Mărțișorul, prilej de cheltuieli operative

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a dat publicității, chiar în ziua de Mărțișor, un material inedit.

Este vorba despre niste cereri făcute de ofițerii de securitate care alegeau, de Mărțișor, să își arate prețuirea pentru doamnele și domnișoarele cu care interacționau în munca de securitate și cărora le ofereau simbolul primăverii. Și pentru că sursele le erau necesare în activitate, ei cereau decontarea. Iar acest lucru se întîmpla, după cum arată cererile de mai jos.

Tot CNSAS dă publicității și o fotografie cu niște mărțișoare la mare modă până în 1989.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Astea erau mărțișoarele oficiale între capi, în rest, era tablita colorata și din plastic atârnate fiecare de șnurul alb și roșu, cei care mai aveau resursă financiara, ofereau și flori. Era economie ‘drastica’ pentru că trebuiau achitate datoriile țării.

  2. Martisoare pentru surse!

    Pe ce se cheltuia, iata, banul public!

  3. Lui Petrov i-au dat un martisor in forma de vapor. Stiau deja ca asta o sa vanda toata flota Romaniei……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.