Un restaurant chinezesc a fost închis după polițiștii și autoritățile de profil au descoperit că „rața friptă” care se servea la mese era de fapt un amărât de porumbel comun. Aceasta nu a fost însă singura descoperire care i-a șocat pe polițiști.
Restaurantul Jin Gu, din cartierul Usera din capitala Spaniei, a fost controlat pe 25 martie de poliţiştii locali.
Imagini video îngrozitoare realizate în interiorul restaurantului de polițiști au arătat fâșii noduroase de carne atârnând pe un uscător de rufe.
Un alt clip arăta o pungă plină cu carne murdară și mai multe boluri cu porumbei de stradă opăriți și pregătiți pentru servit.
Presa locală a mai raportat că restaurantul avea opt congelatoare defecte, ruginite, pline cu saci de carne și feluri de mâncare neetichetate și nedatate și gândaci în bucătărie, precum și o serie de capcane pentru șobolani pe podea.
De asemenea, nu existau termometre care să măsoare temperatura zonelor de depozitare, iar vasele de gătit erau în mare măsură ruginite și insalubre.
Restaurantul deținea și câteva preparate/produse interzise și ilegale, inclusiv castraveți de mare, care sunt protejați de legile maritime stricte.
De altfel, unul dintre clienți a scris pe Tripadvisor: Mâncare proastă, stare foarte proastă. Rața cu un gust rar, se pare că bucătăria părea să fi fost necurățată de luni de zile
Pana la urma se va dovedi ca porumbeii aceia comuni sunt niscai ci0ri si mai comune. Iar metoda sigura ca ciulamaua chinezeasca sa iasa cea mai gustoasa este sa le lasi la fezandat pe sarma cel putzin o luna. Asta te scuteste si de efortul de a le mai jumuli, plus ca se albeste si pielea de atata stat la soare. Penele cad singure, mai ales daca bate puzin si vantul. Daca nu ma credeti, uitati-va la zburatoarea din poza, cat de apetisanta este.
Pofta buna!……[R…..k]