile și politicile publice adoptate să nu creeze dezechilibre bugetare ci, dimpotrivă să contribuie la sănătatea macroeconomică a țării.

Consiliul Investitorilor Străini adaugă că problema majoră a unui deficit bugetar atât de mare este dificultatea sau chiar imposibilitatea finanțării acestuia pe piețele financiare. „În plus aceste măsuri, ar putea declanșa revizuirea ratingului de țară pentru România, prin urmare, creșterea în continuare a costului datoriei publice ceea ce ar genera un efect negativ asupra întregii economii românești, mai ales în absența unei strategii de rambursare credibile. Astfel, competitivitatea României va fi slăbită chiar din interior, iar recâștigarea pozițiilor de avantaj pierdute vor aduce costuri suplimentare pe termen mediu.
România se află deja sub procedura de deficit excesiv și trebuie să prezinte în această lună Comisiei Europene o strategie de consolidare fiscală, precum și Planul Național de Relansare și Reziliență care să fundamenteze alocarea și finanțarea din partea Uniunii Europene.

Conlucrarea tuturor factorilor de decizie Parlament, Guvern, Președinte, și luarea în considerare a tuturor acestor aspecte, atunci când agenda publică impune adoptarea unor măsuri ce pot afecta întreaga societate este, în opinia noastră, singura cale de rezolvare a problemelor ce stau în fața redresării economice a României”.
Rectificarea bugetară a fost aprobată marți de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%. Liberalii au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

51 de Comentarii

  1. Oamenii astia de ”afaceri”ar trebui s-o lase mai moale cu parerile lor,nu este nevoie de parerile unor bogatani.Pensionarii au dreptul sa-si primeasca recompensa muncii lor de o viata ,mai ales ca este si o lege in acest sens.Mediul afaceri trebuie sa tina cont de legile tarii aprobate si promulgate.

  2. Dar despre pensii speciale ce parere au reprezentantii mediului de afaceri?
    Dar despre achizitii de fier vechi pe post de armament, ce parere au?
    Defapt cine sunt sekuricii astia si pe cine dracu reprezinta ei?

  3. Niste cretini=idioti=prosti!
    Dar cresterile pentru serviciile secrete,pensiile speciale,salariile aberante pentru bugetari nu sunt adevarate subminari ale Romaniei?
    Tradatori de tara si neam!

  4. Sunt curios să aflu ce părere are mediul de afaceri despre neplata impozitelor și evaziune fiscală, despre neplata contribuțiilor la cas și cass, despre acordarea de către stat de scutiri și reeșalonări ale datoriilor la buget ale firmelor, despre garanțiile financiare acordate de stat ifn-urilor, despre cumularea pensiilor speciale cu salariile de la stat, chestii de-astea neesențiale.

  5. Lacheii cu bani , ce capuseaza bugetul nu sunt de acord cu marirea pensiilor . Toti acesti lachei au pensii speciale , beneficiaza de autorul statului pana la a platii muncitorii pe care ei ii exploateaza astfel gratis , lonisti din tata in fiu care pana mai ieri aduceau marfa de la turci sau jermania sa o vanda cu preturi de damping si sa distruga astfel fabricile romanesti care isi plateau echitabil muncitorii . Ma gretiti cat sunteti de inumani si antiromani , iar pedeapsa ce vi se cuvine este acea ceruta de voi pwntru romani , traiul zilnic cu 150 euro/luna .
    Rahat de militian ,este mediul romanesc de bucines !

  6. cata nemernicie…numai comparand pensia romanilor cu cea a polonezilor de exemplu veti intelege ca pericolul reprezentat de cresterea pensiilor este numai in capul bezmeticului de prezidente si sluba brusseleza ..mizerul taranus ..devenit banker..nu i preocupa agricultura care prin eficientizare procura doua mariri de pensii..nu i preocupa cati bani cheltuiesc curvele si romanian dandy in concediile lor in zone de lux..pe mizerabilii astia i preocupa ca pensionarul va putea cheltui 20 lei zil nic pentru el(inclusiv utilitatile) daca va asocisti cu ei prin promovarea ideilor ..sunteti la fel de mizerabili ca acestia..sper ca nu

  7. 1,5 milioane de pensionari trăiesc cu aproximativ 1000 de lei pe lună! Să încerce să se decurce aceia din mediul de afaceri cu această sumă lunară! Nu le este rușine?

  8. Mediul de afaceri sr trebui sa-si plateasca darile si contributiile catre stat.

  9. Asteptam cu interes si reactia oamenilor de afaceri la imprumuturile de peste 80 miliarde euro facute de guvernul iresponsabil penele, miliarde care nu se regasesc in mediul de afaceri pe care il sustin cu atita ardoare spoita.Sau au primit si ei ceva malai ca si bancherii ?Cat ne mai fura acesti onorabili demagogi care au bani doar pentru pusculitele mele private ?

  10. Ce relansare economica in 2021? Abia atunci va incepe criza si ne vom duce in cap! Si, in plus, noi nu mai avem economie, iar relansarea va aduce multi bani numai in buzunarel/conturile oamenilor de afaceri straini (ca aia romani nu prea mai exista).

  11. La un simplu search pe google am văzut cine este „omul de afaceri” Cristina Chiriac. Practician în insolvență, adică portărel. A lucrat și pe la stat de meseriașă ce este. Și acum este citată ca mare om de afaceri. Oameni de afaceri sunt cei care creează locuri de muncă pe bune, nu au afaceri cu statul pe veresie, își plătesc taxele și impozitele la termen, plătesc CAS și CASS pentru angajați. Câți sunt în România chiar oameni de afaceri? Știți ce sume au primit de la guvern unii patroni de hotele pentru cazarea diasporezilor? de ordinul sutelor de mii de euro pe lună, cât nu făceau într-un an bun. Te iei cu mâinile de cap și se mai și laudă că nu plătesc nimic la stat pentru că au dat „dreptul”. Deci ăia sunt oameni de afaceri sau țepari! Eu mă bucur că românii uită așa repede și și-o vor lua din nou cu PDL-ul care a mai distrus viețile multora în 2009-2012. Meritați!

  12. Sunt niste imbecili, ei nu reprezinta capitalul romanesc!Sunt fie slugi ale multinationalelor, fie niste papagali care se finanteaza din proiecte europene si fonduri de la guvern!De ce nu au protestat fata de pensiile nesimtite si salariile uriase din sectorul bugetar?!Acolo este , de fapt , problema!Un nesimtit de miltian iese dupa 25 de ani de munca cu o pensie de 7-8000 de lei (si chiar de 10-12000 lei), de patru-cinci ori mai mare decat a unui lucrator care a contribuit timp de 40 de ani la sistemul public!Evident, militianul nu a contribuit cu niciun leu la sistemul public de pensii!

  13. Astea sunt adevaratele coalitii care isi doresc si mentin sclavia uriasa plus disparitia pensionarilor mentinuti in saracie din Romania! De ce nu sar pana la cer cand cresc veniturile nesimtite ale multor pensionari de lux care au contribuit la casele de pansii putin sau chiar de loc si restul completat masiv din bugetul statului si a scaunarilor care au salariile calculate dupa alte metode si formulare doar de ei stiute? Astea sunt reactii cretine la vedere si in spate se pupa unii cu altii beneficiind de fonduri uriase din bugetul statului sau impovarand cetateanul mentinut in saracie!

  14. Oameni de afaceri? adica hoti care nu va platiti taxele la stat? care ascundeti profitul ca sa nu platiti impozite? Trazni-var Dumnezeu. Nu va ajung banii? Hai? hahalerelor, jefuitorilor.

  15. ma intreb asa, cati dintre „oamenii de afaceri” au iesit in strada ca sa isi apere „afacerile” si copiii impotriva unor abuzuri legislative de neimaginat intr-o tara asa zis democratica? ma intreb din ce au „supravietuit” in aceste luni, cand cei care intr-adevar se chinuiesc sa supravietuiasca au ma „latrat” pe ici-colea? glasuletzul lor cristalin nu l-am auzit deloc! „oamenii inteligenti” ai afacerilor cu statul aia mucles de tot. toate capusele securiste cu forme de apartament care nu stiu sa faca nimic – DOAR SA FURE SI SA MANAREASCA BANII ALTORA!FIRME SI FIRMULITZE DESPRINSE DIN GOGOASA DISTRIGAZ CARE INCEARCA SA ISI FACA ABONAMENT LA BUZUNARELE NOASTRE, PRIN SUPRATAXARE SI UN CONTROL ABERANT DIN 3 IN DOI ANI CAND TE SILESC SA ARUNCI BANII PE TOT FELUL DE DISP[OZITIVE IMBECILE CARE PIUIE SI TIUIE CAND FACI COZONAC? CUM DRAQ AM TRAIT ATATIA ANI FARA INDIVIZII ASTIA CAPUSARI CARE NE BAGA MANA IN BUZUNARE SUSTINAND CA ESTE „IUN INTERESUL NOSTRU”?? TREBUIE CA SUNTEM PROSTI RAU. SI SUNTEM SE VEDE TREABA.

  16. Da, va fi nevoie de resurse publice suplimentare la anul. Nu de la gura cetenilor amarati, ci de la gura celor ce se infrupta din salarii si pensii nesimtite.Securisti impertinenti…

  17. Hello…ia ducetiva pe șoseaua Nordului sa vedeți expozițiile de mașini din fata cluburilor simbata seara…SUVuri și limuzine de sute de mii de Euro…NOI…or fi platit ăștia taxe sau sint „profitul reinvestit” că deh..de aia avem impozit global doar de 16 %…ăștia chiar cred că lumea-i are să-i mai rabde mult…Nu tu taxe în anii 90, privatizări la comision, restituții în integrum,..privatizări la rapid din perioada Constantinescu..și muuulta sclavageala ..și munca pe salarii ce se cheltuiau pe o masa de prînz de patronat prin restaurantele din occident….jale jegoșilor..
    Daca nu veneau multinaționalele și nu plecau șomerii din tzara că slugi în Occident va lua de mult lumea gitul…ZtA e patronatul român..ce patronează politicul romanesc

  18. Toata averea tarii a fost acaparata de catre cei mai egoisti si mai hrapareti dintre indivizi. Direct sau indirect conduc tara in cardasie cu egoistii si hraparetii mondiali. Numai daca nu vrei, nu vezi ca de fapt cei care detin averea si privilegiile detin si puterea in tara, dar si pe Glob. Eu vreau ca prioritate sa aiba mediul de viata, nu mediul de afaceri! Mediul de afaceri a generat poluarea aerului, poluarea panzei freatice, ploile acide si bineinteles diminuarea nivelului de viata pentru oamenii amarati. Oamenii saraci nu mai au nici mediul natural de viata! Cand primesc ciocoii privilegii este bine, este democratie, dar cand vor si amaratii sa supravietuiasca este populism, este antidemocratic. De ce ciocoismul este mai moral decat populismul?

  19. La ce mediu de afaceri avem in Romania, asa asticol. Doar titlul trebuie inlocuit cu: REACTIA HOTILOR LA RETURNAREA BANILOR CATRE PAGUBITI, ca sa inteleaga tot romanul despre ce e vorba.

  20. „Țara noastră avea deja cea mai mare proporție a cheltuielilor cu salariile, pensiile și asistența socială ca procentaj din buget din toată Uniunea Europeană. ”
    Cata nemernicie si minciuna!!! Ponderea pensiilor in PIB in Romania este de 8%, fata de media UE care este de 13%. Deci este loc de crescut pensiile, ca doar vrem ca ei, nu ca Rusia. Sau?
    Da, Romania sta bine la salariile bugetarilor comparativ cu cele din privat. Dar hai sa nu bagam bugetarii cu salarii foarte mari in aceasi oala cu pensionarii cu pensii mici doar ca sa rezulte o medie convenabila.Stiti bancul cu statistica cu painea: eu mananc zilnic o paine, tu niciuna, deci in medie fiecare din noi manca o jumatate de paine si suntem satui amandoi.
    Banuiesc ca acesti oameni de afaceri doresc ca banii in loc sa mearga la pensii sa fie dati lor ca ajutoare de stat. Ca doar buzunarul lor… Banuiesc ca asta vrea si PNL sub conducerea lui Iohannis, un partid orientat doctrinar spre sustinerea bogatilor, care-si uraste cetatenii mai ales pe cei vulnerabili fata de incompetenta guvernamentala (pensionarii si copii).

  21. Mediu de afaceri sanatos are de castigat daca are cine cumpara produsele de pe piata .
    Pensionarii care au contribuit la fondul de pensii sunt furati sistematic prin golaniile zisilor parlamentari si guvernanti de 30 de ani .

    Mediul de afaceri sa se imprumute la banci ,sa repatrieze ce-au furat 30 de ani si sa faca investitii daca vor sa supravietuiasca .
    Ati avut bani si i-ati dat pe vechituri ,pe fiare vechi :FRECATELE DE RUGINA ;F16 niste vechituri luate la a 4 a mana !,
    ati dat 3 miliarde pe patriot vechi de peste 20 de ani!,zaceau prin silozuri .
    Ati vandut 5 milioane de ha din cel mai bun pamant al tarii ce-i asta nu-i tradare ?.
    Ati vandut tot si nu mai producem nimic ,cei impropietariti prin SUVEICI SECURISTE si FUSARAI POLITICE DUC ORCE CASTIG IN PARADISURI FISCALE.Bancile straine IAU CAIMACUL PESTE 88% SI-L TRIMIT LA BANCILE MAMA.
    V-ATI IMPRUMUTAT CA SA AVETI CE FURA ,IN ROMANIA NU-S PARTIDE SUNT DOAR GASTI DE DERBEDEI ,GOLANI SI MAFIOTI.
    DE 30 DE ANI JUSTITIA JOACA DUPA CUM I SE CANTA !!,MAS MEDIA ESTE IN MANA MAFIEI SI FACE JOCURILE MURDARE.
    CAND CCR VA RESPECTA CONSTITUTIA SI VA ANULA ACTELE ANTICONSTITUTIONALE PRIN CARE SPECIALII AU SALARII SI PENSII NESIMTITE
    DEFICITUL BUGETAR V-A INTRA IN NORMAL.CAND GOLANII DIN GUVERN NU VOR MAI MULGE STATUL VOR FI BANI DE INVESTITII,CAND NUMARUL DE PARLAMENTARI VA FI 300 CONFORM REFERENDUMULUI DIN 2009 NU SE VOR MAI ARUNCA BANII IN VANT !!,CAND IN ADMINISTRATIE BUGETARII VOR FI DOAR 6-700 000 SI NU 1,5 MILIOANE ATUNCI VOR FI BANI DE INFRASTRUCTURA FARA IMPRUMUTURI;CAND TARA VA FI GUVERNATA SI NU JEFUITA VOM REVENI LA NORMALITATE.

  22. Repet, acesti nenoriciti nu reprezinta mediul de afaceri autentic din Romania!Sunt doar niste abonati la banul public sau slugi ale statului paralel!Niciun om de afaceri roman nu are nimic impotriva maririi pensiilor bazate pe contributie!Dimpotriva, si ei doresc marirea pensiilor , fiindca si ei sunt contribuabili!Problema este in zona pensiilor nesimtite (securisti, magistrati, militieni, etc) care nu se bazeaza pe contributie!

  23. Riscam o retrogradare a rating-ului !!

  24. Cresterea pensiilor ar avea efect imediat in cresterea consumului.
    Aceasta ar insemna o redresare rapida a economiei, exact ca in timpul guvernului Ponta, dupa ce tzara fusese distrusa de politica restrictionista idioata a lui Basescu. Atunci Ponta a readus slariile si pensiile la nivelul anterior taierilor.
    Scarbele actuale de la putere nu vor sa creasca pensiile din cauza ca pastreaza banii pe care nu-i fura direct, ptr campaniile electorale urmatoare ca sa aiba cu ce sa cumpere primarii si politicienii PSD si ai altor partide.
    Nici nu vor sa faca ceva ca sa termine cu pensiile nesimtite de 30 000-70 000 lei/luna, despre care se bateau inainte cu caramida-n piept ca le vor elimina……[Leo]

  25. @Roman Care oameni de `afaceri` / Aia mondiali , aia europeni , aia din umbra care-i conduc pe toti ca Romania nu are decit oameni de `afaceri` care au facut averi in citi-va ani , cit in occidentul adevarat in generatii . Exemplul lui Tziriac este model de comparatie . A venit cu 30 milioane de $ ( zice el , poate erau mult mai putini ) si in 25 de ani a ajuns in virful piramidei bogatilor romani . Diferenta facuta din umbra , fara zbaterea capitalistului adevarat care era o data . Comentariul tau este perfect . Priveste imbogatitii nostrii si zi-mi unul care a `jucat ` la ruleta ruseasca soarta lui si a familiei si a facut parale .Noi avem doar `regi ` ai padurilor , tzigarilor , bordurilor , pina si ai grinzilor . Avem politicieni care lupta cu , coruptia de 30 de ani la brat cu interlopii . Scutul lor este scutul patriei !? Cu ani in urma , comentatorii de pe Cotidianul erau mai putini , mai cu bun simt si mult mai documentati . Azi au ajuns la nivelul comentatorilor ziarului Adevarul . Pe unii dintr-e ei ii regasesc si azi , dar in alte tabere. Probabil si-au schimbat locul de munca .

  26. @Otova O parere foarte buna ca altfel n-ar fi ajuns la avutia de azi .

  27. @Otova O parere foarte buna ca altfel n-ar fi ajuns la avutia de azi . Toti fac parte din curentul Noua ordine : pentru a avea eu , trebuie sa iau de la altul , de la cel care face paralele ca eu le impart . Armaghedonul se apropie . Cu buncare sau fara , veti disparea cu totii .

  28. Hai ca v-ati facut, atat voi cat si supranationalele, plinul. Ragaitura voastra il va face pe Mini Strul catzu sa bage FMI in tarisoara…

  29. asociatiile astea sunt formate din analfabeti in afaceri.niste paraziti ai statului. orice infuzie de bani pentru consum este binevenita. statul nu are dreptul la „investitii” el are dreptul doar sa acopere consumul social,sanatatea , scoala , apararea si ordinea publica( nu exista nici macar min afacerilor de stat). ce investitii poate sa faca statul care sa genereze plus valoare????si curtea constitutionala a stabilit ca statul nu are voie sa faca afaceri( fond suveran dezv rom) orice investitie este o afacere.

  30. Adrian, ambasadorul partenerului strategic în România nu și-a exprimat încă punctul de vedere în legătură cu majorarea pensiilor?!

  31. Ce treaba au ăștia cu pensiile? Tot nerasfirati? Nu ar fi mai bine sa își vadă de propriile afaceri pe care le paște Covidul?

  32. Cand auzi ca se vorbeste despre ”MEDIUL OAMENILOR DE AFACERI” realizezi ca nu este vorba decat despre escrocherii cu statul ”paralel”.Ei ar trebui sa-si vada de ”afacerile”lor ”cinstite sa-si plateasca taxele la stat si sa nu-si mai dea cu parerea despre economie ,despre pensii,alocatiile copiilor etc.

  33. Ma scoate din minti cum ,,jucarica ,,partidelor politice sunt pensile si salarile in fiecare campanie wlectorala…Nimeni nu se ,,joaca,,pe banii dati puzderiilor de ong-uri care mananca din banii nostri,bancilor straine,ompaniilor straine,constructia de baze militare pentru americani,pensile nesimtite,banii dati moca partidelor pentru campania electorala,micsorarea salarilor lunare ale guwernului,banii cheltuiti saptamanal pentru alaiul prezidential al curcanului-din-deal..Bre flencarilor,daca nu contribuiau salaratii si bugetarii din munca si banii lor la bugetul de stat voi nu aveati ce cheltui acum.Voi nu produceti nimic,neterminatilor.E dreptul lor sa aiba acum pensia marita.

  34. ,,daca nu contribuiau salariatii si..pensionarii,,la nervi am trecut bugetari in loc de pensionari.

  35. Ce vor ciocoii sa intelegem prin „mediul de afaceri”!?? Un fel de apa tulbure,in care sa pescuiasca ei? Ajunge! Ati furat tot ce se putea fura din Romania si ati carat la turci. Ati demolat si ati furat tot! Ati vandut in interesul vostru proprietatea publica(comuna), facuta prin sacrificiul oamenilor onesti din Romania. Nu va pricepeti sa organizati, sa conduceti, sa produceti, sa construiti! Stiti doar sa furati, sa inselati, sa santajati, sa speculati, sa demolati. Este strct necesara efectuarea unui RECENSAMANT DE BUNURI SI PERSOANE in Romania!

  36. România are pentru pensii speciale, servicii, salvat falimentari ca TAROM sau Blueair nu se revoltă niciun mediu de afaceri. Dar când e să mărească niște pensii și așa meci e sfârștiul lumii.
    De ce nu se revoltă AmCham sau alte camere de comerț germană și nu știu care că îm multe județe după falimentele intenționate din anii 90 sunt pete albe industrial nu se mai produce NIMIC practic! NU e voie?
    Unele state care au vrut să stimuleze consumul au dat de la buget vouchere, bonusuri să stimuleze consumul intern, tursim, restaurante etc. Dar acele state mai produc câte ceva stimulează consumul de produse de pe piața internă produse local. Altele au apelat la naționalismul comercial, Fr cu brânzeturile.
    Numai în România se importă mai să se stimuleze și finanțează producătorii de afară, cei români cvasi inexistenți. Mai ales în multe hipermarketuri și lanțuri comerciale uriașe. Fasole Egipt, mere Spania, roșii Turcia etc
    În UE e permis numai de sclavi pe plantațiele de afară.

  37. Ei, vedeti cine pohteste la banii pensionarilor? Marii nostrii oameni de afaceri, sugatori abonati la ajutoare de stat, subventii de stat, preturi preferentiale la energie.. etc.
    Exista un banc (proverb?) care se aplica perfect la ce fac PNL si Iohannis: „Toți îți vor binele. Nu-i lăsa să ți-l ia”

  38. @REACTIA HOTILOR LA RETURNAREA BANILOR CATRE PAGUBITI:
    Indiferent ca vor creste pensiile sau, fereasca sfantul, vor fi taiate sau elimnate, retrogradarea ratingului de tara tot se va intampla! Ratingul de tara de din cauze politice, adica, ineficienta planurilor financiare, imprumuturile fara noima si ragetul negativ al scarbelor care urla a paguba spre strainezia! Normal, daca voi caposii din Romania cereti, cum sa nu va indeplinim dorinta?!

  39. dar măcar pentru nişte amărâte de tunuri de 15-20 de miliarde de euroi, putem să găsim nişte surse de finanţare cu dobânzi mici, de 6-7%? desigur, chiar acum, zise lucovid, şacal perfid…

  40. @rammstain, dupa ce 40 de ani am depus bani la fond ,acum vrei sa spui ca nu ai? unde sunt banii depusi? ca doar nu a luat bani nimeni care nu a contribuit. iar in perioada ceausista contributia a fost enorma iar platile au fost minime ca se murea la 60 ani ( sold la 01 01 1990 fara dobanzi / 100 miliarde dolari 1990) .ce ai zice daca o banca ti-ar spune ca nu mai are banii tai depusi…..oare ai calculat vreodata cam cati bani ai depus la pensie plus dobanda la sold. deci cine cere banii inapoi de la o banca de stat e asistat social???

  41. @Rammstein
    Un singur exemplu, sa te lamuresti de ce tipa toti escrocii sa nu se mareasca pensiile.
    „Grupul de televiziune ProTV a raportat la S1/2020 venituri de 76,7 milioane dolari, în scădere cu 12%, cu un profit operaţional de 33 milioane dolari, în scădere cu 20%.

    Trimestrul al doilea, când a început criza, a avut un impact major în rezultatele grupului: veniturile au fost de 37 milioane dolari, în scădere cu 23%, iar profitul operaţional (OIBDA) a fost de 18,7 milioane dolari, în scădere cu 25%.”
    Semestrul 1-2020 = 33 mil$ profit. https://www.zf.ro/media-advertising/pro-tv-afaceri-de-76-mil-dolari-la-s1-2020-in-scadere-cu-12-din-19433576

    BANI PENTRU PRESĂ. Pro TV și Antena vor lua cea mai mare „felie” de la Guvern
    Pro TV va beneficia de cea mai mare sumă în urma difuzării campaniei Guvernului, pentru că are audiența cea mai mare.
    https://www.paginademedia.ro/2020/05/bani-presa-televiziuni-guvern-pro-tv-antena-estimare/
    Concluzie: firma privata cu profit de 33 mil$ in semestrul 1 primeste „ajutor” financiar de la guvern. Pentru ei sunt bani. E o lupta crancena pe banii pensionarilor, (nu cei speciali) bani care le-au fost retinuti de stat de-a lungul a zeci de ani ai perioadei active. Asa zisul mediu de afaceri vrea sa profite cat timp are slugile la putere. Banii trebuiesc deturnati de la cei care au dreptul la ei. Tu categorisesti pensionarii ca asistati, nu faci decat sa-ti arati limitele.

  42. Mâncați rahat pomanagiilor,sa luat bani din fondul de pensii pt a vă cumpăra pe voi lichele străine de neam

  43. ESTE NECESAR MULT UZ DE RATIUNE SI MORALITATE LA NIVEL NATIONAL PENTRU INLATURAREA HOTIEI SI LACOMIEI IN ADOPTAREA LEGISLATIEI SI INFAPTUIREA DREPTATII IN ROMANIA.
    PENSIILE CARE SUNT SUB NIVELULU PENSIEI MEDII DIN ROMANIA POT FI MAJORAT CU 40% SIMULTAN CU APLICAREA IN ACELASI TIMP A PRINCIPIULUI CONTRIBUTIVITATII LA NIVEL NATIONAL PENTRU CALCULUL PENSIEI EXCUS PENSIILE MILITARE (care si ele trebuie normalizate) SI INTERZICEREA CUMULARII DE PENSII SI SALARII de LA STAT, INTERZICEREA PRIMIRII MAI MULTOR PENSII DE CATRE ACEIASI PERSOANA (asa ceva nu exista in lume), DESFIINTAREA SALARIILOR SI PENSIILOR SPECIALE A CELOR DIN ADMINISTRATIE, PARLAMENT, CCR, Curtea de conturi, AVOCATUL POPORULUI ,ETC

  44. Din câte înțeleg, oamenii ăștia de afaceri sunt îngrijorați de investițiile statului. Păi dacă ei sunt oameni de afaceri, de ce nu investesc ei în economie? Nu cred că Gates, Bezos, Musk fac bugetul lui Trump, ci al propriilor companii. E simplu, nu mai investește statul (și așa nu investește în nimic, că doar nu cad pe noi autostrăzile, școlile, hidrocentralele, spitalele, uzinele), investesc oamenii de afaceri. Sau ăștia sunt oameni de afaceri pe banii statului?

  45. Fac galagie ca nu platesc impozit pe profit multinationalele, le-au scutit astia de dreapta.
    Isi duc banii in tara lor si romanii raman ca prostii.

  46. Problema nu este creșterea pensiilor ci creșterea salariilor care diminuează profiturile fabuloase ale mediului de afaceri. O creștere a pensiilor obligă angajatorii să majoreze salariile în detrimentul profitului. Asta-i doare. Majorarea pensiilor trage și ea în sus grila de salarizare, că doar nu pot fi salariile mai mici decât pensiile! Salarii mai mari, contribuții mai mari dar profituri mai mici. Este firesc ca mediul de afaceri să facă ca toți dracii!

  47. Haideti sa nu dam cu coasa.Sistemul de pensii din Romania trebuie schimbat din temelii in sensul eliminarii pensiilor speciale,o porcarie comunistoida pe care o gasesti doar in Romania.Singurele principii in acordarea pensiei trebuie sa fie CONTRIBUTIVITATEA si VECHIMEA in munca.Daca tot o tinem cu aceste indexari pensia va ajunge mai mare decat salariul ,ceea ce este complet anormal,iar inflatia va exploda.Deja dupa ultima marire de 14% preturile au inceput sa creasca.Singurii care sufera sunt salariatii din sistemul privat ,a caror soarta nu prea intereseaza pe nimeni in Romania si ale caror salarii nu cresc asa toata ziua bunaziua.Prostia pe care o sustin unii ca marirea pensiilor cu 40 % aduce crestere economica nu sta in picioare.Sa fim realisti va aduce inflatie si cresteri de preturi.Daca tot exista bani acestia ar trebui folositi pentru investitii in infrastructura sau in sanatate.Tot vorbim despre pensii ,vad ca soarta generatiei viitoare nu intereseaza pe nimeni.Si se mai mira unii ca pleaca tinerii din tara.

  48. Păi, anonimule nu mai bine cresc salariile din privat și automat cresc și contribuțiile pentru pensii? Salariile din privat pot crește doar dacă scad profiturile privatului ceea ce e de neconceput într-o Colonie! Că doar nu degeaba dobânzile la creditele din Colonie sunt de 4 ori mai mari decât cele din țara colonialistului!

  49. Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), organizația femeilor antreprenoare CONAF, Camera de comerț Româno-Americană AmCham, Confederația Patronală Concordia și Consiliul Investitorilor Străini (CIS)……..toate organizatii securistice

  50. @Smarandache Pai daca ai o solutie pentru cresterea salariilor in privat s-o auzim.Ma tem ca de ani de zile cresterea pensiilor si salariilor in sistemul public tot ia fata sistemului privat.Aici s-a produs fracturarea in doua a Romaniei de catre PSD,nu-i vorba ca restul politicii si mai toata presa a aplaudat.Diferenta se acopera ,normal, prin imprumuturi.O cauza cauza pentru care Romania se imprumuta scump fata de tarile vecine este ca banii merg la consum ,altii iau credite pentru autostrazi,centrale nucleare,cai ferate ,etc.Nu am nimic peronal cu pensionarii ,am in familie doi,insa cresterea de 40% este complet exagerata in timp ce salariatii din economia reala nu au primit nici un sfant in plus de 2-3 ani incoace,dimpotriva.Asta se numeste justitie sociala sau mergem „dupa noi potopul”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.