1986: Singur împotriva Serviciilor Secrete Maghiare SF politic

De la UDMR mi s-a tras povestea asta, pot să jur. UDMR? Uniunea Marțienilor Democrați din România! Dar ce credeați? Verestoy Attila ar fi aflat de la Viorel Hrebenciuc chestia asta nasoală de tot dar pe care Viorel Hrebenciuc n-o știa el chiar bine chiar dacă, pe vremuri, a fost pe cai mari și tari.

Hrebe s-a priceput la tot felul de sforării, la afaceri cu benzină împreună cu Costea, dragul de el. mai puțin la șmecherii galactice la care eu sunt expert între experți, ce să mai vorbim. Deci, eu mă apuc să-i strâng pe toți marțienii din România și să le fac o Uniune, Uniunea Marțienilor Democrați din România, să nu mai stea brambura pe la Dragonul Roșu că mi s-a plâns colonelul Mendeleev că nu știu care locotenent Mao de la Serviciile Secrete Chineze trage preșul Serviciilor Secrete Ruse folosindu-se de marțieni. Verestoy Attila se supără foarte tare, tocmai el, cel supranumit Drujba lui Dumnezeu.

În sfârșit, cum eu am oameni infiltrați în toate guvernele, nu-mi fac prea multe probleme și mă duc la restaurantul turcesc, acolo, în Colentina, să mă întâlnesc cu colonelul Mendeleev de la Serviciile Secrete Ruse, după ce m-am întâlnit cu colonelul John Johnson de la Serviciile Secrete Americane. Colonelul Mendeleev îmi zice că Serviciile Secrete Maghiare vor încerca să mă atace în 1986 tocmai când Securitatea, fiind preocupată de cei care zic bancuri nasoale despre Nicolae Ceaușescu, nu se va interpune între mine și Serviciile Secrete Maghiare.

Unde mai pui că un tembel de jurnalist, Catanoi, ajunge să se angajeze la SRI-ul lui Timofte și Timofte îl pune să mă urmărească în fel și chip. În sfârșit, un comando al Serviciilor Secrete Maghiare, AVO, condus de un anume Pobereznic, descinde în anul 1986 cu sarcina clară să mă compromită în fața organelor de stat și de partid. Cum Timpul este ca un ocean, e ușor să salți de pe un val pe altul și să circuli în voie prin galaxie.

Eu îi bat obrazul colonelului Mendeleev și-i spun așa, de-a dreptul că fără tehnologia rusească spațială, Serviciile Secrete Maghiare nu puteau călători prin Timp ca să dea nas în nas cu mine în anul 1986. Colonelul Mendeleev râde strâmb, asta e, așa merge spionajul galactic. Jurnalistul Catanoi dă și el nas în nas cu mine. Îl duc la un restaurant în Herăstrău, îi dau de băut până-l bag sub masă și el îmi zice cu subiect și predicat tot ce i-a cerut Timofte să facă în privința mea. Vai de capul tău, Catanoi, ești un mare marțafoi.

Îl las în plata domnului și mă reped în anul 1986 ca să am grijă eu de mine însumi pentru că Securitatea n-are habar de ce se întâmplă pe plan galactic, ha, ha, ha. Așa că niște scriitori de Science Fiction, plătiți de Serviciile Secrete Maghiare se apucă să mă blefturească în public, fiind susținuți și de Serviciile Secrete Sovietice. Întâlnindu-l pe colonelul Mendeleev în anul 2019, la Herculane, într-o cafenea, i-am bătut obrazul și i-am spus că nu se face asta. El a răsuflat înciudat și a recunoscut că sunt cel mai mare Profesionist A.S.A. din toate timpurile.

Zilele trecute, UDMR s-a dizolvat iar marțienii au fugit care încotro speriați de un zvon nasol cum că în Ucraina s-ar pune la cale surghiunirea lor pe planeta Nibiru. Verestoy Attila ar fi vorbit cu Călin Popescu Tăriceanu ceva, ceva în acest sens dar nu e nimic sigur. Oricum o să aflu pentru că am avut dintotdeauna un om infiltrat chiar în coasta lui Călin Popescu Tăriceanu. În mod eronat Viorel Hrebenciuc a crezut că omul meu e omul lui când de fapt, omul meu era chiar omul meu. Hrebe i-ar fi șoptit lui Călin Popescu Tăriceanu că Gabriela Vrânceanu Firea e din școala mea și că de aceea Klaus Iohannis a avut atâta bătaie de cap în campania electorală.

Hrebe nu e departe de adevăr dar iar a crezut că omul meu e omul lui când de fapt e taman invers drept care scriu aceste rânduri cu un deosebit profesionalism. Marțienii ar fi ajuns în cele din urmă la Traian Băsescu dar pe Traian Băsescu l-am avertizat când am fost la Anvers ca să dau de urma lui Costea care tot fitila cu benzina lui cu tot, taman de la Paris, în Războiul din Balcani. Așa e viața asta galactică, plină de întâmplări și personaje hilare sau triste sau tragice.

Ele vin și se duc și nu mai rămâne nimic de pe urma lor. Serviciile Secrete Maghiare nu se lasă dar eu le-am pregătit o ambuscadă la Târgu Secuiesc de câțiva ani încoace. Nu cred că au scăpare pentru că toate personajele despre care vorbesc eu fie au ieșit la pensie, fie nu mai sunt. Adică nu e nimeni să se interpună între mine și Serviciile Secrete Maghiare, nu știu dacă pricepi dumneata! Ah, era să uit, Serviciile Secrete Maghiare au pus la cale o acțiune literară șovină împotriva mea în anul 1986, la Casa Scânteii.

Niște unii de acolo, bucureșteni aroganți și pafariști au pus botul și chiar au vrut să mă facă harcea-parcea, zău dacă vă mint. Numai că a venit un om important de la CC al PCR direct la Casa Scânteii și s-a interesat de soarta mea și oamenii Serviciilor Secrete Maghiare au rămas cu buza umflată. Colonelul Mendeleev mă tot sună într-una și astăzi și-mi zice că asta e o minciună de-a mea pentru că el a făcut cercetări aprofundate în România și nu a găsit vreun astfel de personaj în Istoria Partidului Comunist Român. Și eu râd de mă prăpădesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.